התקצרות צוואר רחם ודליפת מי שפיר

התקצרות צוואר רחם ודליפת מי שפיר

הי יקרות.האם ידועה לכן בדיקה שיכולה לנבא מראש הצורך לבצע תפירת צוואר רחם, ואם כן-מהי? האם ידוע לכן על טיפול מונע כלשהו בהקשר של דליפת מי שפיר על מנת שלא תחזור על עצמה בהריון נוסף?ואם יש דליפה, היש דרך למנוע ירידת מים מוחלטת?תודה ובהצלחה לכולן.

לגבי דליפת מי שפיר

הסתכלי בקישורי הפורום, יש שם מחקר המראה על קשר בין צריכה ויטמין C במינון מסויים החל משבוע 20, לבין צמצום הסיכוי לפקיעת קרומים מוקדמת. לצערי, לא מכירה דרך ממשית אחרת לעכב/ למנוע ירידת מים מוחלטת. למיטב ידיעתי אין בדיקה מכנית לצוואר הרחם, אלא מדובר בהערכה המתבסתת על העבר הקליני ועל המראה באולטרהסטונד.

efrati30

New member
שלום לגילי של צילי

עונה לך מנסיוני האישי, אשפוז בשבוע 22 עקב קיצור משמעותי של צוואר הרחם+צירים , 2.5 מ"מ סגירה בלבד!, כן מ"מ ! בשבוע 23+4 ירידת מים בקשתי זרוז להפסקת ההריון, אז תשובה לשאלה אחת: אין "תרופה" לעצירת ירידת מים, כמו שנאמר לך, לגבי מחיקת צוואר הרחם כחודש לאחר הלידה עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה וגילו שם שצוואר הרחם פתוח מעט, ולכן ישקלו בהריון הבא בע"ה תפר צווארי.(עם שיקולים נוספים כמובן, כשיש צירים שגורמים לפתיחה -זו בעייה) בהצלחה!!!

הי יקירה ../images/Emo201.gif

קודם כל, כתבתי לך
לא מזמן, קיבלת?... קודם כל, לגבי התפר, חשוב להדגיש שיש נשים שאצלן מראה הצוואר לא תקין גם לא-בהריון, אבל הן מעטות, וברוב המוחלט של המקרים אין, למרבה הצער, שום אינדיקציה לאי-ספיקת הצוואר עד שכבר מאוחר מדיי
(ומה שעוד יותר מרגיז הוא, שאילו יותר רופאים היו בודקים את צוואר הרחם כדבר שבשגרה, החיים של כמה נשים בעולם היו נראים אחרת...) לכן באמת היסטוריה מחד, ובדיקה קלינית (א"ס +בדיקה ידנית) בזמן ההריון נותנים את האינדיקציה לביצוע תפר. יש גם בדיקה של צוואר הרחם שאפשר לעשות שלא-בהריון שנקראת "הגר טסט", שבה מנסים להרחיב את צוואר הרחם, אבל האמינות של הבדיקה הזו מועמדת בסימן שאלה על ידי חלק מהרופאים. לגבי ירידת מים, חוץ מהענין של ויטמין C אני לא מכירה שום טיפול מונע. לצערי, ירידת מים זו תופעה שכן נוטה לחזור על עצמה, והמערכת הרפואית לא ממש יודעת ממה היא נובעת ולכן מתקשה למנוע אותה. עם זאת, צריך לזכור לא כל ירידת מים משמעה אבדן ההריון (במיוחד אם היא מתרחשת בשלב מתקדם יחסית, ולא מתפתח זיהום או לידה), ולא כל דליפה מחייבת הפסקת הריון. יש לי חברה שזה קרה לה בהריון הראשון בשבוע 20, ובהריון השני היא עשתה תפר והייתה מאושפזת משהו כמו חודשיים. בסופו של דבר היא ילדה אחרי ירידת מים בשבוע 29, אבל תשעת השבועות האלה הספיקו כדי לתת לה בת בריאה.
(למרות שאני לא ממליצה לאף אחת כאן ללדת בשבוע 29...) מקווה שעזרתי, עתליה

ירידת מים מוקדמת

גם אני אבדתי הריון בשבוע 24 בגלל ירידת מי שפיר מתמשכת (במשך יומיים) לצערי , אין שום תרופה שיכולה להבטיח שהמקרה לא יחזור על עצמו...(כך אמרו לי שלושה רופאים שונים ובינהם פרופסור משיח ודור) אצלי המליצו על ניתוח תפר. אני מנסה כבר יומיים להיכנס למאמר העוסק בקשר בין נטילת ויטמין C לפקיעת קרומים וירידת מי שפיר...אבל לא מצליחה... ... אני הבנתי (שוב מקריאה רבה של הנושא) שיש קשר בין מחסור באבץ לירידת מי שפיר... את כל השאלות האלו אשאל את פרופסור שיף (אני נפגשת איתו בעוד שבועיים) בנתיים אשמח לשמוע מבנות תובנות נוספות...

תודה לך.

אשמל אם תשתפי אותי בתשובותיו של פרופ' שיף, ואשמח לשתפך בכל אינפורמציה שתגיע לידי בהקשר זה

למעלה