התקפי זעם

התקפי זעם

שלום לכולם! רוצה לשתף במשהו שקורה אצל בני לאחרונה ולדמוע מהורים אחרים שאולי חווים דברים דומים... בני המקסים בן כמעט 7. כשהיה צעיר יותר ולאחר תהליך אבחוני ארוך, אובחן עם קשיים רגשיים באבחנה מבדלת, על אף שמראה לא מעט סימנים האופיניים לילדים על הספקטרום, ביניהם קשיים חברתיים.. הוא ילד מאוד מבחבל והאבחון שלו היה מורכב. כיום הצקדם מאוד בכל החזיתות והוא ילד בוגר, תלמיד מדהים בכיתה א׳, חברותי, אחראי, ממושמע.. הבעיה היא שיש מצבים שבהם אם לא מרבל במדויק את מבוקשו, מתחיל התקף זעם שכולל צעקות והרמת ידיים עליי, זריקת חפצים,וכו... אני ממש חסרת אונים היות והוא גדול פיסית ובעל כוח... אם בעלי בבית, אין בעיה, אבל אם לא, אני פשוט לא מצליחה להרגיעו...הוא צועק ששונא אותי ונותן אגרופים,וכו... לאחר כמה גקות שנרגע, מרגיש חרטה, מחבק ומבקש סליחה... עד הפעם הבאה. אני כמובן, בזמן שזה קורה, מנסה להרגיע, מחזיקה אותו חזק כדי למנוע ממנו להרביץ, אך זה רק מתסיס אותו יותר. מאוד רוצה לשמוע מהורים שנתקלו ולקנל רעיונות לשיפור המצב. כרגע הוא מקבל טיפול רגשי בבית הבפר ובהמלצת התראפיסטית איננו מטפלים במקביל גם בחוץ. בכל מקרה, אשמח גם להמלצה להגרכת הורים בדפלה, אם מישהו מכיר/ה... תודה..

TikvaBonneh

New member
התקפי זעם

שלום רב, בוודאי שחווינו.
אצל הבנים שלי זה היה לעיתים קרובות מאוד כשהם לקחו ריטאלין. האם הבן שלך מקבל ריטאלין?
אני יכולה לתת לך עצות, אבל אני לא מכירה את הילד שלך, ולכן באמת עדיף שתקבלו הדרכת הורים.
אני יכולה בינתיים להעיר בזהירות שנראה שהבן שלך מקבל ממך המון תשומת לב סביב התקפי הזעם. בזמן ההתקף את מנסה להרגיע אותו, ומיד אחרי ההתקף - התפייסות מתוקה.
יתכן שעקב הקשיים הריגשיים שלו הוא זקוק להרבה תשומת לב ממך, וכשהוא לא מקבל מספיק תשומת לב, זה קורה.
אני הייתי מציעה לפנות זמן של לפחות חצי שעה ביום שבו את יחד איתו, משחקת איתו. ופעם בשבוע בסופ"ש - שעתיים.
אני מבררת לך על הדרכת הורים בשפלה. עוד מעט אחזור עם תשובות...

TikvaBonneh

New member
עוד המלצות בשבילך

לא בדקתי איתן אם הן פנויות, אבל הן מהאזור - דנה בלוך מרחובות, מירב ביבס מראשון לציון. ד"ר שירי אייבזו - מראשל"צ. ענבל קמפינסקי מרחובות. יעל בן אדרת שוורצמן מרחובות.

TikvaBonneh

New member
לגבי הדרכת הורים, יש לי מישהי טובה שתתפנה רק בסוף פברואר

שרון רפפורט-סיידה.

למעלה