התקפי חרדה ?

motek89

New member
התקפי חרדה ?

אני לא יודעת אם זה נקרא "התקפים".. אבל אתמול היו לי הרבה מצבים שבהם לא ידעתי מה לעשות ושתקתי.. אפילו שרציתי להגיד משהו שיהיה במקום, רק שתקתי ולא ידעתי מה לעשות.. הרגשתי שאני רוצה להיות במקום אחר, והיה לי ממש שנאה עצמית.. חשבתי על כל מיני מצבים שיכולים לקרות לי, והרגשתי שאין לי שליטה בזמן. שאני "חולמת". אתמול הייתי אצל חברה שלי פעם ראשונה, הלכתי אליה אחרי ביצפר וישנתי אצלה. יש לה בית גדול, אחים קטנים. הם אמריקאים. ההורים שלה נחמדים אבל לא דיברתי איתם.. גם בקושי דיברתי עם אחים שלה.. כי לא היה לי ביטחון עצמי. ההורים שלה מגבילים אותה במיני דברים, כך שאחרי הצהריים לא היה לנו מה לעשות... ישבתי על הכיסא בחדר שלה ושתקתי. היא עמדה ושתקה. התביישתי להוציא מילה למרות שאנחנו חברות.. שמענו קצת מוזיקה ונראה לי שהיא נעלבה שלא הוצאתי הגה.. שכל מה שהיא שאלה אותי מה אני רוצה אמרתי "לא משנה לי.." והיה אצלה משעמם, כי לא התפתח (בקושי) שיחה.. והרגשתי כאילו אני במקום סגור שאני לא יכולה לצאת משם, רציתי להיות בבית... אפילו שהיא חברה שלי! כל כך רציתי להיות בבית כי הרגשתי לא נעים ובלי ביטחון עצמי (בגלל זה אני לא אוהבת ללכת לישון אצל חברות).. בערב, הלכנו לקניון לארוחה משפחתית כי לאחותה היה יומולדת. וכל כך לא היה לי ביטחון עצמי, היא שאלה אותי מה אני רוצה לאכול ובהתחלה אמרתי שלא משנה לי אח"כ כבר בחרתי.. ישבנו לא ליד אחים שלה, אלא בשולחן לבד (זה היה טוב בשבילי! אני לא יכולה לאכול מול אנשים...) וכל הזמן לא ידעתי איך להתנהג, לא ידעתי מתי להגיד תודה, לא ידעתי מה להגיד בכלל! הרגשתי כל הזמן מטומטמת כי לא דיברתי. בלילה לפני שהלכנו לישון היא עצבנה אותי ולא ידעתי איך להתנהג. היא דיברה איתי ופתאום עשתה את עצמה "ישנה" על המיטה "שלי". אחרי כמה שניות היא "התעוררה" ושאלה אותי אם התקלחתי, אמרתי לה "כן, ברור" (בצחוק) ואז בפנים נעלבות היא קמה וראתה אותי עם הבגדים ואמרה "חשבתי שהתקלחת..." ואז נכנסה למקלחת ויצאה ובינתיים אני החלפתי לפיג'מה ואמרתי לה שאני כבר אתקלח מחר בבית. כל הזמן הזה היא כאילו נעלבה ולא הבנתי מה הקטע שלה והיא לא הבינה שהקטעים האלה ממש לא טובים בשבילי!! היא רצתה פשוט "צומי" ואני רציתי להקבר באדמה, לא ידעתי מה לעשות!!! אחרי זה אני הייתי במיטה והיא קראה ספר ותפאום נרדמה על הרצפה והיה אור. ידעתי שהיא עשתה את זה בכוונה. לא הייתי מסוגלת לכבות את האור!!! להעיר אותה לא הייתי מסוגלת... אז לכבות את האור?? אם זה היה בהישג יד של ממש הייתי מכבה אבל בשביל זה הייתי צריכה לעבור מעליה או אפילו להעיר אותה בשביל לכבות.... פשוט לא היה לי ביטחון עצמי... בסוף נרדמתי עם האור ובאמצע הלילה היא קמה למיטה שלה ומישהו כבר כיבה... כנראה אמא שלה שנכנסה.. היה לי לילה גרוע.... הרגשתי מטומטמת... אחרי זה בבוקר אמרתי שאני לא רוצה לאכול והיא נראתה כאילו היא נעלבה... אוף!!! רציתי למות!! לא יכלתי לדבר אליה, לא יכלתי לעשות כלום!!! ותמיד זה קורה לי.... זה קשור בכלל לחרדה? או שסתם אני מטומטמת שלא יודעת להגיב.. מתביישת לדבר... אני שונאת את עצמי כל כך....

motek89

New member
אגב, גם לא הלכתי לביצפר בגלל

שיש לי היום (זה התחיל ב9) מבחן ארצי בתורה ולא למדתי ואני כ"כ פוחדת... אפילו אם זה נכנס לתעודה (אני חושבת שלא..) אני מפחדת לעשות את המבחן כי אני לא מוכנה אליו בכלל, למרות שזה עם חומש ותנ"ך פתוחים.. אז חזרתי הביתה... אני מקווה שיהיה לי תרוץ טוב להגיד להורים... ואני מקווה שבביצפר ישכחו מזה שלא באתי כדי שלא ישאלו שאלות... אני פה בבית ואני לא יודעת מה אני עושה בכלל אמא שלי תהיה מופתעת לגלות שאני כאן כשהיא תחזור מהעבודה.. אוף אני כזאת מטומטמת

חבל שאת סובלת

לא רוצה שתשארי בזה לבד... שולחת לך
ומקווה שתהיה מוכנה יותר לבחינות הבאות. זה הזמן! זה קורה עכשיו! תלמדי!!

torme

New member
נתחיל מזה שאת בסדר!!!!!!!!

וזכותך להרגיש איך שאת רוצה.... ולפעמים גם מותר לוותר על יום בבית ספר... ואל תתרגשי כל כך מחברה שלך!!!! בקיצור....היו לך כמה ימים עם דאגות... הגיע סוף שבוע...תנוחי ותרגעי ותאספי כוחות ובשבוע הבא תלמדי טוב...כי זה זמן שצריך ללמוד טוב ואנחנו נשמור עליך ונאהב אותך

בוזיקית

New member
מותק, איפה את, חמודה?

התגעגעתי אלייך...
האם מותר לי לנחש שאת דתייה?
זה סתם בגלל הסקרנות...
שובי במהרה וספרי לנו על קורותייך...
מצפה בכליון עיניים...

motek89

New member
אני פה..

תודה על התמיכה מצד כולם
אך אני עדיין חושבת שאני מתנהגת כמו טיפשה בכל מקום
לא חשוב, עוד כמה דק' אני זזה עם חברה למדורה, במקום שקצת רחוק מהבית שלי, אבא שלה לוקח אותנו, ואח"כ ב12 אני חוזרת והולכת למדורה של הסניף.. גם שם יש לי חברות.. כנראה שאני אחזור בבוקר, ל"ג בעומר שמח לכולם! בוזיקית, אני אכן דתיה, איך גילית זאת?

בוזיקית

New member
לא סתם אני עובדת במשרד חקירות...../images/Emo9.gif

סתם, חמודה, יש לי אינטואיציה טובה לאנשים, ככה אומרים. בדרך כלל אני מצליחה לקרוא אנשים בין השורות. וחוץ מזה שמתי לב שאת לא כותבת בשבת... ומתי שהוא דיברת על תחיית המתים ועל הגאולה, אז עשיתי 1 ועוד 1... מתוקה, תהני במדורה, אני מאוד שמחה שאת הולכת. אותי אף אחד לא הזמין ואני כבר לא זוכרת מה זה. תהני גם בשבילי וספרי לנו איך היה...

motek89

New member
אם היית גרה קרוב אליי הייתי מזמינה

אותך! (למרות שאין לי מושג איפה את גרה...חחח) אבל זה אם היה לך כוח להשאר עד הבוקר.. בהתחלה כשיצאה שבת הלכתי למדורה עם חברה שלי... היינו רק 5 בנות.. עשינו מדורה קטנה והיה בסדר... אח"כ ב12 וחצי בערך הלכתי לסניף.. ועשינו מדורה עד הבוקר. אין לי מושג איך הצלחנו להעביר את הזמן.. אכלתי מלא מרשמלו על האש
ועכשיו כואבת לי הבטן... כיבינו את המדורה ב5 בערך (נשארנו רק כמה בנות) ולידנו הייתה קבוצה של בנים. היה מלא קרשים ומזרון אחד ושולחן וכיסאות והם הכניסו הכל... ואז הם רצו להכניס את המזרון והמלווה נשק שלנו הלך אליהם ואמר להם לא להכניס, ולקח את זה ודחף לתוך הזבל... הוא התיישב ואז הם לקחו את המזרון מהזבל ובכוח התעקשו להכניס את זה למדורה (הייתה להם מדורה ענקית) ואז הם היו כמה בנים אחד על השני דחפו את זה ואחד עמד מאחורי המזרון ולא שמו לב אליו והכניסו את המזרון עליו! באש! ואז שמו לב שיש שם מישהו והרימו את זה והוא נכנס בתוך האש כדי להמלט, ויצא דרכה החוצה..... ראיתי הכל, הידיים שלו עלו באש והוא צעק... הוא התגלגל על הרצפה וקראו לאמבולנס... ובינתיים המלווה נשק הוציא מבית ליד צינור מים ושפך עליו... ראיתי שהידיים שלו שרופות והעור שלו התקלף, הוא היה ורוד... האמבולנס הגיע ולקחו אותו לביה"ח, ואנחנו היינו בהלם.. חברים שלו נשארו שם וכמעט בכו, וחברה שלי בכתה, היא ממש הייתה בהלם. אין לי מושג איך אני נשארתי אופטימית וניסיתי לעודד אותה... קיצר ל"ג בעומר היה סבבה חוץ מהקטע הזה... ואז חזרנו הביתה.. ישנתי 5 שעות.. מ7 עד לפני חצי שעה בערך....

בוזיקית

New member
הי מותק!!!

איזה כיף, את נשמעת ממש הרבה יותר טוב מאי פעם, מאז קראתי את מכתבייך פה. אני כל כך שמחה שנהנית (חוץ מכאב הבטן שאחרי זלילת המרשמלו...
וחוץ מהילד ה"שרוף"... אמאל'ה, איזה פחד... אני סתם העברתי את הזמן בגלישה ברחבי הרשת האינסופית בנסיונות להתחבר אל אנשים חדשים. אני מאוד שמחה בשבילך שיש לך חברות טובות - ראי זאת כנכס - מה שלי, למשל, אין. ריח עז של מדורות חדר מבעד לחלון אתמול, ואני ישבתי, כתבתי וחשבתי איזה כיף לאנשים אחרים, שחווים את מה שחוויתי אולי פעמיים - שלוש בחיי. די להתבכיין עכשיו (אני אומרת לעצמי). לעבודה ולמלאכה... נתראה שוב בקרוב, מתוקה, ואני מאוד שמחה בשבילך - מגיע לך שיקרו גם דברים טובים ושתהני... נ.ב. איפה את גרה שמצמידים לך מלווה עם נשק? בשטחים??

motek89

New member
אולי אני נשמעת יותר טוב בגלל

שאני לא מרגישה כל כך טוב
.. אני חושבת שזה בגלל שלא ישנתי יום שלם, ואני עייפה מאוד וכשאני מנסה לישון אני לא מצליחה, כיוון שכאבים בכל הגוף תוקפים אותי ולא נותנים לי לישון.. אני מקווה שיהיה יותר טוב. למה אין לך חברות טובות? את נשמעת אחת מאוד נחמדה, שכיף להתחבר איתה. (אני אהיה לך כחברה!
) אני לא גרה בשטחים... אני גרה בירושלים. הביאו לנו מלווה נשק כדי שלא יבואו עלינו מחבלים באמצע הלילה, או מי יודע מה
אני אישית לא מפחדת מזה (בלילה אני כן מפחדת..) אבל טוב שהיה לנו מלווה נשק. אגב, סיבה נוספת לכך היא שזה היה סניף שלם, וחייבים להביא מלווה נשק (אני חושבת).

בוזיקית

New member
מתוקה...

אולי תיגשי לרופא? נסי לשתות תה קמומיל או פסיפלורה - זה מאוד מרגיע, ואם חם לך מידי, אז תנסי לקרר את התה ולשתות אותו פושר - מנסיון זה עוזר. נוגע ללבי הרצון שלך לעזור לי - כשמך כן את - מותק של ממש. למה אין לי חברים? כי במשך כל החיים שלי כמעט הייתי מאוד ביישנית וסגורה ולא נתתי לאף אחד להגיע אלי, ובגלל הבעיות שלי הייתי מרוכזת בעצמי. אנשים חשבו בטעות שאני מתנשאת מעליהם, התעללו בי, וגרמו לי להסתגר עוד ועוד בתוך עצמי. תמיד היו לי 2 - 3 חברות/ים טובים/ות, אך עם השנים גיליתי את הפרצוף האמיתי של האנשים, שכשהיה לי טוב ושמח הם שמחו להיות איתי, אבל כשהיה יותר קשה, כשאבא נפטר, וכשאני חליתי, אנשים עוד בהתחלה היו בסדר, אך בהמשך תפסו מרחק. גם העובדה שעברתי דירה כמה וכמה פעמים לא הקלה עלי. אני מאוד שמחה שאת מתעניינת בי - היום מצבי טוב בהרבה ואני מתחילה אט אט להיפתח לעולם (תהליך שלוקח כל כך הרבה זמן... ממש מסע החיים) ולומדת לגעת באחרים ולהגיע אליהם במקום להתרכז בעצמי ובבעיות שלי - תמיד אני מוצאת מישהו שסובל יותר ממני, ואני מנסה לעזור, וככה מקרבת אלי אנשים. חמודה, שמרי על עצמך ותשתי הרבה מחר - יהיה שרב כבד ככה אומרים. אז אשמח לשמוע ממך עוד, הסיפורים שלך מאוד חיים ואני רואה בהם פעמים רבות את עצמי מזמן... זה כמו מסע לאחור בזמן... שולחת לך חיבוקים ונשיקות

motek89

New member
בוזיקית...

אני כל כך שמחה שמצבך יותר טוב, את גם נשמעת לא רע. אני מקווה שעכשיו במקום החדש יהיו אנשים שיתחברו אלייך, ואת לא תרגישי לבד בסביבה הקרובה לך
אנשים שנרתעים מבעיות של אחרים במקום לעזור להם, הם אנשים רעים, חסרי לב של ממש, ואכפת להם רק מעצמם! כשהם נפגשים עם משהו שהם לא יכולים להתמודד איתו, לא יודעים גם איך, אז הם מתרחקים... אני בטוחה שלא כל האנשים הם כאלה.. אני בטוחה! בקשר למצבי-עכשיו קמתי, תשושה כולי, אחרי שאמא התקשרה כמה פעמים כדי לבדוק מה איתי.. היא הכריחה אותי לשתות כמה כוסות מים ולאכול-היא טוענת שיש לי חוסר דם, וכנראה שאני אלך היום לרופא לקבל כדורים.. מחר אולי אני אעשה בדיקת דם. אני פשוט מרגישה שאין לי כוח לכלום, להרים את היד אני לא יכולה. ללכת בקושי. ואני מודאגת כל כך מהמבחנים שיש לי בקרוב.. יום רביעי מבחן בכימיה, חמישי בהלכה, ושבוע הבא מבחן גדול מאוד במתמטיקה, ועוד לא התחלתי ללמוד! ואין לי כוח... אני מפחדת...

בוזיקית

New member
הי חמודה...

אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב, ושהרופא בדק ואמר שהמצב תקין. איך שרדת את החום של היום? שתית מספיק? אני בטוחה שהחום גם משפיע על התחושה שאין לך כוח, ואולי גם שינויים הורמונליים (מחזור)... אני מאחלת לך המון הצלחה בבחינות (זה עוד לא בגרות, אז תרגיעי
אגב, מתמטיקה, כימיה והלכה זה ממש לא הקטע שלי, אבל אם את צריכה עזרה בלשון, ספרות או אנגלית - את מוזמנת לשאול (אני מקווה שאזכור משהו, בכל זאת, זה היה לפני 13 שנים...)
הלוואי שהייתי לומדת שיטות להרפיה והיית מתרגלת. זה יכול להעניק לך כל כך הרבה... דברי איתי בהמשך...

בוזיקית

New member
סליחה, טעות...../images/Emo52.gif

התכוונתי: הלוואי שהיית לומדת שיטות הרפיה, הכוונה לא היתה לעצמי... נ.ב. למה התכוונת כשכתבת שאת מקווה שבמקום החדש יהיה לי טוב יותר? באיזה מקום חדש?

motek89

New member
אני מרגישה יותר טוב...

הלכתי לרופא והכל בסדר. מחר על הבוקר אני אעשה בדיקות דם.. תודה :) ספרות אנחנו לא לומדות, ובלשון אני דיי טובה. באנגלית קצת קשה לי (5 יחי') אבל כנראה ששנה הבאה אני ארד הקבצה, ויהיה לי יותר טוב.. פשוט אני לא מתחברת לזה, וקשה לי עם שפה אחרת
בסוף ראיתי שהמבחן בהלכה בכלל מחר, אבל זה לא הרבה חומר, והמבחנים של המורה הזאת קלים.. עברתי על החומר, אני מקווה שאצליח. מחרתיים מבחן בכימיה... נראה לי שאני אלמד עם חברה, כי יש דברים שאני לא מבינה
במתמטיקה-אני דווקא אוהבת את המקצוע הזה אבל ממש קשה לי, היום ניסיתי לעשות כמה תרגילים באלגברה, ולא ממש הצלחתי
... מחר אני אשאל חברות, וגם מחר יש לי שיעור בזה, אז נראה כבר... (אני 5 יחי') שיטות להרפיה עוזרות ללימודים? כתבתי בהצלחה לך במקום החדש, כי חשבתי שעברת דירה לא מזמן...

motek89

New member
אני מרגישה יותר טוב...

הלכתי לרופא והכל בסדר. מחר על הבוקר אני אעשה בדיקות דם.. תודה :) ספרות אנחנו לא לומדות, ובלשון אני דיי טובה. באנגלית קצת קשה לי (5 יחי') אבל כנראה ששנה הבאה אני ארד הקבצה, ויהיה לי יותר טוב.. פשוט אני לא מתחברת לזה, וקשה לי עם שפה אחרת
בסוף ראיתי שהמבחן בהלכה בכלל מחר, אבל זה לא הרבה חומר, והמבחנים של המורה הזאת קלים.. עברתי על החומר, אני מקווה שאצליח. מחרתיים מבחן בכימיה... נראה לי שאני אלמד עם חברה, כי יש דברים שאני לא מבינה
במתמטיקה-אני דווקא אוהבת את המקצוע הזה אבל ממש קשה לי, היום ניסיתי לעשות כמה תרגילים באלגברה, ולא ממש הצלחתי
... מחר אני אשאל חברות, וגם מחר יש לי שיעור בזה, אז נראה כבר... (אני 5 יחי') שיטות להרפיה עוזרות ללימודים? כתבתי בהצלחה לך במקום החדש, כי חשבתי שעברת דירה לא מזמן...

motek89

New member
בעעע היה לי "לא ניתן להציג..."

וחשבתי שההודעה לא נשלחה. אז שלחתי אותה שוב עם תמונה אחרת. יצא פעמיים. לא נורא.

בוזיקית

New member
מותק...

מעניין מאיפה קיבלת את הרושם שעברתי דירה לא מזמן - אולי מכך שסיפרתי ששיפצתי את הבית? לא משנה. אני גרה פה כבר 13 שנים... אני קוראת בין השורות שמצב רוחך טוב יותר וזה נפלא! לפני כמה ימים היית ממש על הפנים ועכשיו אני ממש מרגישה ממך חיות חדשה, למרות שפיזית את לא נינוחה. ולשאלתך - אכן - הרפיה, יוגה, דמיון מודרך, מדיטציה, אפילו תפילה, שבאה עמוק מהלב ועם כוונה, אכן עוזרת להתרכז בכל דבר, גם בלימודים. איזו שיטה קרובה יותר לליבך? יש המון חומר קריאה בנושאים הללו וגם קורסים. במידה ומעניין אותך - אשמח לעזור. אני שבה ומאחלת לך מכל הלב הצלחה במבחנים ובלימודים. את נראית לי תלמידה טובה וחרוצה, לא נראה לי שתהיה לך בעייה. אתם רק בנות בכיתה? את ממש חרדית או רק דתיה לאומית? (אמא שלי ז"ל נולדה בבית דתי מאוד וחזרה בשאלה בגיל 18. היא התגייסה לצבא! אז זה היה ממש מרד בהורים ובקהילה, ואבא שלה קרע עליה קריעה וישב שבעה כאילו אין לו בת!!! והיא כולה היתה בבני עקיבא... אחר כך בצבא היא הכירה את אבא שלי ז"ל, שהיה המפקד שלה, והוא עשה סולחה בינה לבין המשפחה, ובסוף הוא היה החתן הכי אהוב על סבא שלי ז"ל... סיפור מרתק, הא?! המשך יבוא...) היי חזקה וברוכה!!!

למעלה