התקשרו מכון זר

התקשרו מכון זר

יצא סיכוי לתסמונת דאון 1:190
ושוב שתי מאמארוני:
אחת יושבת בפאניקה ומחכה שרופאת הנשים תחזור אליי, ובונה על מי שפיר לא תקינים ועוד לידה שקטה, הפעם כזאת כי אני בוחרת ככה.
והשניה סיימה יום עבודה, ומכינה לרוני עוגת יומולדת, וצורחת על המארגנים של הקייטרינג (איזה מזל שהיה על מי לצרוח היום)
ומנסה להיות חברה של הסטטיסטיקה ולדבר לבטן.
18+5

תמסרי לראשונה שתתעורר ותריח את הסטטיסטיקה

כי הסטטיסטיקה אומרת שיש סיכוי של 189:190 שלעוברית יש את כל הכרומוזומים ולא יותר, וזה סיכוי מעולה. ושתזכור שנשים עם תוצאות הרבה יותר קודרות ילדו תינוקות בריאים.
תמסרי לה גם שאם היא צריכה לחכות יותר מדי זמן למי שפיר, היא יכולה לעשות NIPT (עם כל ההסתייגות שלי מהבדיקות הללו, כשמדובר בדאון רמת האמינות שלהן גבוהה) ולא לאכול סרטים בינתיים.
ותמסרי גם לה (וגם לשנייה) חיבוק ממני, ושאני מקווה שזו תהיה הדרמה היחידה להריון זה.
&nbsp

תודה

זה היה מנחם
אני מקומבנת, מי שפיר יהיה מהר. חוץ מצמיחת התאים לתוצאות כמובן. לאור מלחמת הסטטיסטיקה, אפילו ה 99% של הניפטי לא ממש מייצרים רצון לשלם על זה.

תעשי גם פיש או QF-PCR

תוצאות תוך יומיים-שלושה, והבנתי מהיועצת הגנטית שהן אמינות (היא הסבירה לנו שגם אם בבדיקה המלאה, אחרי צמיחת התאים, מתגלה מוזאיקה שלא התגלתה בפיש, היא בחלק כ"כ קטן מהתאים שזה זניח).

יכולה לספר לך על חברה טובה

שילדה השבוע
הסטטיסטיקה היתה 1:19
והכל תקין
האמת שאני לא מתלהבת מהבדיקות הסטטיסטיות האלה
לרוב הם בעיקר מלחיצות
ובמצב הנפשי בו נשים אחרי אובדן נמצאות אף עוד יותר
תמשיכי להתעסק ביום הולדת של רוני ובכלל להיות עסוקה
תעשי את המי שפיר כפי שאת מתכננת
אולי לא יהיה קל בשבועות הקרובים עד התשובה
ואולי תצליחי להדחיק
ואולי ואולי ואולי
שלב שלב
זה מה שעזר לי להישאר שפויה איכשהו

שירהד1

Member
מנהל
אני עם הרוב:) ורוצה הבהרות לגבי הקייטרינג-

את מתכוונת לקייטרינג של יום ההולדת?!?! הסבירי, פרטי ונמקי . כי אצלנו התפריט מורכב מפיצות, טרופית, חטיפים ועוגת יום הולדת (ואם לא הבנתי, אז סליחה...).

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

אני אפרט

הזמנתי מקום בקאנטרי בבריכת הקטנים מלפני 3 שבועות. ואחרי שחתמתי על חוזה והזמנתי את כוווולם מנסים להכריח אותי לקחת קייטרינג של הקאנטרי כי פתאום נהיה אסור להכניס אוכל מבחוץ (פיצות בורקס וחטיפים, אבל במחיר קייטרינג). לפי הצרחות זה לא ממש הלך להם.

תני לסטטיסטיקה בראש

בשיחה שהיתה לי פעם עם רופאה שמתמחה בגנטיקה, היא סיפרה לי על מישהי שהיתה לה תוצאה של 1:2. ממש הטלת מטבע. בסופו של דבר אותו הריון היה בצד הטוב של הסטטיסטיקה.

מחזיקה לך אצבעות

רונית 294

New member
זה מה זה לאאאא מלחיץ...

אני כבר הבנתי מזמן שהסיכוי הזה אומר שב 98 אחוז או משהו כזה... הכל בסדר. אחרי שאצל הגדולה היה לי סיכוי של 1:12,000 ובכיתי שלא יצא לי 1:20,000 בהריון האובדן זה היה 1:5000 בערך ואצל התינוקת שנולדה לאחר האובדן זה היה 1:617 כבר הבנתי שעדיין הסיכויים שמשהו לא תקין מאוד נמוכים. סביר להניח שללא ממצא נוסף הייתי מסתפקת בניפט או עושה מי שפיר אם משהו בבדיקה יכול להעיד על בעיה כרומוזומלית אחרת. מאמינה שיהיה בסדר. עדכני. נשיקות.

לי היה 1:6

בהריון הראשון והעוברית היתה בריאה.
בסופו של דבר התברר שהמדד של השלייה בבדיקה היה ממש גבוה והקפיץ את הסיכון משמעותית...
לצערי לא טופלתי אז אצל הרופאים הנכונים ואף אחד לא שם לב לזה וההריון הסתיים בלידה שקטה בגלל בעיה בשליה, אבל העוברית היתה בריאה לחלוטין.

המאמארוניות התאחדו בינתיים

כמו שאומר פתגם רוסי ישן ומאוד צודק - הבוקר חכם יותר מהערב, והמשמעות היא שיש לישון על הבעיות שלך ולעבד אותן בזמן שינה לפני החלטה.
בעיקר עזרה יכולת הדחיפה מתחת לשטיח של הבעל, שכמה דקות אחרי שהנכנס ללחץ ותכנן מה עושים אחרי מי שפיר - פתאום נרגע, ופשוט אמר לי שהסיכונים לא גבוהים ונמשיך לחשוב שהכל בסדר עד שלא יוכח אחרת, ונתן חיבוק ובזה בעצם הכל נגמר, והמאמארוני של הקייטרינג תפסה את המושכות. זה בדיוק מה שהיא היתה אומרת. אז המאמארוני ההיסטרית שוב בארון, או שתתה קצת ואליום והלכה לישון בינתיים.
וגם התגובות שלכן מאוד עזרו להתאפס ואם לא הפסיק לדאוג - אז לפחות לתת פרופורציות לדאגה - תודה לכן!
ובין לבין צריכה לדווח שיום ההולדת היה הצלחה היסטרית וקיבלתי אינספור מחמאות על ההפקה מכולם, והכי חשוב גם מהבעל עצמו כשמחמאות זה לא הקטע החזק שלו (ובוודאי שלא יותר מפעם אחת על אותו הדבר)

שירהד1

Member
מנהל
יופי! שמחה שיום ההולדת היתה הצלחה גדולה:)

וגם שהפרופורציות חזרו. אני רואה שיפור משמעותי אצל הבעל
. שימשיך כך, ושיהיו בשורות טובות.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

למעלה