התקפי זעם ועצירת נשימה הצילו!

איזולדה

New member
התקפי זעם ועצירת נשימה הצילו!

בתי בת 13 חודש, ילדה נינוחה ורגועה עד היום, החלה באחרונה לקבל התקפי זעם איומים כשהיא לא מקבלת בדיוק מה שהיא רוצה או שנאסר עליה משהו. מילא ההתקף (נשכבת על הרצפה, אגרופים קפוצים, צרחות ודמעות), אבל היא גם עוצרת את הנשימה תוך כדי בכי וזה מפחיד עד מוות כי הילדה פשוט נחנקת. היא מאדימה מאד ונראית מבוהלת, ולוקח נצח עד שהיא מסדירה את הנשימה. מישהו יודע אם יכול להיגרם לה נזק? מה עושים לעזור לה להמשיך לנשום? (טפו טפו טפו)

מיכללב

New member
ממה נובע ההתקף?

היא רוצה משהו אותו היא לא מקבלת ואז מתחילה התופעה? או שפתאם סתם ללא סיבה? כדאי לבדוק קודם אצל רופא שאין בעיה רפואית...ואחרי ששוללים את זה ( תודה לאל)...לבדוק אם זו מניפולציה ואיך להתנהג במצב כזה...נראה לי מלחיץ מאד ולא כ"כ יודעת איך אני הייתי מתנהגת..

דסי אשר

New member
אם תקחי אותה למיון

ילדים אחרי ארוע כזה, יבדקו שאין שום בעיה קרדיאלית(לבבית), ויאמרו לך, שזו המניפולציה הכי חזקה שפעוטות יודעים להפעיל על הוריהם, משום שאכן מאד קשה לראות דבר כזה, ומשום החשש שזה יקרה עוד פעם אם נאמר לילד לא- הרי שהורים נענים במהירות לבקשות של הילד, רק שלא יפסיק לנשום. רופא הילדים יאמר לך: עליך לספור עד 10 , לאט, בקול שקט, לרגיש רגועה. תוך פעם פעמיים הילד קולט שזה לא עובד יותר, את לא נבהלת והוא מפסיק עם ה"פטנט". אבל, אל תסתמכי עלי, חשוב לשלול משהו פיזי, ולכן יש להתייעץ עם רופא ילדים. תודה, דסי

mamachika

New member
במקרים רבים זו מניפולציה

ואחת מפחידה ביותר. למזלי, הבת שלי לא עושה את זה אבל אני מכירה ילדים רבים שכן. אחת ההמלצות ששמעתי היא לנשוף בעדינות לתוך הפה של הילד. אם יש בעיה אמיתית של הפסקת נשימה, זה מכניס אוויר עמוס CO2 לתוך הפה, מה שמעורר את מרכזי הנשימה. אבל מה שהכי חשוב, זה בכל מקרה לשמור כל הזמן על קור רוח ולא להראות לילד שמתרגשים ממה שקורה.

ליאת12

New member
מכירה את זה טוב מאוד

כאשר אחותי הייתה קטנה כל פעם שרבנו אז היא עצרה את נשימתה והתחילה להכחיל בהתחלה נבהלתי מאוד אבל מהר מאוד הבנתי שככל שאני נותנת לכך לגיטימציה כך היא ממשיכה בכך ברגע שהפסקתי להתייחס היא הפסיקה כמובן קודם כל מומלץ לשלול בעיות בריאותיות אחרות. בהצלחה!!!!!

מניפולציות של ילדים

כשהודיה היתה קטנה היא היתה נשכבת על הרצפה וצורחת ובועטת בידים וברגלים. אז היינו אומרים לה בהמון רוגע, שהיא יכולה להמשיך לבכות אבל לא כדאי שתשכב על הרצפה כי היא קרה, והיינו מרימים אותה על הידיים ושמים אותה על השטיח. היא היתה נורא מתעצבנת מזה כי הבינה שאנחנו לא מתייחסים לבכי שלה ברצינות, אבל אחר כך כשהיינו אומרים לה את זה, היא פשוט היתה מתאפקת לא לצחוק והתאמצה להמשיך לבכות, ולאט לאט זה עבר. כמובן שכדאי לשלול בעיות רפואיות קודם. חזקו ואימצו...

mnirit

New member
שאלתי בעיניין מספר רופאים

בני בן 8 חודשים והתקפי בכי עם עצירת נשימה ארוכה עד להכחלה התחילו לפני כחודש. כל הרופאים ששאלתי "הבטיחו" לי שאין בכך שום סכנה או נזק. המליצו לי לנשוף בעדינות על פניו או להרטיב את כף ידי ולהשפריץ מעט מים על פניו. ברב המקרים הנשיפה באמת עוזרת. מה שכן, הזהירו אותי שעצירות נשימה כאלו נורמליות בגילו אך בעתיד הוא יוכל להשתמש בהם במניפולטיביות לשם השגת תשומת לב ומילוי אחר רצונותיו. לכן, אמרו לי לא לתת לבכי חזק להתפתח. ישר ללכת לחבק ולהרגיע. שכחתי לציין שאצלנו עצירות הנשימה קורות בתגובה לנפילה או חבטה. אינני יודעת כיצד עלייך לנהוג עם בתך כי היא מבוגרת יותר ונראה שהתגובה שלה מופיעה באמת כשהיא לא מרוצה ולא ממשהו פיזי. הייתי מפנה את השאלה לפורום רפואת ילדים בוואלה. הם מצויינים! וגם לרופא הילדים שלכם.

למעלה