התקפי חרדה...

כחול23

New member
התקפי חרדה...

שלום, אני חדש בפורום ואני אציג טיפה את העבר שלי ומה בעצם עובר עלי. אני בן 23, לפני כחצי שנה גילו שסבלתי במהלך חיי מהפרעות קצת לב WPW (למי שמכיר). הפרעות אלו מלוות בהתקפים שבהם הלב פועם במהירות מטורפת. סבלתי במהלך חיי מהתקפים אלו אבל לא ייחסי להם חשיבות. לפני כחצי שנה היה לי התקף אבל באותו זמן הייתי לבד בבית (במשך 23 שנה ההתקפים היו מגיעים רק שהייתי עם אנשים). ההתקף הכניס אותי ללחץ שבעקבותיו נעשו לי הבדיקות שגילו לי שמה שסבלתי ממנו אלו הפרעות WPW. לפני כשלושה חודשיים עברתי צינטור לטיפול בבעיה ועד כמה שהבנתי מהפרופסור שצינטר אותי הצינטור עבר בהצלחה. עד הצינטור היו לי כל מיני התקפים של פחד (אני לא יודע אם אלו באמת היו התקפי חרדה) אך לפי מה שקראתי באינטרנט כנראה שזה באמת מה שהיה לי. קושי לנשום, סחרחורות, בחילות וכו'. הייתי בטוח שאחרי הניצטור הכל יעבור ויחזור לקדמותו אך גם כיום, כשלושה חודשים אחרי הצינטור עדיין יש לי את ההתקפים. מאז ההתקף לפני כחצי שנה אני מפחד להישאר לבד בבית, הפסקתי להתאמ וכל פעם יש לי תחושה כאילו משהו רע עומד לקרות לי. גם את הנשימות אני נושם באופן מבוקר, זה כבר לא דבר שנעשה אצלי באופן אוטומטי (גם אני מניח בגלל הפחד...). היום בדרך לעבודה היה לי קצת קשה לנשום (אני כבר לא יודע אם זה בגלל חרדה או משהו אחר, מקווה לראות את הרופא משפחה השבוע שיוכל לבדוק ולהגיד לי קצת יותר מה מקור העניין) ואחרי זה שהגעתי לעבודה הרגשתי חוסר נוחות, עייפות, הרגשתי כאילו אני עומד להתעלף. ניסיתי לשתות, לחשוב מחשבות מרגיעות, התקשרתי לחברה שלי, ניסיתי לנשום עמוק אך שום דבר לא עזר לי. אחרי כמה זמן החלטתי פשוט ללכת הביתה כי פשוט לא יכולתי להתמודד עם זה. בעבודה אף אחד לא יודע מה עברתי לכן אני מרגיש שאין שם מישהו שיכול לעזור לי בהתקפים האלו. תחושת בדידות כזו. בבית אני לא סובל מהתקפים כאלו. היה לי ברור כבר בכמה חודשים האחרונים שכל הבדיקות שאני עושה (ועשיתי הרבה כאלו בגלל שעדיין יש להם הפרעות כאלו ואחרות) די מיותרות, כי לא טיפלתי בבעיה האמיתית והיא הראש שלי ומה שקורה בפנים. אני אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על דרכים אחרות איך להתמודד עם התקפי החרדה ? איך אפשר למנוע אותם ? אני כנראה אתחיל ללכת לטיפול מיקצועי, אבל בכל זאת היה לי חשוב לרשום ולשתף אנשים אחרים במה עובר עלי. איפשהו בפנים זה מקל ... חג שמח לכולם :)

shangrila

New member
חרדה ודיכאון - דברים שעזרו לי../images/Emo140.gif

תשמע, אני בת 27 וסבלתי מחרדות מספר שנים, הטיפול הטוב ביותר כרגע ליטול כדור מתאים ממשפחת הפרוזק וחבריה, אל תתייחס לכל הרעש מסביב נטילת הכדורים. אני לוקחת אותם כבר תקופה ואין לי שום תופעות לוואי, אלא הקלה בסימפטומים שמאפשרת לי לראות מבעד לענן הדיכאון והחרדה את העתיד. מעבר לכך רצוי מאוד לפתוח בסדרת פגישות עם פסיכולוג/פסכיאטר על מנת שאתה עצמך תרד לשורש העניין מאיפה לעזאזל מגיעה ההרגשה הנוראית הזו..:). תוך כדי אני ממליצה בחום על מספר ספרים שעזרו לי בטירוף: מלחץ להצלחה/לוסינדה באסט ו- אתה יכול לרפא את חייך/לואיז היי, הם לא רוחניים מידי ומאוד מעשיים ומעודדים. שיהיה המון בהצלחה
בת27

כחול23

New member
בעניין הכדורים וספר נחמד שקראתי ...

היי, תודה על התגובה :) אני קראתי פעם ספר של עמוס עוז (אם אני לא טועה) "להיות פרפר". קראתי אותו הרבה לפני שהתחילו לי ההתקפים. אני אוהב את כל העניין שבדמיון והדברים שאפשר לעשות איתו כדי להקל על בעיות. חלק מהדברים שקראתי שם ניסיתי ליישם בזמן ההתקפים. מאוד אהבתי את הספר. בעיניין הכדורים, קראתי בכמה מקומות שאחרי שמתחילים ליטול כדורים קשה להפסיק לקחת אותם או שמסוכן להפסיק. תוכלי לשפוך קצת אור על הנושא ? תודה.

למעלה