התרגשות לפני בית ספר

ifat73

New member
התרגשות לפני בית ספר

בתי בת 6 ועתידה לעלות לכתה -א בספט'הקרוב. עד לפני כחודשיים היא היתה מתנהגת מאוד יפה, ילדה מאוד טובה שבקושי הרגשתי אותה, אך מלפני חודשיים כאמור היא החלה להתנהג בצורה מחפירה, היא החלה לצעוק כל הזמן, וכל דבר מבקשת בצעקות וביללות כמו תינוקת. גם בעלי ועם אני כבר לא יודעים מה לעשות איתה, כל דבר הולך קשה, כל דבר בצעקות ואני מוצאת את עצמי מאיימת כל הזמן בעונשים ובכל מיני דברים אחרים כדי שהיא תתנהג יפה. משיחה עם אמא אחרת, הבנתי שכנראה היא מאוד מפחדת מכתה א' וזאת הדרך שלה לבטא את זה. אני לא בטוחה שזה המצב אצל בתי ואשמח לקרוא דעות של הורים אשר חוו שינוי התנהגות כזה קיצוני.

זה דבר די מוזר....

אבל אינו בעיה להסברה. לפעמיים כדי להבין ילדים קטנים יש לתפוס רגע רגוע ולדבר איתם, לצאת איתם. אולי תבקשי ממנה שתצייר כי בציורים מבינים הרבה! אישיותם של ילדים קטנים חולפת כל כך מהר עד כדי שלא שמים לב. קרה משהו בעבר? תחשבי על כל דבר! ושוב, האישיות חולפת מהר ולפעמיים הם מרגישים שפתאום הם חופשיים ויכולים להתבטא בצורה אחרת רק כדי לראות איך מגיבים להם, כמו כל יצור אנושי שצריך להבדיל ולראות שכאשר הוא מקבל הערה רעה אז הוא יודע שהדבר שעשה הוא אינו נכון

היי יפעת ../images/Emo140.gif

אני לא יודעת להגיד לך אם זה קשור לכיתה א', עוד שלב בהתפתחות, רצון לעצמאות או פחד מההתבגרות או דברים אחרים. כשאת מדברת איתה, תנסי רגע, במקום להיגרר לצעקות שלה, להקשיב למה שהיא מנסה להגיד ולא מצליחה. תנסי לעבוד איתה כל הזמן על נושא ה"שיקוף". תשקפי לה בסבלנות את מה שהיא צועקת, מייללת וכו'. כך את תוציאי פחות אנרגיה וביתך תראה שאת מבינה אותה (או לפחות מנסה). את יכולה גם, כמו שליסה כתבה, ברגע של שקט, אחרי שהצעקות נרגעות, לשאול אותה למה היא צועקת. האם היא מפחדת? האם היא מפחדת מכיתה א'? האם את פחדת מכיתה א'? את יכולה לספר לה על הרגשות שהיו לך לפני כיתה א'. תשתפי אותה במה שאת חושבת שהיא מרגישה. היא כבר תגיד לך אם את בכיוון או לא. המון בהצלחה. אשמח לשמוע, כיצד הדברים מתקדמים. יעל

כשאני עליתי לכיתה א',

לא אכלתי כמעט שבוע ומאז ועד היום איני אוכלת קטשופ. היא בוודאי מאוד לחוצה. נסי לדבר איתה אולי, לומר לה דברים טובים על בית הספר. אני ממשיכה להגיב בלחצים על דברים שונים ומשונים - בסיום היסודי, למשל, (כלומר - לפני פחות מחודש) התחיל לי כאב בטן חזק מאוד, באזור של התוספתן, וכמעט שלחו אותי למיון. נסי טכניקות הרפיה שונות, זה תמיד עוזר. לי למשל, יש דיסק של מדיטציות, במיוחד למקרים האלה. מה לעשות, כנראה שהיא טיפוס לחוץ, כמוני. נ.ב. אם כלום לא עוזר, פסיכולוג תמיד ישמח לעזור.

למעלה