התקפי חרדה וגלי חום

shahaful

New member
התקפי חרדה וגלי חום

מטופל שלי, מנכל חברה, סובל מזה 4 שנים מהתקפי חרדה. שמתבטאים בגלי חום, וגרד באזור הקרקפת ומאחורי העיניים. לאחר כחודש טיפולים, מצבו השתפר בצורה ניכרת, הרבה פחות התקפים, ובעוצמה חלשה ביותר. כרגע הוא מתלונן יותר על ליחה התקועה לו בבית החזה ולעיתים יוצאת בצורה סמיכה ירוקה - לבנה, אשמח לדעות באשר לדרכים טובות להיפטר מהליחה, שמאוד יכול להיות שקשורה גם כן ללחצים והחרדות. תודה שחף

ינוקא1

New member
מה עם פורמולה ?

(לשון ? דופק ? אבחנה סינית ? יציאות ? ) בעבר דובי המליץ לי לכיוח על הצמח "סמבוק שחור". בינתיים מהנתונים שיש - גלי החום והגרד באיזור הקרקפת והעיניים - קשורים לרוח בכבד. התקפי חרדה - כליות \ לב , בעקבות הכבד כנראה (מנכ"ל חברה . . .) ליחה ירוקה - לבנה , כנראה ליחת חום - טחול , ריאות. הכבד כנראה זקוק לחומר שאין בו , ולכן התקפי החרדה והגרד. הריאות זקוקות להערכתי לסוג של לחלוח. כנראה חסרים בגוף נוזלים ודם ויש יובש , בריאות נוצרת ליחה חמה. יש כמה אפשרויות שנראות לי באות בחשבון מבחינת פורמולה , השאלה היא האם קיים חום פנימי , וכמובן האם הניתוח לעיל נכון. פורמולה סינית לליחה חמה בLU XIAO XIAN XIONG TANG ניתן ללכת ישירות על טיפול בכבד -טחול XIAO YAO SAN (הפורמולה לכל בעיה . . .
) ניתן לחשוב גם על GUI PI TANG , אם עדיין קיים צורך להזין את הלב בדם. (גם ליחה באיזור החזה אולי קשורה איכשהו לחולשת הHT ולא רק החרדות). אני אישית הייתי עושה מודיפיקציה מצירוף שתי הראשונות. (יש לציין שכבר זמן רב אינני מטפל בצמחים , וכבר פחות מנתח מקרים סינית. אז הכל מתוך התיאוריה שאני זוכר ופחות מנסיון מעשי).

ליחה בבית החזה

גם לי נשמע שיכול להיות קשר בין השניים. חשבת להסתכל על זה כאינטראקציה בין עץ לאדמה ובפרט האספטק האדמתי של העץ? נשמע נכון להשתמש באנרגית העץ על מנת להניע תהליך באיזור בית החזה, משהו בסיגנון נקודות ה-SP השואבות את כוחן מהעץ ומפיצות QI בבית החזה (16-19). יכול להיות שמהלך כזה יהפוך התנהלות אדמתית מדי של העץ להתנהלות עצית יותר של האדמה... מה אתה חושב?

shahaful

New member
יש תקיעות וחום

יש חום בדופק ובאבחנת הגוף-פנים. כמו כן, יש תקיעות רבה למרות שמצב זה השתחרר במידה מרובה. אך האדמה נחלשה ועדיין סובלת. איזו פורמולה נראית מתאימה?

ינוקא1

New member
הייתי עושה שילוב

של 2 הראשונות שכתבתי. אם התקיעות השתחררה ברובה , אולי הייתי מפחית מכמות הCHAI HU לכמות מינימלית.

ינוקא1

New member
ראה גם בקישור בהערה השלישית :

(כי אם המטרה העיקרית היא הליחה בLU , אז העיקר כמובן זוהי הפורומולה הראשונה).

4 שנים

שחף, מה קרה לפני 4 שנים, שאז התחילו ההתקפים? וממתי הליחה התקועה הזו שמפריעה לו? מה מקל עליה? מה מחמיר? וגם- מה שינוקא שאל- דופק? לשון?

miriamr

New member
הי שחף

זה נשמע לי כמו ליחה תקועה בחזה בגלל החום. החום מייבש את הנוזלים (כמובן גם את הדם) ופוגע ב LU. לכן לדעתי הפורמולות שהציעו לך נהדרות. מבחינת הדיקור - המקור של החום קרוב לודאי מסטגנציה של ה LIV. בגלל שיש מעורבות של חרדות, כנראה שהחום פגע לא רק ב LU, אלא גם ב HT. לדעתי אתה צריך לעבוד על הנעת LIV והזנת המחמם העליון - חיזוק הצ'י של הריאות על מנת שיהיה להם כוח להיפטר מהליחה ו"קירור" והזנה של HT, למשל לעבוד עם ה YIN WEI שמביא צ'י אל הלב, או עם מערכת המסתעפים שזה התפקיד שלהם. ממליצה גם להוסיף נקודות שמבטאות את הקשר בין האיברים. לדוגמא: LIV14 - נקודה על YIN WEI - ממנה הצ'י מגיע אל הלב דרך המסלול המיוחד ודרך PC1 (מפגש השכבה). LU3 - נקודה שעובדת על הקשר שבין ה LU ל LIV ומשפיעה על הHUN LU1 - מקבלת את הצ'י מ LIV בשעון הסיני. הייתי ממליצה לך גם לעבוד עם ההנקודות שמעודד ייצור ה JIN YE - הנקודות שעל המסלול הן LU1, ST12,ST30,CV23 בהצלחה מרים רייך רפואה סינית עתיקה לילדים ולמבוגרים 054-7468915

nitzano

New member
שאלה לי אלייך

LU1 - מקבלת את הצ'י מ LIV בשעון הסיני. כיצד הצ'י עובר מהכבד אל נקודה זו? בדרך כלל מדברים על חיבור בין הערוצים על פי שכבות או יחסי חיצון-פנים. כיצד את מיישבת את הנקודה הזאת עם השעון הביולוגי בו הסבר שונה מרצף הערוצים?

miriamr

New member
השעון הסיני

השעון הסיני מבטא את השינויים בזמן ואת הזרימה המחזורית. ברמה הארצית אלו הן עונות השנה, ברמת האדם זו זרימת ה YING QI במרדיאנים. הצ'י יוצא מתוך מסלול אחד דרך נקודת "יציאה" ונכנס לשני דרך נקודת "כניסה". מ LIV14 (גישות מסוימות מתייחסות ל LIV13 ) אל LU1 (גישות מסוימות מתייחסות ל LU2). הקשר שלהם מבטא את המעבר מעונת החורף (GB בשעון) אל האביב (LU) דרך הLIV, שבמקרה הזה מייצג את עונת המעבר וקשור לאנרגיה של האדמה. הקשר בין ה LIV ל LU בקונספט הזה הוא קשר של תמיכה והזנה והתחלת הפריצה של תנועת העץ. LIV14 - QI MEN - "שער התקווה" או "שער המחזוריות" LU1 - ZONG FU - "הארמון המרכזי" השילוב של שתי הנקודות יכול לטפל למשל בתקיעות פיזית ומנטאלית (תחילת מחזור החיים), הנעה של מחמם העליון, למשל בהקשר של ליחה כמו במקרה שהוצג (במיוחד על רקע סטגנציה של הכבד). רפואה סינית מבוססת על הרבה מודלים פילוסופים שמוצאים ביטוי בגוף האנרגטי ובקשרים רבים בין המסלולים השונים. זה היופי שבמקצוע שלנו - כל פעם עובדים עם קונספט אחר שמתאים יותר למטופל, לזמן הטיפול ולתחושה של הדופק. מרים

shahaful

New member
תודה לכולם

הלחץ והחרדה התחילו בעקבות לדיה קשה והסתבכות הלידה והילד בימיו הראשונים. מאז קיימת במינונים שונים, כמובן היותו בתפקיד בכיר לא עוזרת לרף הלחץ. אנסה את הפורמולות ואיידע מה עזר שחף

ואיך הילד עכשיו?

שחף, אה, מקור גדול מאוד ללחץ וחרדה!!!! איך הילד עכשיו? איך אלמנט האדמה אצל אותו מנכ"ל? ואיך זה משפיע על היחסים בתוך המשפחה?

Ygca

New member
ליחה

היי שחף, משהו שעובד בוודאות וזה משהו שמבקשים מהמטופל לעשות בבית וזה עובד קלינית מצוין לסילק ליחה : כל יום לסחוט לימון שלם בכוס. לכתוש שן שום בתוכו למלא את השאר עד למעלה במים ולשתות. כל יום כוס אחת במשך שבוע ולא בלילה - נמצא לחוסר יכולת לישון וחלומות רעים למי ששותה זאת בלילה זה משהו קטן שעושים בבית ומשפר ברמות גבוהות מאד!!! הדבר הזה נוסה לא מעט פעמיים - והוא מסלק ליחה מאד טוב בין ליחה חמה ובין ליחה קרה ! שיהיה בהצלחה !!!

למעלה