התקף חרדה... אולי די כבר?!

התקף חרדה... אולי די כבר?!

לא הפעם הראשונה שזה קורה, כן הפעם הראשונה שזה ממשיך עד לאפיסת כוחות ורק מלהתנשף ויומיים אח"כ הגוף עדיין בטראומה (ושלא נדבר על הנפש למודת החרדות שלי). פעם ראשונה בהחלט שזה קורה בזמן בחינה בכתב, בקורס שאת רובו ידעתי עוד לפני שהתחיל הסמסטר כאשר אין שום משמעות לציון (חוץ מדרישה לממוצע 75+ ב4 קורסים שהוא אחד מהם. מעולם לא סיימתי סמסטר עם ממוצע 75 או קרוב לכך...). הדודה (הממש נחמדה, יש לציין) לא האמינה שאני בתואר השני, הייתה בטוחה שאני שנה ראשונה וזו הבחינה הראשונה... אני לא יכולה לתפקד ככה. אני לא חוזרת לעצמי. אם עוד מלפני תחילת הסמסטר היה ברור לי שזה סתם שטויות ורק שייגמר כמה שיותר מהר בשביל שאפשר יהיה להתחיל לעבוד באמת (סמסטר השלמות לתואר שני במתמטיקה אחרי תואר ראשון במדעי המחשב), אז עכשיו אני לא רואה איך אני מסיימת את תקופת המבחנים הזאת בכלל. כל הבטחון שלי הלך פייפן... אפילו שאני יודעת למה זה קורה, וגם יש לי הסבר להתפרצות החזקה במיוחד הזאת (רציתי להפטר משני מבחנים באותו יום... אז אגרתי מספיק חרדה בשביל שניים), זה פשוט לא עובר, ואני לא מסוגלת לעשות שום דבר. עשיתי את כל מה שצריך בשביל למנוע מעצמי לשקוע בזה, הפעם זה פשוט לא עובד. כל התעסקות עם הלימודים נראית כ"כ מאיימת, ורק המחשבה על הבחינה הבאה גורמת לי לצורך בנשימות עמוקות. לא מצליחה להביא את עצמי למצב של לעשות שוב ושוב בדיוק את מה שמפחיד אותי, לא מצליחה להיות חזקה עכשיו. לא מבינה את זה, עד שכבר היה לי טוב בחיים, הייתי חייבת לחזור להרס העצמי הזה?! והפעם באמת לא הייתה אפילו טיפה של אלמנט של בחירה מצדי במצב הזה. אני לחוצה, אבל לא מדוכאת. מה עושים נגד הבלוק הזה?!

ToryMaster

New member
קודם כל!

חשבת לתרגל מדיטציה פעם? אני מצאתי שאחרי שהתרגלתי לנשימות מדיטציה בזמן קבוע מדי יום, היה לי קל הרבה יותר להיכנס לאותו מצב טראנס ורוגע בתוך התקף חרדה. מלבד זאת, האם את מטופלת? בדרך כלל התקפי חרדה נובעים ממשהו עמוק יותר [כלומר סימפטום למשהו עמוק יותר] ושוב דוגמה, אצלי ההתקפים פחתו מפעם בשבוע מינימום לפעמיים בשנה כשהתחלתי להבין וליישר את הבעיה האמיתית. אני לא יודעת איך את עם טיפולים תרופתיים, אבל יש מספר כדורים ממשפחת פרוזאק שאמורים לסייע במניעת התקפי חרדה, אולי זו אופציה ששווה לחקור, לא?

לא מסתדרת עם מדיטציה ושות'

ולא בעניין של טיפול תרופתי (לא פוסלת כטיפול לגיטימי, פשוט לא בשבילי).

ToryMaster

New member
הא, לגיטימי

אני לא יודעת אם זה נחשב גם לטיפול תרופתי בעינייך, אבל יש תמציות טבעיות של פרחי באך ודומיהם [רסקיו והרגיעון של הדס הם רק המוכרים מביניהם, שניהם יעלים בעיני] שאולי שווה לך לנסות. חבל לי שהרפיות ומדיטציות זה לא הקטע שלך, כי אני חושבת שעם קצת אימון זה יכול לחולל עבורך עבורך קסמים. זה לא חייב להיות לשבת ולמלמל מנטרה, זה יכול להיות דמיון מודרך, או סתם הרפיה. אבל בגדול, ותקני אותי אם אני טועה, יש לי תחושה שאת מקבלת את זה כנתון מראש, משהו שלא ישתנה ושתמיד יהיה שם, ואני חושבת שזה קצת חוסם את הדרך להתנערות מזה. הטיפול עזר להפחית חלק מהחרדות?

נועה

באמת שאני לא יודעת מה להגיד לך מעבר למה ששמתי לב עכשיו, נקודתית ביחס לטקסט שכתבת. שמתי לב שאת מתייחסת לחרדה מצד אחד כנתון built in במערכת, ומצד שני את מבקשת ממנו "די כבר". עוד שמתי לב שגם במקרה שלך זה שאת "יודעת" על עצמך כל כך הרבה דברים די מקבע ותוקע אותך בתוך הלדעת הזה, ונשמע שאת עושה המון מאמץ להתקדם, אבל מתחפרת במקום. גם רציתי לשאול אותך מתי לאחרונה עשית 'חיים'/חופשה/מנוחה/בהייה מבורכת על איזו נקודה באופק? אז נכון שאת נורא חכמה ומחוננת ונכון שזה כאילו מתבקש שתסחטי את אחרון הנוירונים שיש לך ותתקדמי בלימודים - אבל יש עוד הרבה חיים גם מעבר לאקדמיה ולא את כל התארים צריך לסיים לפני גיל 25. בטח שלא במחיר שאת משלמת. אולי אני טועה בגדול, אבל מאיפה שאני מסתכלת זה לא נראה שווה את המאמץ!

טעית בענק, אבל לא רק את

בחורה חכמה שכמוני כנראה אמורה הייתה לדעת לחזות תגובה שכזו מראש. הרי רק אנשים שקורסים תחת עומס ודחיפה לא בריאה מקבלים התקפי חרדה בבחינות. במיוחד אם הם בחורה בת 20 שמנהלת פורום "הורים למחוננים" אשר תהיה זו תחזית מציאותית שתסיים תואר דוקטור עד גיל 25. מישהי כזו לבטח, תוך לחץ עצמי וסביבתי, רק לומדת סביב השעון בלחץ להשיג עוד הישג כמה שיותר מהר על חשבון פנאי ושפיות. יעל, לא התחלתי להיות חרדתית כשהתחלתי ללמוד באוניברסיטה, אפילו שהתחלתי בגיל צעיר. את המחיר אני משלמת משחר ילדותי, כנראה פשוט על כך שנולדתי מושא לחרדות ("מכת בכורות", כמו שאמא שלי אמרה לי לא מזמן). מה שגורם לחרדות הוא בהחלט built in, זה חלק ממי שאני, ולא משהו שאוותר עליו. עם החרדות קשה לי, וקשה לי עם מה שאני עוברת עכשיו. מעבר למה שזה גורם מעצם היותו, זה גם מייאש אותי, כי בחודשים האחרונים הרגשתי כפי שהרגשתי לאחר שעזבתי את בי"ס - שאני נמצאת במקום הנכון, וכל שנותר לי הוא להנות מכך ולפרוח. בעוד שבסמסטר הזה לא היה כמעט כלום (קורסי השלמה... ועוד שני קורסים שנכנסתי רק לשמוע וממש נהניתי), לסמסטר הבא שהולך להיות לא נורמאלי אני מחכה בקוצר רוח (אני אמורה לשלש את הידע שלי
), או לפחות כך היה עד עכשיו. עכשיו, אם כי לא כל הזמן, זה בא והולך בגלים, אני לא רואה את התקופה הזו נגמרת ואת עצמי מגיעה לשם, וזה מוציא לי את כל החשק. אני בהחלט יודעת הרבה על מה שעובר עלי, ובכל רגע נתון אדע על כך יותר מכל מטפל שיטפל בי אי פעם. זה לא אומר שהטיפול בו אני נמצאת בשנה האחרונה אינו מוסיף לי תובנות ולא משפר את הרגשתי, ולו כי כאשר אני מדברת על כך בצורה רגועה ובכ"ז מתעמתת מול דברים אני זוכה לחשוב על כך הרבה בצורה בונה. אני ממש לא חושבת שמה שאני יודעת גורם לי להתחפר במקום. זה עוזר לי להתמודד, ותוך כדי התמודדות אני לומדת עוד, ואני תמיד פתוחה לשמוע עוד דברים שנשמעים לי ככאלה שיתכן שהם רלוונטיים (אם לא, אני משתדלת לסנן לפני שמנגנון איסוף הזבל שלי יאסוף אותם). אם יש לך תובנה שלדעתך יתכן שתוסיף ותעזור אני אשמח לשמוע (אם מתחשק לך להשמיע. אם לא - לא נעלבתי
), אך לשם כך הכרחי לספר על עצמי שחוץ מההישגים האקדמיים אין לי דבר במשותף עם הבחורה שתיארתי בפסקה הראשונה. אני עצלנית, בטלנית, ומוכשרת ביותר בבזבוז זמן. על כך יוכל להעיד כל מי שמכיר אותי, ואני משערת שגם העובדה שבתקופה שכמעט חופפת לתקופה שהייתה אמורה להיות השירות הצבאי שלי דאגתי בכ"ז לבזבז את הזמן (ולא הייתי רשומה לשום תוכנית לתואר מתקדם), אפילו שלא לבשתי מדים
אני לא עושה שום דבר שאני לא רוצה, והאקדמיה היא מקום בו אני רוצה להיות. היא מתאימה וקוסמת לי מכל בחינה שאני יכולה לחשוב עליה, גם מזו שהיא בהחלט מאפשרת גם חיים מחוץ לעבודה. החרדות ממילא ילכו איתי לכל מקום אשר יהיה בעל חשיבות עבורי (ואולי אם הצלחתי לעבור תואר שלם בלי שום חרדת בחינות זה בגלל שזה אף פעם לא היה בעל חשיבות כמו עכשיו), ואני רק מקווה שכאשר אהיה אמא כבר אדע להתמודד עם זה טוב יותר בשביל לא להעביר את זה בירושה הלאה, כפי שאני קיבלתי את זה, שהבכורה (כן, זו תהיה בת
) שלי לא תהיה חרדתית כמוני. מקווה שהמגילה לא ארוכה מדי

אם כך

מה בעצם את מבקשת? להמשיך אותו הדבר רק שהחרדות איך שהוא יעלמו מעצמן? שביתך הבכורה תרפא אצלך משהו? שתצליחי לא להעביר אליה חרדות? איך כל זה יקרה? את שמה לב שמדובר במשאלות לא ממש מציאותיות, כן? כי המציאות היא שאת חרדה, שקשה לך להיבחן, ושאם חרדתית מעלה את סף החרדה אצל ילדיה. Now what? (כמו ששמת לב, אין לי תובנות מזהירות רק שאלות אליך).

כן, שהחרדות ייעלמו.

אילו ידעתי איך עושים את זה כבר הייתי עושה, הלא כן?

למעלה