התרומות לנכי צה''ל לא הועברו

התרומות לנכי צה''ל לא הועברו

התרומות לנכי צה''ל לא הועברו לייעודן דוח קשה בארגון נכי צה"ל: תרומות של מליוני שקלים הועברו לתקציב השוטף מאת יעל גרוס מעריב, יום ב' 9.10.06 דוח חסוי בארגון נכי צה"ל: תרומות שהועברו לארגון לא שימשו למטרה המקורית שלהן אלא הוזרמו לניהול החשבון השוטף שלו, ללא ידיעת התורמים. על פי הדוח שערכו רואי החשבון ממשרד קסלמן וקסלמן לארגון נכי צה"ל 600 אלף דולר למשל, מתוך כספים שיועדו לבניית בית הלוחם בבאר שבע – הוזרמו לחשבון השוטף, דבר שלא תוקן עד לעריכת הביקורת. גם פרויקט הפיכת בריכת בית הלוחם תל-אביב לאולם ספורט שהסתיים ב – 2004, הותיר עודף תרומות של כ – 1.8 מיליון שקלים שהועברו לתקציב השוטף של הארגון. על פי הדוח הועברו בדרך זו, מיליוני לתקציב השוטף. בדוח נקבע גם כי ועדת מעקב התרומות בארגון, שנועדה לפקח על קבלת התרומות, אינה מתפקדת כיאות, הסתמכה על נתונים שגויים בחלקם. משמעות הדבר היא בקרה גבוהה על מעברי הכספים בין החשבונות ועל גידולם, ואי הלימה ליעוד המקורי של התרומות כפי שרצו התורמים. אין זו הפעם הראשונה בה נמצאים ליקויים בפעילותו של ארגון נכי צה"ל. בשנת 2005 כתב מבקר המדינה דוח חמור על התנהלות הארגון. באותה שנה ערך רשם העמותות דוח מטעמו שם הצביע, בין השאר, על מספרם הגבוהה של הבכירים בארגון, הנהנים משכר גבוה. בעקבות הדוח תבע הרשם את קיומה של תוכנית הבראה לארגון שזכתה מאוחר יותר לשם: "תוכנית בקרה ומעקב", במסגרתה מונה לארגון רואה חשבון מטעם רשם העמותות. # ארגון נכי צה"ל: רישום מלא לתרומות מארגון נכי צה"ל נמסר בתגובה: "כל תרומה הנתרמת לקרן נכי צה"ל לצורך הכמת מבנה או מתקן לרווחתם של נכי צה"ל, נרשמת ברישום מלא ומדויק בדוחות קרן נכי צה"ל, תוך ציון מפורש של יעוד התרומה, אם מתברר כי יש יתרה כספית מנוצלת – אזי מופנים הכספים לחשבון מיוחד, כדי לייעדם לתחזוקה שוטפת של המתקנים. יצוין, כי לא אחת נקלעים מוסדות וגופים ציבוריים, אשר מתקניהם נבנו בכספי תרומות, למצוקה תקציבית עקב הצורך בתחזוקתם השוטפת של המתקנים". מעריב, יום ב' 9.10.06

nb934

New member
ארגון אלמנות ויתומי צה"ל- שאלה?

האם ארגון זה מייצג גם את היתומים או רק את האלמנות? האם חלה חובה על יו"ר הארגון להושיט יד עוזרת ליתום שפונה אליה? תודה

nb934

New member
לעדי

עדי: 1. אני מעריך את פועלך למען מאבקם של יתומי צה"ל. 2. השאלה שלי נבעה מתוך תחושת התנכרות של היו"ר פנינה כהן לנושא אישי שפניתי אליה...ובסה"כ רציתי לדעת אם היתומים מטופלים על ידה כמשמעו של שם הארגון. 3. ישר כח

No name for now

New member
אני אנסה להסביר

פנינה כהן לא משתפת איתנו פעולה וגם לא מספרת לנו מה היא עושה למען יתומי צה"ל, בביטאון הארגון יש התייחסות מאוד מועטה לעניין (כנראה שהמתכונים תופסים מקום). הם מייצגים את יתומי צה"ל מול משרד הבטחון כנראה הם מרגישים שמה שהם עושים זה מספיק בואו נתמקד בעשייה למען יתומי צה"ל ואני מאמינה שמתוך זה משרד הבטחון יכיר בפער שהארגון מנסה לתקן בייצוג יתומי צה"ל ויכיר בנו כארגון יציג. עדי עמל על כך יומם וליל (בשיא הרצינות)

תשובות

א. הארגון לא מייצג אותנו, למרות שהוא מתיימר. ב. זאת מדינה חופשית ועל אף אחד לא חלה שום חובה. המקסימום שיכולים לעשות ליו"ר הארגון זה לשלול ממנה את האישור על מנהל תקין (אה, בעצם כבר עשו את זה).

No name for now

New member
תיקון

אפשר גם לא להצביע לה בבחירות, אה בעצם יתומי צה"ל לא יכולים להצביע

No name for now

New member
../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

האמת אני גם לא יודעת למי הייתי מצביעה, לא מזמינים אותי לחוגי בית וכדומה

No name for now

New member
סוכרזית זה דבר מגעיל ../images/Emo5.gif

הרופא שלי המליץ לי הבוקר לצמצם שימוש בסוכר, עשיתי תה עם סוכרזית והרגע טעמתי איזה גועל נפש עדיף לשתות תה בלי סוכר אין לי מושג לגבי מה קורה שם, אבל באולם הספורט שנבנה במקום הבריכה אנחנו מתאמנים וזה בכלל הסתיים ב-2003 יש שם עבודה מאוד רצינית בנושא גיוס תרומות וקשר עם התורמים

סוכרזית זה אכן מגעיל.

ובפעם הבאה לפני שאת טועמת תשאלי. הרי לא נסתיר ממך מידע כזה חשוב. חוץ מזה אני ממליץ לך לצמצם גם את השימוש ברופאים, אבל זה כבר עניין אחר.

No name for now

New member
עכשיו אתה מודיע לי?

האמת שהרופא צודק, אבל הלכתי אליו רק בגלל שכבר טיפסתי על הקירות מהכאבים וגם הדיאטנית המליצה לי מזמן לצמצם שימוש בסוכר ושמרים, האמת שזה עזר לי אבל כמה אפשר לחיות בלי קרמבו? (מישהו רוצה 15 קרמבו שיש לי במקרר?)

הדייאטנית הזאת עובדת בערוץ 2?

כי הרשייתי לעצמי להתכל שוב על כמה מהתמונות שלך שהעלית כאן, ואני רוצה להגיד לך שאני ממש לא מבין למה החבר שלך מסתובב עם בחורה כל כך רזה... אני גם לא מבין למה את מתעקשת ללכת לרופא ולא למדקר, שיפתור לך את כל הצרות. אגב, אם הקרמבו הוא חלבי (ולא פרווה) ובטעם שוקולד, יש על מה לדבר.

No name for now

New member
זה לא בשביל לרזות

אלא כדי להרכיב תפריט מאוזן שיאפשר לי לעלות במשקל (כן בשיא הרצינות) אני לא רזה מבחירה, יש לי בעיה שמאוד מקשה עליי לשמור על המשקל שלי (שלא לדבר על להעלות כמה קילוגרמים)

למעלה