התקפי חרדה ... ההתמודדות עם הבעיה ומול הצבא .

elicbelicbom

New member
התקפי חרדה ... ההתמודדות עם הבעיה ומול הצבא .

שלום לכולם, אני חייל כבר כמעט שנה , גויסתי לקרבי אך עם הזמן הפרופיל ירד ל-45 עקב התקפי חרדה שהיו עוד לפני הגיוס אך החמירו במהלך השירות הצבאי. כיום אני תקוע בבסיס עורפי - כשעברתי עליו הייתה לי הקלה כלשהי אך עם הזמן חזרו ההתקפים למצב הבלתי נסבל.... אני מרגיש חסר אונים,הצבא לא מתחשב,שולחים אותי למשימות קשות של שמירות ואבטש"ים של שבועיים מחוץ לבית. הקב"ן לא מתייחס אלי ואומר שאין לו מקום ולכן יש לי פגישה פעם בחודש. העייפות,הדכאון,חוסר התיאבון שוברים אותי,אין לי חשק לקום בבוקר ואני מאחר ונשפט כל פעם מחדש רוצים להעיף אותי מהיחידה ואני ננזף. אף פעם לא נכנסתי לחדר אוכל כי אני נגעל וכשסגרתי שבת לא אכלתי יומיים..זה פשוט בלתי נסבל אני מרגיש תלוי בין חיים ומוות. למה צה"ל מתעלל בחיילים?! אני רוצה לעזוב את הצבא כי זה הדבר הנכון מבחינתי - לבריאות שלי . מצד שני אני פטריוט ורוצה לתרום אבל נראה שאי אפשר להגיע לעמק השווה עם צה"ל ככה שאני אוכל לתרום אך גם לקבל את ההקלות וההתחשבות הדרושה וטיפול ראוי !! מישהו מכיר דרך כזו? או שיהיה עלי לסבול עד מוות ובסוף השירות אקבל בעיטה ואצא לחיים כשאני שבר כלי..... מישהו...עזרה....

היי

תשמע, הצבא לא שווה את הסבל שלך... בשום מצב. לא יצא לא לך ולא לצבא שום דבר טוב מזה שתסבול ותהפוך לשבר כלי. אני מבינה את העיה הערכית שלך, גם אני הייתי בדילמה כזאת וזה מאוד קשה. אבל אני חושבת שאתה יכול לתרום למדינה בדרכים אחרות כמו דרך שירות לאומי. אולי אפילו לתרום הרבה יותר... תחשוב על זה, ותזכור שאתה לא לבד! לא כולם מצליחים להסתדר עם המערכת הזאת וזה לגמרי בסדר :)

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo186.gif

נשמע כל כך מתיש.. להרגיש שאתה תקוע בין הפטיש לסדן.. שגם הצבא לא מתחשב בך, עיוור לחרדות שלך.. וגם ההתקפים חוזרים כל פעם מחדש.. והחוסר אונים הזה מול הצבא, שרק מקשה במקום לעזור, רק פוגע בך יותר ויותר.. ואולי יש אפשרות לפנות לקצינת פניות הציבור.. לשאול אם זמן ההמתנה לקב"ן הוא סביר, אם יש משהו שאפשר לעשות בינתיים.. או אולי לפנות לבהר"ן לבדוק אם יש קב"ן אחר באזורך שאפשר לבוא אליו.. יקר, אנחנו מאחלים לך בהצלחה, ומזמינים אותך להמשיך ולעדכן, לספר לנו עוד על התקפי החרדה שאתה עובר..

Gameboy4

New member
מה עם כדורים?

יש לא מעט חיילים שסובלים מחרדות ומטופלים בתרופות. תרופות יכולות להעלים את התקפי החרדה שלך לחלוטין ולאפשר לך שירות נורמלי ורגיל. לדעתי כדאי לבחור באופציה זו. דע לך שהצבא גם מממן תרופות פסיכיאטריות.

elicbelicbom

New member
לא אוהב פסיכיאטריה ואופן הטיפול בכדורים...

פעמיים כבר נשלחתי לפסיכיאטר שרשם לי כדורים, אחרי שלקחתי את הכדורים (אחרי יומיים..)הרגשתי שזה פשוט לא אני - לא אוהב את הצורת טיפול הזו ואני מעדיף טיפול פסיכולוגי ארוך. אחת מהסיבות שאני סובל מחוסר הטיפול וההתיחסות היא שהקב"ן פשוט מיואש ממני וחושב ששום טיפול לא יעזור לי...אז הוא יוצא לידי חובה כשהוא מזמין אותי פעם בחודש לארבעים וחמש דקות עלובות כשבפועל אני צריך טיפול על בסיס שבועי. מה עושים לעזאזל מה עושים?!?! בצבא רק מי שצועק ועושה בלאגן מתיחסים אליו ואני ממש לא כזה.... מה צריך לעשות?! לאיים?! להפקיר שמירה?! להרוס ולהשחיט משהו כדי שיצפו במצוקה שלי?! אני אדם שקט,ששומר את מחשבותיו לעצמו ואני רק סובל מזה...במיוחד בצבא..... אוף!

Le Coeur

New member
היי אליק, לפי דעתי... אל תשמר שום דבר בבטן!

תוציא הכל! מהנסיון שלי, בצבא מים שקטים חודרים לביוב. לא תדבר, לא ישמעו אותך, או ליתר דיוק, לא תצעק לא ישימו עליך. אני מעריך שהסגירות לא מועילה לשירותך הצבאי. אין ספק שקשה לך. ומה קורה בעצם עם הקב"ן? איך הוא מטפל בך? אם הוא לא מטפל בך בדרך של פסיכותרפיה (אם הוא בכלל פסיכולוג קליני) ואתה מרגיש צורך דחוף בזה, אתה חייב לדבר עם קצין העיר. במקרה שלך אני לא בטוח שטופס 55 יעבוד משום שאתה צריך את אישור היחידה... ואין ספק שזו בעיה... גם לי הייתה בעיה שקשורה לרפואה הצבאית. התחילה לי דלקת במעי הגס, ואחרי שכבר פרוקטולוג חשש שזו דלקת ואחריו גם באבחון ראשוני בבית חולים, רופאת היחידה שלי סירבה לתת לי אישור תקציבי לבדיקת קולונוסקופיה! ועוד אמרה לי: תגיד תודה שיש לך 5 יציאות ביום ולא אחת לשלושה ימים. פשוט משוגעת! עכשיו אני משוחרר על 21 רפואי... אל תפחד לפנות לאף אחד. אני יודע שזה לא קל להרים את הקול, אבל תוציא את כל מיתריך בשביל מטרתך הנעלה והצודקת.

למעלה