התקף עווית והמשך טיפול בקומפורטיס

Laika255

New member
התקף עווית והמשך טיפול בקומפורטיס

לחתולה שלי, בת השנה ו-8 חודשים היה משהו שנראה כמו התקף אפילפטי לפני שבוע, אבל בגלל היותה חתולה שתגובותיה היסטריות באופן כללי- יכולה להיות גם תגובה לסטרס כלשהו שחוותה (ואולי אפילו נפלה ממקום גבוה כי היא אנרגטית מאוד). אנחנו לא בטוחים.
האולי-התקף הזה היה למשך כחצי דקה ולאחריו היא קמה והתנהגה כרגיל.

בכל אופן מיד לקחתי אותה לוטרינרית שערכה בדיקות רפלקסים ובדיקות דם מכל הסוגים, בהם לא התגלו ממצאים (מלבד חריגה מאוד קטנה בתפקודי כבד). היא נשארה להשגחה במשך כל היום, ולא היו התקפים נוספים. ובכל הזמן שאני נמצאת איתה- גם לא.
החלטתי לדחות את הבדיקות הנוירולוגיות שצריך לעשות רק אם אראה את התופעה הזו חוזרת פעם נוספת.

השאלה שלי היא כזו: לחתולה יש אלרגיה לפרעושים והדבר היחיד שעוזר לה זה טיפול בקומפורטיס. עד כה טופלה 3 פעמים בקומפורטיס, כאשר ההתקף שתארתי התרחש חודש אחרי הנטילה האחרונה, כך לפי הבנתי לא קשור לזה. הוטרינרית אמרה שלא כדאי להשתמש כרגע בקומפורטיס, אבל החתולה מתגרדת ופוצעת את עצמה ואני תוהה מה לעשות ואם יש אלטרנטיבה, ומה בכלל הקשר בין השניים.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

נועה.

טיפול נגד פרעושים ועוויתות

נועה יקרה,
קומפורטיס הוא טבליה נגד פרעושים. החומר הפעיל, spinosad, חודר דרך הדם ומגיע אל זקיקי השערה. הוא הורג פרעושים ע"י שיתוק ופגיעה במערכת העצבים של הפרעוש. אחת המתופעות הלוואי של החומר היא הגברת עוויתות לבעלי חיים החולים באפילפסיה. כל עוד יש ספק וקיים חשד לאפילפסיה לא הייתי ממליצה להשתמש בטיפול זה נגד פרעושים על החתולה.
כיום בשוק קיימים מספר רב של חומרים אחרים (טבליות, קולרים ואמפולות) שיכולים לעזור. מצרפת קישור לטבלה שתוכל לעזור לך לבחור: פרעושים וקרציות - תכשירים למניעה
כדאי גם להתייעץ עם הוטרינרית המטפלת.
עד כאן לשאלתך, אך אני חייבת להוסיף שלמרות מצבה הטוב לא הייתי דוחה אבחון נוירולוגי לפעם הבאה. את לא נמצאת עימה כל היום ויכול להיות שיש התקפים שאת מפספסת. גם כאן הכי טוב להתייעץ עם הוטרינרית המטפלת, שמכירה את החתולה ואת המקרה.

מקווה שעזרתי,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

למעלה