הי יקירה ../images/Emo201.gif
קודם כל, כתבתי לך
לא מזמן, קיבלת?... קודם כל, לגבי התפר, חשוב להדגיש שיש נשים שאצלן מראה הצוואר לא תקין גם לא-בהריון, אבל הן מעטות, וברוב המוחלט של המקרים אין, למרבה הצער, שום אינדיקציה לאי-ספיקת הצוואר עד שכבר מאוחר מדיי
(ומה שעוד יותר מרגיז הוא, שאילו יותר רופאים היו בודקים את צוואר הרחם כדבר שבשגרה, החיים של כמה נשים בעולם היו נראים אחרת...) לכן באמת היסטוריה מחד, ובדיקה קלינית (א"ס +בדיקה ידנית) בזמן ההריון נותנים את האינדיקציה לביצוע תפר. יש גם בדיקה של צוואר הרחם שאפשר לעשות שלא-בהריון שנקראת "הגר טסט", שבה מנסים להרחיב את צוואר הרחם, אבל האמינות של הבדיקה הזו מועמדת בסימן שאלה על ידי חלק מהרופאים. לגבי ירידת מים, חוץ מהענין של ויטמין C אני לא מכירה שום טיפול מונע. לצערי, ירידת מים זו תופעה שכן נוטה לחזור על עצמה, והמערכת הרפואית לא ממש יודעת ממה היא נובעת ולכן מתקשה למנוע אותה. עם זאת, צריך לזכור לא כל ירידת מים משמעה אבדן ההריון (במיוחד אם היא מתרחשת בשלב מתקדם יחסית, ולא מתפתח זיהום או לידה), ולא כל דליפה מחייבת הפסקת הריון. יש לי חברה שזה קרה לה בהריון הראשון בשבוע 20, ובהריון השני היא עשתה תפר והייתה מאושפזת משהו כמו חודשיים. בסופו של דבר היא ילדה אחרי ירידת מים בשבוע 29, אבל תשעת השבועות האלה הספיקו כדי לתת לה בת בריאה.
(למרות שאני לא ממליצה לאף אחת כאן ללדת בשבוע 29...) מקווה שעזרתי, עתליה