התקצרות צוואר הרחם?תפירה???

shiranShik

New member
התקצרות צוואר הרחם?תפירה???

הפעם שאלה רצינית.
לבעלות ניסיון בנושא. שחלתי גם שאלה לרופאים בכל מיני פורומים... בשל צירים מוקדמים ולידה מוקדמת בשבוע 21, הפעם אני במעקב לגבי אורך צוואר הרחם באולטרה-סאונד וגינלי, במטרה לבדוק אם הוא מתקצר, ולפעול בהתאם אם כן.(לא נמצאה עדות כלשהי לא ספיקה). בבדיקה אחת אורך הצוואר היה 40 מ"מ, והיום בשבוע 20, נמדד 35 מ"מ. על ידי אותו רופא. האם יש סיכוי שפשוט מדובר בהטייה של המכשיר, ושהמדידה אינה מדויקת במאת האחוזים, או האם זה חד משמעי שאכן ישנה התקצרות קלה? במילים אחרות, האם יש סיכוי שלא מדובר בהתקצרות??? אם אכן זו התקצרות, אינה אמורה לקרות נכון? האורך אמור להיות בדיוקקקקק אותו דבר תמיד, ואף ללא קשר להיריון. נכון? בעוד שבועיים אגש שוב לבדיקה. מה יהיה הטיפול המומלץ אם אכן תיראה מגמת התקצרות? תפירה? שמירה? תודה רבה

לי היתה התקצרות של צוואר הרחם

בשבועות שאת נמצאית. זה לא ממש טוב (אני מניחה שאני לא מחדשת לך הרבה). הטיפול המומלץ יהיה שמירה. רצוי במאוזן (נגד כוח הכובד). ואם יש גם צירים אז שתיה מרובה וכדורים נגד צירים (תלוי בתדירות ובעוצמה). לגבי תפירה אני לא מתמצית (נדמה לי שאם תופרים אז עושים את זה בשבוע מוקדם). בכל מקרה תתיחסי לזה ברצינות. אולי היתה טעות במדידה ואולי לא. שיהיה בהצלחה.

shiranShik

New member
הייתה לך התקצרות וא זמה עשו לך?

איך טופלת? באיזה שלב הייתה התקצרות? מה היה האורך התקין ומה היה האורך אח"כ? ובאיזה שלב עשו משהו, אם בכלל? ולמה בעצם עקבו אחרי האורך? ומה הייתה התוצאה של העניין? אני מקווה שטובה. בשבילך.

פישון

New member
אצלי היו שינויים קלים בהריון

בדקו אצלי רק לקראת הסוף: לא זוכרת בדיוק מתי אבל אחרי שבוע 28-30. בכל מקרה, היו שינויים קלים בין 4 ל- 3.5 והרופא לא נראה מוטרד בכלל. דרך אגב, דווקא יומיים לפני הלידה, שהיתה חודש לפני הזמן, הצוואר שוב התארך קצת... אני דווקא שמעתי שתופרים את צוואר הרחם בשלב מוקדם יותר (שבוע 16-18), ככה היה אצל בת דודה שלי. היא שכבה עד שבוע 39 בבית ואז ילדה בן בריא. עכשיו זה הריון שני והיא שוב שוכבת... בכל מקרה
מאיה

shiranShik

New member
הבנתי. ועכשיו עוד שאלה...?

זהו אז רופא בפורום אחר אמר לי שיכולה להיות הטייה קלה בתוצאה ושגם יכולים להיות שינויים קלים באורך. וכל עוד זה לא מתחת ל 3 ס"מ, אין סיבה לדאגה. אז בחרתי לקבל את התשובה שלו כתורת משה בסיני. נשמע הגיוני ונוח לי.
גם הרופא שבדק אותי לא היה מוטרד. רק אמר שצריך להמשיך לעקוב בתדירות גבוהה יותר בתקופה הקרובה. נכון. כשיש עדות לאי ספיקה תופרים מוקדם יותר. כשמדובר בהיסטוריה של לידה מוקדמת שכללו צירים, ענין התפירה מאוד נתון לויכוח. צירים+תפירה יכול להיות מאוד מסוכן!!! מדוע תפרו לבת הדודה שלך? הייתה לה לידה מוקדמת קודם (ללא צירים אני מניחה) בעבר? או שראו התקצרות? והיא שכבה שכבה? או שפשוט היתה בבית? (גם אני אצא לשמירה בקרוב. בעוד שבועיים.) העיקר שהכול בסדר אצלה. ואצלך. מוזר שאצלך דווקא נתארך הצוואר לקראת הסוף. כנראה שהעובר שלך לא רצה לצאת החוצה...
(ואולי ככה זה אמור להיות? אין לי מושג...) תודה על התגובה

אז ככה

בשבוע 14 עשינו סקירה מוקדמת (ליפיץ) ובה נרשם שאורך הצוואר היה 4.7 ס"מ. בשבוע 18 היינו אצל הרופא (רונאל) שמדד במקרה ואמר שאורך הצוואר הוא 4 ס"מ. קצת נלחצנו אבל הרופא אמר שאולי לא מדדו טוב בסקירה ובכל מקרה זה עדיין ארוך אז שלא נלחץ. שבועיים אח"כ אושפזתי עקב צירים מוקדמים ליומיים. ושבוע אח"כ היתה אמורה להיות בדיקת מי שפיר. למרות שהרופא (ליפיץ) ידע על הצירים המוקדמים הוא החל בתהליך הבדיקה. אלמלא דרשתי שיבדוק את מצב הפתיחה הוא לא היה בודק (נקודות לרעתו). התברר שהצוואר התקצר עד ל 3.4 ס"מ ונוצר משפך (התחלת פתיחה). מיד הופסקו ההכנות לבדיקה ונשלחתי אחר כבוד למיטה. שם נשארתי עד שבוע 33+3 שבו ילדתי את רותם וארז. חלק מהזמן (8 שבועות) ביליתי בבית (כשההתקצרות נמשכת) וכשהגענו למחיקה מלאה ולפתיחה (1 ס"מ) נשלחתי לבית החולים שם ביליתי עוד 6 שבועות. צריך לציין שלא הרגשתי כאב ולא היתה שום אינדיקציה חיצונית להתקצרות למעט צירים (=התקשויות לא כואבות של הבטן).

shiranShik

New member
וואו. איזה מזל היה לך...

מזל שיצא טוב בסוף, ושדאגת שישימו לב לכל הדברים. ממש לא נעים להיות עם הידיעה הזו במהלך ההיריון ההוא. מחיקה מלאה זה אומר אורך אפס או משהו כזה? ואיך ראו את ה"משפך"? בבדיקה וגינלית או אולטרה-סאונד? לא הבנתי לגבי אי אינדיקציה חיצונית. הלוא אמרת שבסופו של דבר היו לך צירים. לא כואבים??? לא הבנתי את הקטע הזה... אם לא הרגשת את הצירים איך ידעת שיש לך בכלל??? אני שמחה שיצא טוב בסוף. וגם משכת עד הסוף. בטח בביה"ח היית על הגב 6 שבועות. בבית גם שכבת קודם או שפשוט נחת? איך זה שהיית בבית רק 8 שבועות אני לא קולטת. הייתי מצפה שמיייד יורו לך להיות במיטה. לא? אגב, באיזשהו שלב קיבלת חומר להפסקת ההתכווצויות או שרק היית במנוחה? גם אצלי זה היה אז עם תאומים. עכשיו יש לי עובר אחד (האחר התמוסס) אז אני מקווה שיהיה יותר מוצלח. שיהיה לך בהצלחה ותודה על ההסבר שהעלה לך "נשכחות" ועצבים. כבר יש לך שניים. את די מסודרת.
)))

אז ככה 2

את המשפך ראו ב-US וגם את אורך הצוואר מדדו ב-US (כל עוד יש אורך צוואר... כשיש פתיחה אפשר למדוד אותה רק ידנית=וגינלית). צירים לא כואבים (רק התקשות של הבטן) היו לי משבוע 18 ורק בשבוע 20 הבנתי שזה צירים (בבית החולים). אבל לא תמיד צירים כאלו גורמים להתקצרות ופתיחה (יש לי חברה עם תאומים ששכבה עם צירים כואבים, סדירים ובתדירות גבוהה במשך 6 שבועות ולא היתה אפילו קצת התקצרות). משבוע 20 עד שבוע 27+5 שכבתי בבית ואז עברתי לבית החולים ושם שכבתי עוד 6 שבועות עד שבוע 33+3. כשאני אומרת שכיבה זה אומר שקמתי רק לשרותים ולמקלחת (וגם בזה חסכתי - התקלחתי רק פעם ביומיים-שלושה). הביאו לי את האוכל למיטה ובעצם את כל מה שהייתי צריכה (טלפון, מחשב, ספרים, תשבצים, גובלן). משבוע 24 קיבלתי כדורים להפסקת הצירים. משבוע 28 (בית החולים) קיבלתי אינפוזיה. מחיקה מלאה זה אומר אורך 0. הרופאים מתחילים לספור מאורך 3 ס"מ. כך שאורך 2 ס"מ נקרא מחיקה של 30%. מקווה שעזרתי מעט.

אכן חשוב לשים לב שאם יש התקשויות של

הבטן (ניתן לתאר זאת שמרגישים שהבטן נהיית קשה כמו אבן או כדור באולינג) אז חשוב ללכת להיבדק הן באולטראסאונד והן ואגינלית. חשוב לוודא אם אלו צירים אפקטיביים (כלומר משפיעים על מצב צוואר הרחם) או לא. אני בהריון עם תומר סבלתי מההתקשויות הללו משבוע 17 לפעמים בתדירות מאוד גבוהה. בשבוע 21 אפלו נשלחתי לבי"ח וקיבלתי נר אינדומד (לעצירת הפעילות) וזריקות דפולוט (עקב דימומים בנוסף). לשמחתי הצירים הללו שהיו לי ושנמשכו עד שליש אחרון (דווקא אז הם די פסקו) לא היו אפקטיביים ולא השפיעו על צוואר הרחם. אך נבדקתי המון פעמים ואגינלית ובאולטראסאונד. מקווה שימשיך קל בלי התקצרות ובעיות מיוחדות
שירלי.

שירלי - מה שלומך? התמונות של תומר

ממש מקסימות (מהיומולדת). אני רואה שאת עדיין בבית אז יש על מה לדבר. תהיי בקשר.

תודה חמודה ../images/Emo25.gif בכל מקרה אני

קצת טרודה בתקופה האחרונה בענייני לימודים. מבטיחה להתפנות בעוד כשבועיים ואז נהיה כבר חייבות להיפגש
מתגעגעת ו
ות לרותם וארז, שירלי.

שירלי, למה את קוראת תדירות מאוד

גבוהה? לי יש התקשויות והרופאה אמרה שזה בסדר, כל עוד זה לא סדיר-אבל לא עשתה בדיקה וגינלית. (אחרי השרשרת שלכם אני כבר חושבת שהיא תחזה בזיו פניי גם מחר)

הרופא שלי אמר לי שכשזה קורה לי אז

לשכב על צד שמאל ולספור. אם יש יותר מ- 4 בשעה אז להתקשר אליו! שירלי.

תודה שירלי.

הייתי אצלה היום והיא בדקה אותי (אחרי שאני מנדנדת יש לה ברירה?). הכל בסדר, קשה, סגור וכו´ וכו´. (לדבריה יש לי "בונקר"). אבל כשזה יקרה שוב-אני אתחיל לספור...

shiranShik

New member
עזרת לי המון, תאשרי לי עוד דבר אחד?

בטח שעזרת. המון. רק עכשיו אני חושבת שאני מבינה מה סדר הדברים. תקני אותי או אני טועה (או תאשרי). זה חשוב לי
: לפני שיש פתיחה חייבת להיות התקצרות של הצוואר עד לאפס (=מחיקה מלאה). ואז מתחילה פתיחה (אורך אפס מייד שווה פתיחה?) לא עלינו(כן עלינו כשזה בזמן). זה בעצם התהליך בלידה רגילה לא? רק שלצערנו יש כאלה שהתהליך הזה (או חלקו) קורה להן חודשים לפני התאריך האמיתי. ודבר אחרון, התקצרות זה בעצם אומר שהשק לוחץ על הצוואר, עד כדי כך שהוא יורד למטה יותר וזה בא על חשבון אורך הצוואר??? ואז אחרי שהאורך הוא אפס כי השק ירד ממש למטה (לאאאאאאאא עלינננננננננננוווווווו), מתחילה פתיחה לרוחב. כן? אני מקווה שמשהו ממה שאמרתי הוא נכון. אף פעם לא הבנתי מה זה בעצם אומר כל המושגים האלה, למרות כל מה שעברתי. אשמח סוף סוף להבין. הרבה תודה בכל מקרה. ואני מקנאה בך ושמחה עבורך בו זמנית שאצלך זה נמשך למרות הכול. חייבים להיות עירניים כל הזמן. פשוט אי אפשר לצערי לסמוך על מי שבודק ותו לא. המוןןןןןןן בהצלחה בפעם הבאה. אגב, עכשיו את בהיריון שוב???

shiranShik

New member
בלבלתי משהו בטוח כי...

כי אני רואה עכשיו שבעצם התחילה אצלך פתיחה כבר באורך צוואר של 3.5 ס"מ. אוףף התבלבלתי כבר. אני צריכה הסבר מלווה שרטוטים גיר ולוח.
))))))))99

כל מה שכתבת נכון ולא, התאומים בני

שלושה חודשים = אני לא בהריון. בקשר לפתיחה ולהתקצרות אני הייתי מדגימה את זה לשואלים בצורה הבאה: מצמידים שתי כפות ידיים כמו בתפילה או מחיאת כפיים. זה צוואר ארוך וסגור. מתחילים לפתוח משורש כף היד. זה התקצרות + משפך. כשמגיעים לאצבעות זו מחיקה מלאה. ואז מתחילים להרחיק את שתי הידיים זו מזו. זה פתיחה. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי. בכל מקרה שאצלך הידע הזה ישאר תאורטי בלבד.

shiranShik

New member
אז באמת הבנתי. המוןןןןןןןןןן תודה..

אחרי התיאור הכמעט חזותי שלך, המתאים למה שהבנתי אחרי ההסבר הקודם שלך, אני שמחה לומר שאכן הבנתי אם כך את כל הסיפור הזה. הרבה תודה על ההסברים המפורטים, ועל הסבלנות. שלושה חודשים? אז זה ממש טרי. ממש אמא טרייה. צר לי שהכרחתי אותך לדוש בזה כל כך. אני יודעת שזה לא הדבר הכי נעים בעולם להיזכר ולנתח את זה. אבל לא יכולתי להתאפק. המוןןןןןןןןן תודה על ההסבר ועל העידוד. מאחלת לך חיים קלים מעכשיו בעניין הילדים, היריון (כשתחשבי על זה שוב), ובכל מה שתרצי......

טילי2

New member
אפונה, לא בעניני צואר מתקצר, ../images/Emo95.gif

מה שלום האוצרות הקטנים שלך

למעלה