התרמה עבור אתר אינטרנט

אורלי1102

New member
התרמה עבור אתר אינטרנט

יש לי שאלה שניסיתי לברר את התשובה לה ברשת, וכך הגעתי אל הפורום הזה, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון.
השאלה שלי היא כזו, אני ועוד כמה אנשים מנהלים אתר אינטרנט התנדבותי, אנחנו לא עסק, ואנחנו גם לא רשומים כעמותה או כמלכ"ר כיוון שכשבררנו הבנו שזו פרוצדורה שדורשת יותר ממה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו להשקיע הן מבחינה כספית, והן מבחינת מספר האנשים הדרוש (הבנתי שהמספר הדרוש כדי להיות מוכרים כמלכ"ר עומד על שבעה).
על מנת להמשיך את תפעול האתר אנו מעוניינים לבקש מהגולשים שלנו תרומות (התרמה של חודש בשנה להגיע לרף של 2000 שקל בערך), האם יש עם זה בעיה מבחינת החוק או מס הכנסה? אם למישהו מאיתנו יש חשבון פיי פאל שקשור לעבוד אחרת שלו, הוא יכול להשתמש בו לבקשת התרומות?
הציעו לנו גם לבצע התרמות לאתר דרך שירות pay call וכשהסברנו שאנחנו לא עמותה ולא עסק, הם אמרו שזה בסדר כל עוד מישהו יוכל לספק להם קבלה גם אם זה מהעסק הפרטי שלו, ושאין עם זה בעיה חוקית, זה נכון?
תודה מראש

התרמות

ערה מקדמית: עקב היותי בחו״ל אני קצת מוגבל מבחינת הזמן ואפשרויות הטכניות, לכן אני עונה באיחור והתשובות כרגע קצת יותר תמציתיות ממה שאני נוהג.
שימי לב: יש בהודעות הנבחרות של בפורום תשובה בדיוק למה ששאלת. תחפשי אותה ואם עדיין לא קיבלת תשובה לכל שאלות המשנה, תחזרי בתגובה ותחדדי את מה שחסר לך.

אורלי1102

New member
תודה על התשובה

זו השאלה שמצאתי בפורום,
ואני לא יודעת אם זו ההודעה הנבחרת שהתכוונת אליה, או שיש הודעה אחרת.
מה שחסר לי בתשובות שם, זו התייחסות לאתרים שאינם עסק, אלא הם אתרים התנדבותיים, אבל הם גם אינם מוכרים רשמית כעמותות מלכ"ר, סתם חברה שהשקיעו שנים באחזקת האתר מכיסם הפרטי, חוץ מכל השירותים שהאתר מספק בהתנדבות, והחליטו אחרי שנים שהם רוצים לקבל מהגולשים לפחות עזרה בעניין התשלום על האתר. מה האופציות שלהם מבחינת קבלת תרומות, האם זה בסדר לבקש? איך אפשר להסדיר את העניין, למי לפנות?
ומה הבעייתיות בהוספת כפתור פיי פאל לעמוד שהוא שייך לעסק אישי אחר כדי לקבל גם תרומות לאתר דרכו? (אי אפשר לקבל כסף בחשבונות פיי פאל שאינם עסקיים)

שוב סליחה על האיחור במענה

א. אכן, זו ההודעה אליה התכוונתי.
ב. הבעייתיות מתעוררת בתחום המיסוי (אני אפילו לא רוצה לקרוא לזה תחום דיני המיסים, כי מדובר בעיקר על בעיות ישומיות ולא משפטיות) אני מדגיש שאני לא מומחה לדיני מיסים ולא רו"ח, ואני בהחלט ממליץ להתיעץ בפורום מיסים או בפורום רו"ח, אני יכול כאן רק לכתוב את דעתי על סמך נסיוני, מבלי להתיימר להיות מומחה. העניין הוא שאמנם הדין לא אוסר מאדם או מחבר בני אדם לאסוף תרומות ביושר (אני מתכוון שהאיסוף לא במרמה, כלומר, אם אתם כותבים שהאיסוף הוא עבור תחזוקת האתר, אז הכסף צריך ללכת לזה, לא לחופשה או לקניית כריך.
ג. הבעיה היא שברגע שהדין יצר מסגרות מסויימות של פעילות ללא מטרת רווח, כגון עמותה שהיא מלכ"ר וחברה לתועלת הציבור, כשמישהו פועל בצורה אחרת, הוא מסתכן בזה שפקיד השומה ומנהל המע"מ לא יאמינו לו ויראו בפעילותו פעילות עיסקית, ניהול עסק לא רשום, אי רישום הכנסות, אי ניהול ספרים כחוק ואחר כך גם ה"שותף השלישי" (ביטוח לאומי) יבוא לחגיגה. אם הדברים מתנהלים ללא רישום ואחת הרשויות תשאל שאלות, איך בדיוק תתנו תשובות אם אתם לא מנהלים ספרים?
ד. לגבות תרומות דרך חשבון עיסקי של עסק של מישהו אחר נראה בעייתי בעיקר מבחינת אותו עסק, כי הוא מנהל ספרים ואז הוא צריך להראות למה הוא מקבל כספים ללא חשבונית מס ולמה הוא מוציא כספים בלי לקבל חשבוניות או לפחות קבלות ומה יוצא לו מזה. לדעתי האישית, עסק שמערבבב כספים שהם הכנסות והוצאות של העסק שלו עם כספי תרומות, מנהל את עסקו בצורה לא תקינה. צריכה להיות הפרדה בין פעילות עיסקית לבין פעילות פרטית או פעילות צדקה וכד'. לא נקרה לי שרו"ח של אותו עסק יאשר דבר כזה, אבל מה זה משנה מה אני חושב? אם לאותו עסק יש רו"ח והוא מאשר זאת, ומדריך איך לעשות זאת בצורה תקינה, מה זה משנה מה דעתי?

אורלי1102

New member
תודה רבה

על התשובה המפורטת, אני באמת אנסה לברר את האפשרויות במס הכנסה ובפורום רואי החשבון, עזרת לי מאוד.

למעלה