התראת פטרוזיליה

התראת פטרוזיליה

לישן לצידי אבן רשעה במיוחד בכליה.
היינו במיון, יצאנו, אמרו לשתות- הרבה.
ואז זה מתחיל. אנשים טובים רוצים לעזור, מייעצים.
חליטת פטרוזיליה, פטרוזיליה לרוב, הרבה שאכילת מרק עתיר פטרוזיליה....
אז זהו שלא!
פטרוזיליה אמנם משתנת, אבל הי, אין כאן בעיה של עודפי נוזלים, של בצקת או בעיה בהוצאת הנוזל, יש קריסטל מאוס ואיזה קטע חלק מהקריסטלים הללו מתפתחים כאשר חומרים כמו סידן, אוקסלאט, ציסטין וחומצת שתן, נמצאים בריכוזים גבוהים בשתן או כשהריכוז תקין אבל כמות ייצור השתן ליממה קטנה.
ומה קורה כששותים משקה מרוכז בפטרוזיליה? הפטרוזיליה מכילה כמות גבוהה של אוקסלטים, כלומר אנחנו מעלים ריכוז של חומר החשוד ביצירת אבנים ומאחר ואין לנו מושג לגבי אדם ספציפי מה גרם להיווצרות האבן- זו יכולה להיות עצה רעה מאד. מאד.

אז עשו לעצמכם טובה , אם אינכם בטוחים שבדקתפ אל תמליצו ואם אתם ממליצים- סייגו!

Ofericko

New member
אולי כוסברה?

מתעלפת כמה שקלעת ללב הפטרוזילה שלי

כמה זה כואב כשזה ברחל ביתך הקטנה.
תכלס, מה שלומך?

אני בסדר

זה הוא
והוא ככה וככה
התקף ארוך כנראה מעורב בדלקת
אז גם אנטיביוטיקה וצויידנו בזריקות וולטרן הביתה לשימוש עצמי לפי הצורך

מחכים, נוטל צמחי מרפא מפוררי אבנים לפי מרשם מקצועי, שותה הרבה הרבה, מחמם בעדינות את האזור ומקווים לטוב במהירות

RSPA

New member
יש עוד שיטת סבתא (זו שאוהבת מוסיקת טראנס)

שמים פקקים באוזניים.
מצמידים את איזור הכליה לרמקול בס ומנגנים בעוצמה מוסיקת טראנס. טוב בין שתיים לארבע ובמיוחד כשיש לך שכן מעצבן...
זה מרעיד את כל האיזור ומרסק את האבן.

(לא ניסיתי)

elin86

New member
כל עצה אינה מחליפה עצה של בעל מקצוע

זו תרופת סבתא שאני שמעתי עליה וזה עזר לאנשים, אולי בגלל שזה משתן אז זה שוטף את האבן החוצה

נכון אבל זה יכול לעשות נזק

וגם תרופות סבתא כדאי לבדוק לפני שממליצים. יתרה מזאת עזר לאנשים זה משהו מאד מאד כללי. אולי מה שעזר זה עצם העובדה שהם שתו המון? אולי אם נוצרה עוד אבן בהמשך זה משום שהרבו כל כך בפטרוזליה דווקא?
סרפד משתן לא פחות ואין לו את בעית הקריסטל.

העובדה שכולם עושים או כולם אומרים או ככה מקובל אינה מכשירה את השרץ.

הרבה מאד אנשים מעשמים, פעם כמעט כולם עישנו. אז? אנשים נשבעים בסיגריה על בטן ריקה כפותרת בעיות עצירות, נו ו...?

elin86

New member
האחריות היא עלייך.. מי שמקבל את העצה

הכעס שלך לא מוצדק.. זה כמו לשאול על בעיה בריאותית בפורום כלבים ואז להתלונן שמה שהמליצו לך לעשות מסוכן.. עצה לא מחליפה דעה של איש מקצוע
ניסו לתת לך רעיונות, לא הכריחו אותך לפעול בדרך זו או אחרת אלא להמשיך ולברר כיוונים נוספים

מתוך היותי מטפלת בהכשרתי

אני מוצאת לנכון להתצריע בפני הטעיה.
זו לא חכמה גדולה להאשים אדם בשעת דחק שהוא מנסה מה שמציעים לו.
ברור שאדם צריך לבדוק מה טוב ומתאים לחו אבל מאידך המאיצים בך לפעול באופן מסוים ראוי להם לקחת אחריות על מה שהם אומרים.
אני לא כועסת אלא מציינת בפני קהל הגולשים את התופעה בהדגשה מתוך מה שקרה לנו זה עתה.
ירצו יאכלו לא ירצו יעשו כרצונם

elin86

New member
להתריע זה בסדר אבל נשמע שכעסת

על העצות שקיבלת.. עצות מהיותן עצות הן לא מדע מדוייק
לא נראה לי מישהו המליץ לך משהו שיגרום נזק במכוון..
רק בריאות!

ladybug6

New member
היא לא כעסה לדעתי

היא רק הרגישה צורך לחלוק את המידע בדבר הסכנה הפוטנציאלית מהעצה הזו, ואני שמחה שהיא עשתה את זה, כי עכשיו אני חכמה יותר

RSPA

New member
יש לי אמפתיה גדולה לישן לצידך...

מכיר את הסיפור הזה לפני ולפנים (מלפני כמה שנים).
על העצה הטובה ביותר שקיבלתם (לשתות הרבה) אני יכול להמליץ גם.
אבל רק מים ורק מים מינרלים ! ("ולא וודקה"
. זה משהו שאמר לי סגן מנהל מחלקה לענין בבי"ח ידוע וגדול בארץ).
מאז אני מלא בסטוק קבוע של מי עין גדי - הטובים ביותר לדבר. לפחות בקבוק- בקבוק וחצי של שני ליטר ליום. גם בחורף כשלא בא לשתות כל כך.
רק הוא צריך לקחת בחשבון שכשהאבן מתפוררת ובמיוחד כשהחלקים עוברים במקום "האסטרטגי" יש קצת כאבים. (מה זה קצת? קצת הרבה...)

באותה תקופה נתקלתי גם באתר הזה >> http://lowoxalatefamily.wordpress.com/tag/vegan/ (למקרה שמוודאים שהמקור לצרה הוא אוקסלאט באמת).
שירגיש טוב ושיעבור לו בקלות.

ladybug6

New member
למה דווקא מינרלים?

אם זה בגלל האבנית, אז דווקא במים מסוננים במכשיר כמו בריטה, אין כמעט בכלל אבנית, לעומת מים מינרלים שיש להם ממש כמו מי ברז אם לא יותר...
אם זה מסיבה אחרת אז אנא שתף ונחכים

RSPA

New member
כי הם טעימים ו"מזמינים" אותך לשתות.

זה הסבר שאני יכול לתת בדיעבד, משהו פסיכולוגי שמטרתו להגדיל את כמויות השתיה של מים כאשר אלה מהברז עושים ברוב המקרים את ההיפך (בגלל טעמי לואי של כלור ועוד כהנה וכהנה).
כשהוא המליץ לי על מים מינרליים לא כל כך התעניינתי למה, וכששאלתי הוא זרק משהו על איזון טוב של מינרלים (הזכיר מגנזיום שאני הבנתי שזה משהו חשוב לפירוק האבן) וללא תוספים ככלור, פלואוריד וכד'.
בתכלעס, זה עבד יפה מאוד ואני בסה"כ נהנה לשתות את המים האלה.
האם לא ניתן להגיע לתוצאות גם עם מי ברז? נראה לי שכן.
האם לא ניתן להשיג מגנזיום למשל בצורה יותר ידידותית ולאו דווקא במים? גם כאן נראה לי שכן.
עכשיו אומרים לי שזה שאני לא שותה מי ברז זו הסיבה לירידה אצלי בברזל כי אני לא שותה יותר חלודה מהצינורות.

לכי תדעי...

ladybug6

New member
מעניין.. הדבר היחיד שאני יכולה בוודאות

להסכים איתו זה שמים מינרלים הרבה יותר טעימים ומי ברז זה פיכסוש. ובתור סרבנית שתיה קשה מאוד, אני עושה הרבה דברים כדי לעודד את עצמי לשתות, ומים מינרלים זה אחד מהם...
שיטה נוספת, בעיקר בחורף, זה לשתות חליטת נענע וקצת סוכר, ואפילו אז אחרי הרתחה אני לא יכולה לסבול את הטעם של מי הברז.
מה שכן, מינרלים או לא, אני חושבת שאם אי פעם אהיה במצב שאצטרך לשתות כמויות גדולות של מים, אני איאלץ לקבל אותם דרך הוריד, כי דרך הקיבה זה בטח לא יקרה..

riki1s

New member
אנחנו הספקנו לסחוב בקבוקים

אבל מסכימה בהחלט עם כל היתרונות שציינתם כאן על המים מינרליים. יש משהו גם בידיעה שזה מינרליים שאוטמטית אתה שותה יותר.
אבל התייאשתי מלסחוב בקבוקים. וכל פעם הייתי משאירה את זה באוטו, ויורדת להביא כשנגמר :)
עכשיו שמנו בבית מתקן של מי עדן. חוסכים לנו את הכאב גב וגם חייבת להודות שאני שותה ככה הרבה יותר מאשר כשהיה לי בקבוק.

למעלה