התרגשות?

viko222

New member
התרגשות?

שלום יש לי בעיה שאם נגיד אני מדבר עם משהו מעליי כמו המנהלת-או ילדים שבואו נומר מקובלים וכו'... אני ישר מתחיל להזיע בצורה מטריפה זעה קרה, אני ישר מתחיל לרעוד יש לי מן טיקים אני קופץ קצת זה נקרא התקף חרדה?..ומה אני צריך לעשות כדאי להפסיק עם זה?
 
חרדה ותגובות גופניות...

אתה מתאר תחושות שנשמעות כמו תחושות של חרדה. הרבה פעמים כשאנחנו במצב של חרדה יש לנו כל מיני תחושות לא נעימות בגוף כמו הזעה או רעד. הרבה פעמים יש גם מחשבות לא נעימות בזמן חרדה. יש לך מחשבות כאלה שגורמות לך חרדה?
 

viko222

New member
מממ לא

אבל אני מאוד פוחד להגיד מילה לא במקום ומעדיף לפעמים לשתוק
 
כשקשה לדבר עם אחרים...

אתה מספר שאתה מפחד לומר משהו שלא במקום, ושזה גורם לך להעדיף לשתוק. מול איזה אנשים זה קורה לך (מנהלת, מורה, חברים...)? מה מפחיד אותך בלהגיד משהו שלא במקום, מה אתה חושש שיקרה?
 

viko222

New member
אני חושש מ

לפעמים זה קורה לי עם המנהלת לפעמים עם המורה ולרוב זה קורה לי נגיד עם ילדים שיותר מקובלים ממני הופעתי כמה פעמים בטלווזיה ושדברתי עם האחרית עליי בטלווזיה ממש רעדתי והיה לי זעה קרה בטרוף וגם קבלתי בלאק אווט(שחכתי לקרוא) פתאום
 
חששות... ../images/Emo119.gif

אתה מספר שאתה בלחץ כשאתה מדבר עם כל מיני אנשים. זה גורם לך להמנע מלדבר עם אנשים (נגיד לא להצביע בכיתה, לא לדבר עם ילדים מסוימים, לא להופיע...), או שאתה עושה את הדברים האלה למרות הלחץ והחרדה שהם גורמים?
 

viko222

New member
תראה

בכיתה אני לא עונה ולא קורא מול כל הכיתה כי אני מפחד שאאני לא יקרא נכון או לא יענה נכון אני אתן דוגמה לקשר ההפרעות חרדה נגיד אני אדבר עם איזה ילד שהוא יותר מקובל ממני אז אני פתאום אכנס ללחץ להזיע זעה קרה וכל מיני כאלה אני יחשוב מליון פעם לפני שאני יוציא מילה מהפה כדאי לא לעשות לעצמי פחידה.
 
היי ../images/Emo119.gif

כשאנחנו מרגישים בחרדה בכל מיני מצבים חברתיים, זה הרבה פעמים גורם לנו להמנע מלעשות כל מיני דברים. כמו שאתה מספר, אתה לא עונה ולא קורא מול הכיתה או חושב הרבה לפני מה שאתה אומר כשאתה מדבר עם ילדים מסויימים. הדרך להתגבר על החרדה היא ללכת נגדה, ולמצוא את הכוח לעשות את הדברים שהחרדה גורמת לנו להמנע מהם. כשאנחנו מצליחים לעשות אותם, לאט לאט אנחנו רואים שזה לא כל-כך נורא כמו שחשבנו, והחרדה הולכת ויורדת. כדי שלא יהיה קשה מידי, כדאי לעשות את הדברים בהדרגה, להתחיל עם דברים שפחות קשים לנו, וכשאלו נעשים קלים יותר, לעבור לדברים שיותר קשה לנו לעשות. אתה יכול להכין לעצמך רשימה של הדברים שקשה לך לעשות (לענות לשאלה בכיתה, לקרוא מול הכיתה קטע שאתה מכיר טוב, לקרוא מול הכיתה משהו חדש, לדבר 5 דקות עם ילד בהפסקה...), ואז להתחיל לתרגל את הדברים שקלים יותר, ולאט לאט לעלות בקושי. אני יודעת שלהחליט לעשות את הדברים שמפחידים לנו זה לא פשוט. כל מיני מחשבות לא נעימות רצות לנו בראש. אחד הדברים שיכולים לעזור זה לנסות להתווכח עם המחשבות הלא נעימות האלה. למשל, אתה מספר שאתה לא קורא או עונה מול הכיתה כי אתה מפחד שלא תקרא או תענה נכון. תנסה לחשוב על מה מפחיד אותך שיקרה אם לא תענה נכון, על מה הסיכוי שמה שאתה חושש שיקרה באמת יקרה, על מה קורה כשילדים אחרים בכיתה עונים תשובות לא נכונות וכו'. זה יכול לעזור למצוא את הכוח לעשות את הדברים שקשים לנו, כי אנחנו רואים פתאום שלא בהכרח יקרה מה שאנו חוששים ממנו, ושגם אם כן, זה לא בהכרח יהיה כל-כך נורא כמו שדמיינו.
 

viko222

New member
היי טלי תודה רבה רבה

אני בהחלט לוקח את זה לתושמת ליבי:]] ואני יתחיל את זה. יש לך אולי גם פיתרון לריעדות שלי? עכשיו שאני כותב ושאני קראתי את מה שכתבת היה לי ריעודת (כמו טיקים שקופצים באמצע השינה שמרגישים שנופלים) יש לך אולי פתרון לזה?.. זה קורה לי שאני מדבר עם ילדים שיותר ממני בשיכבה שאני מדבר עם משהו חשוב נגיד יועצת או מנהלת... זה קורה לי בעיקר שאני מתבייש-מתח-חושש
 
היי ../images/Emo108.gif

רעידות או כל מיני תגובות גופניות אחרות (כמו הזעה, דפיקות לב ועוד) באות הרבה פעמים כשאנחנו בחרדה. אלו תחושות מאוד לא נעימות, והן באות כתגובה של הגוף שלנו לחרדה ולמתח. אחד הדברים שיכולים לעזור זה לתרגל הרפיות. תרגילי הרפיה שכוללים נשימות והרפיה של השרירים יכולים להרגיע את הגוף בזמן חרדה. אפשר לתרגל הרפיות בבית, במצבים שבהם אנחנו רגועים ולא בחרדה, ואז כשנהיה במצב של חרדה נהיה כבר מתורגלים ויהיה לנו יותר קל לעשות את ההרפיה. הרפיה אפשר לעשות בכמה דקות. יושבים על כסא ומשחררים את הגוף. עושים נשימות איטיות, כשלוקחים אוויר דרך האף לבטן (אפשר לשים יד על הבטן ולהרגיש שהיא מתנפחת מהאוויר), ואז נושפים דרך הפה. תתרגל בהתחלה כמה נשימות כאלה. אח"כ תתרגל הרפייה של השרירים - כל פעם מכווצים כווץ חזק איבר כלשהו בגוף ומשחררים, ואז חצי כווץ (כווץ יותר חלש) ומשחררים. נגיד מתחילים מכפות הידיים, אח"כ כתפיים, רגליים, כפות רגליים, פנים וכו'. ואז מכווצים את הכל ביחד ומשחררים. כמובן שכשאתה מדבר עם מישהו ואתה בחרדה ומרגיש רעידות, אתה לא יכול להתחיל לעשות את כל ההרפייה, אבל אתה יכול כן לקחת כמה נשימות עמוקות כאלה וזה יכול לעזור. אתה גם יכול לעשות הרפייה מקוצרת לפני שאתה עומד לעשות משהו מלחיץ, וכשאתה כבר מתחיל להרגיש בחרדה, ובכלל כדי להרגע, נגיד לעשות רק כווץ חזק של כל הגוץ ולשחרר ואז חצי כווץ ולשחרר. אפשר גם להעזר בספרים שמלמדים לעשות הרפיה (יש בחנויות הספרים). בהצלחה, טלי
 
למעלה