התקשורת הישראלית

ש@לתי

New member
התקשורת הישראלית

תפקידה של התקשורת הוא להיות כלב השמירה של הדמוקרטיה הישראלית ושל הצבור. השאלה הנשאלת היא: האם התקשורת הישראלית ממלאת את תפקידה כראוי, בזה שהיא בקורתית ולא מגויסת(מספיק, לפי מספר אנשים) לצד הישראלי במאבק? מה דעתכם? קלימרו, השאלה גם מופנת אלייך
!

ש@לתי

New member
לא יכול להיות איך ארה"ב

את ההודעה הבאה לקחתי מפורום אחר כי אני חושב שהיא ראויה לדיון גם אצלנו... "האמא של כל הדמוקרטיות הנאורות בעולם הסופר דמוקרטיה מונעת מלהראות את נאומיו של דובר הטאליבן? הרי זה מנוגד בתכלית לחופש הדיבור (The Freedom Of Speech(אחד מעשרת הדיברות של ארה"ב. קחו דוגמה מישראל "הדמוקרטיה" במלוא מובן המילה שמאפשרת לאוייבים שלה להופיע בטלויזיה ולהפיץ את התעמולה שלהם את המסרים שלהם לעמם ולערביי ישראל באין מפריע. הנה ההסבר לתופעה הזאת. באמריקה ארץ הדמוקרטיות יש מושג שנקרא דמוקרטיה מתגוננת. כשאמריקה מותקפת עיי קבוצות טירור גם חופש הדיבור הוא בעירבון מוגבל. ובישראל יש מושג שנקרא חופש הטמטום הוא החופש להיות דמוקרטיה מטומטמת ככל שאפשר." את ההודעה כתב משתמש בשם "השרוף".

קלימרו

New member
ובכן...

השרוף עשה את מלאכתי ומייצג את דעתי נאמנה... חופש הביטוי וזכות הציבור לדעת אינם קודמים לביטחון המדינה...

haddas

New member
כל התקשורת היא בעייתית...

תראו... בעולם רואים אותנו בתור רוצחים...כל הזמן מדברים על התמונה של האבא עם הילד בידיים שלו... למה לא מדברים על התינוקת שהם רצחו לנו?! זה ברור, שרוב העולם הוא לטובת הערבים, והרוב בגלל התקשורת. אין לי יותר מה להגיד... :( הדס

metal_slug

New member
דברים שרואים מכאן, לא רואים משם

העולם לא מסתכל רק על על מה שמשדרים בטלויזיה, הוא מסתכל על הנתונים היבשים: מתחילת האינטיפאדה הנוכחית, לפלסטינים יש פי שלוש, ויותר, אבידות ממה שיש לנו. העובדה שאנחנו נלחמים כנגד אנשים שאין להם כוח צבאי רציני, גם לא מוסיפה לתדמית שלנו. האמריקאים עשו אותו דבר בוויטנאם, הרוסים עשו את זה באפגניסטאן, וממשיכים בצ´צ´ניה, אבל הן מעצמות על, אז להן אין בעיות עם התקשורת העולמית.

haddas

New member
נכון...

אבל גם הם (הפלסטינאים) לא נלחמים מול צבא... הם יורים בדרכים, מפוצצים את עצמם במקומות ציבוריים הומי אדם. אני לא מבינה את הקטע הזה... הדס נ.ב.- אם מישהו מוכן להסביר לי, אני אשמח.

metal_slug

New member
להסביר...

להסביר לך מה? למה איזהשהו מחבל מושתן הולך ומפוצץ את עצמו במועדון לילה? לא יודע... קנאות דתית היא הדבר המסוכן ביותר בעולם, עובדה, תראו מה היא גורמת. הדת צריכה להיות מקור לאהבה ואחווה, ובמקום זאת המין האנושי משמיד את עצמו בגלל אמונה חסרת בסיס במשהו על טבעי.

קלימרו

New member
תיאךץ להסביר...

ואולי אף להתנצל על האמירה "אמונה חסרת בסיס במשהו על טיבעי"... חוץ מזה כל מה שכתבת נכון, אבל אתה צריך לדעת שאם אתה מפקפק באמונה ומכתיר את עצמך לאלוהים של עצמך זה לא אומר שאתה יכול לפסול בצורה שרירותית אמונה באל.

metal_slug

New member
תוכיח לי שאלוהים קיים, ואני מבטיח ש

אם תראה לי הוכחה אחת ניצחת לקיומו של אלוהים, לא רק שאני אתנצל, אני לא אגיד יותר אף מילה בפורום הזה על עצם קיומו של אלוהים. איך שלא תסתכל על זה, אין בסיס לאמונה באלוהים. אף אחד לא ראה את אלוהים, אף אחד לא דיבר איתו, ובכל הכנות, אם רבי מסויים יטען עכשיו שהוא דמבר עם אלוהים, ישלחו אותו למוסד לחולי נפש. האמונה באלוהים היא מילוי של צורך פסיכולוגי, שהוא בהחלט מובן בזמנים קדומים יותר, ימים שבהם לא יכולת לסביר כל מיני תופעות, אז אמרת שהן נגרמות על ידי מישהו שם למעלה. אבל בכנות, אני לא רואה סיבה לחשוב שמשהו בעולם הזה נגרם שלא על ידי הנסיבות, אלא על ידי משהו גדול אחר.

Kgt1

New member
אמונה היא עניין פרטי ואישי..

כל אחד מאמין במה שהוא רוצה להאמין או במה שהוא חושב שצריך להאמין... אין לי הוכחה שיש אלוהים כמו שאין לי הוכחה שאין. אני אישית מאמין בכך שיש אלוהים והלב שלו צהוב (יש לי הרבה חברים שטוענים שיש לו מספר שמונה על הגב...). מישהו אחר מאמין שזמר כלשהו הוא אלוהים אחר חושב על כוכב קולנוע ויש את הרוב שמאמינים באלוהים "הרגילים" (לכל דת האלוהים שלה) וכך הלאה וכך הלאה. אמונה היא דבר פרטי לגמרי ואף אחד לא צריך לשפוט אותך אם אתה מאמין או לא... בדיוק כמו שאתה לא צריך לשלול אמונה של אחרים. זו בדיוק הסיבה שאני לא דוסים ואת הכפייה הדתית שלהם... (לא כולם).

metal_slug

New member
לא שללתי אמונה של אף אחד

גם אי אמונה היא אמונה אם תחשוב על זה. בכל מקרה, אני מאמין בהגיון, וההגיון שלי אומר לי שאין אלוהים.

ש@לתי

New member
בקשה

הנושא שהשרשור הזה עוסק בו הוא תקשורת מגויסת- כן לא... אם בכוונתכם לפתוח דיון על נושא חדש אנא עשו שרשור חדש! שלכם, ש@לתי שבת שלום

Kgt1

New member
בכל דיון יש אפשרות שהדיון בנושא

מסוים יגלוש לנושא אחר... אין איך למנוע את זה.

ש@לתי

New member
אין בעיה שזה יגלוש

אבל הבעיה היא שבמקרה זה הגלישה גורמת לאנשים לשכוח על מה בכלל היה הדיון!!!
ויש איך למנוע את זה- קוראים לזה, לכתוב הודעות חדשות ולפתוח דיונים חדשים!

metal_slug

New member
סחתיין ש@לתי

עשית קצת moderation mode, מה? אתה לא חייב למחוק כל דבר שיש בו קצת כעס, אתה יודע, גם להתווכח זה בריא. נורא רציתי לראות מה הוא יענה...

אריאל1

New member
העיתונות היא דבר בעיתי

מכיוון שהיא אמורה להיות אוביקטיווית דבר שלא אפשרי. את הבעיה ישראלית פלשתנאית אי אפשר לראות באוביקטיוויות אפילו לבן אדם מבחוץ. ומי שטוען שהוא רואה את זה באוביקטיוויות לא מבין בכלל על מה הוא מדברר. מכאן שהתקשורת באמת מגויסת השאלה היא לצד מי והתשובה: תלוי בכותב, כל כתב וכל עורך הוא סוביקטיבי במידה מסוימת לכאן ולכאן ומכיוון שאת הסוביקטיוויות הזו לא ניתן למחוק עלי רק להגיע למסקנה הידועה שעל העיתונות לא ניתן לסמוך וזהו. בעניין התגיסות העיתונות בארה"ב אני לא מבין מה אתם מתפלאים אתם לא מבינים את האמריקאים הם קודם כל אמריקאים פטריוטים כלומר אמריקה באה לפני הכל כולל דמוקרטיה. ההגרה של ארה"ב כדמוקרטיה מתגוננת אינה נכונה ועובדה זו ידועה לכל מי שעשה בגרות באזרחות בשנה שעברה. מספר החוקים המגבילים קטן מידי. יש לשים לב שארה"ב ב י ק ש ה שלא לשדר ולא מנעה שידורים. בקשה היא אינה התגוננות היא בקשה בלבד וכך צריך להתיחס אליה.

למעלה