התרשמות ראשונית

trigotrigo

New member
התרשמות ראשונית

ללא קשר לליהוק השחקנים, אתם מוזמנים לכתוב כאן איך התרשמתם מהסרט. אתם גם מוזמנים להביא חברים שראו איתכם לכתוב ולהגיב! נשמח לשמוע מכל הדעות, מה יותר אהבתם, מה פחות אהבתם, לאיזה רגע התחברתם יותר מכל, ועוד דברים שעולים בראשכם

רעוּת

New member
אולי יהיו ../images/Emo58.gif

אני מעדיפה לא להשוות את הסרט לספר, כי הספר עולה עליו בהרבה מובנים, ובכל זאת- אהבתי את הסרט. אני חושבת שהוא עשוי טוב ואהבתי את השחקנים (כן כן למרות שהם לא עשו צבא..). הסרט התמקד בחיים במוצב, פחות בחיים האישיים של החיילים ובאופי שלהם, וזה היה קצת חסר לי (כל ההומור של זיתלוואי וכו'), והורידו הרבה קטעים שלפי דעתי יכולו להכנס ("הוא כבר לא...." כשמישהו נהרג). הרגשתי שהרגו אותם בסרט נע, בלי יותר מדי זמן לעכל בין הרוג להרוג, אבל אולי זה הגביר את כל האפקט של הסרט- לפי דעתי הוא מעביר מסר מאוד חזק שכל המוות שם היה סתמי, מיותר. נגיד, כשהפסיקו את הנוהל של פתיחת צירים רגלית אחרי שזיו נהרג... ולמה בכלל היו שם אם בסוף עזבו ופוצצו את הכל. אני אישית מסכימה עם המסר הזה, אבל אני מניחה שיהיו הרבה שזה יעצבן אותם. הקטע הכי חזק- כששפיצר שר את "אבות ובנים" של אביתר בנאי, אחרי שאחד החיילים נהרג, והחובש בוכה ברקע. מצמרר.

trigotrigo

New member
לדעתי זה דווקא תרם למטרה הכללית,

והיא להעביר את המסר שהמוות היה סתמי. ככה, בלי בידור בין לבין, בלי הירואיקה. פשוט, מוות.

רעוּת

New member
נכון, במידה מסוימת

ובכל זאת הרגשתי שמשהו התפספס שם, כי הספר הרבה יותר חזק מהסרט, לפי דעתי לפחות.

EladLR

New member
ההתרשמות שלי

למרות שהספר ללא ספק מרתק ומותח יותר, מעניין יותר ומפורט יותר, ידעתי שהסרט שנמשך רק שעתים לא יכול לכסות את כל הדברים, במיוחד לאור העובדה שהספר מפורט ונותן לקורא זמן להרגע אחרי כל אירוע קשה, אם זה בסיפורי הבית שלהם או אם באירוע נורמלי אחר. יוסי סידר ורון לשם החליטו בצדק לשים דגש על הרעיון של הסרט ולא להתמקד ברגעים האחרים של הסרט. בסופו של דבר, כמה שזה היה מאכזב, זאת הייתה החלטה נכונה להתחיל עם החלק השני של הסרט שמתאר את החודשים האחרונים לפני הנסיגה כדי שהם יוכלו להעביר את המסר בצורה מצויינת לאנשים וזה המסר החשוב ביותר,המסר שהחיילים היו כמטרות נייחות לאויב. הסרט מופק היטב והשינויים בו מהספר היו חיוניים כדי להעצים והלדגיש את המסר של הספר,כמו שני האירועים בסרט של לירז יושב בחפ"ק עם קפלן ועם המפקדים שלו ומתעצבן עליהם שהם מטרות כצאן לטווח(ואני לא רוצה להרוס יותר לאלו שלא ראו), והקטע שקוריס אומר ללירז בדיוק מה הוא חושב עליו ועל המצב. בסה"כ אני חושב שזהו סרט מצויין שמומלץ לראותו אך כדי להבין יותר ולהעמיק יותר כדי לקרוא גם את הספר לפני.

BARBAR25

New member
יואו יואו איזה סרט מדהים, מרגש...

יש לי כמה שאלות, מכיוון שאני צעירה הייתי מאוד רוצה לדעת, האם שמות השחקנים הם ע"ש חיליים אימיתיים שהיו בבופור? כמה דומה הבסרט למציאות שהיתה שם?

2468מיכל

New member
מדהים, מפעים, מזעזע, שווה ביותר!!!

הייתי אמש בקולנוע, צפיתי בסרט,אני מזמן לא זוכרת סרט שתפס אותי כל כך הרבה שעות אחרי, וגם אין לי ספק, שזה לא יעזוב אותי עוד הרבה זמן, ההפקה אדירה, המציאות המזעזעת הזו היא חלק מההווי הישראלי שלנו, ובהחלט אני מרגישה כעת שלפחות יכולתי דרך המסך לחוש או יותר נכון לדמיין חלקיק זעיר ממה שעובר על חיילינו...

shandsh

New member
הסרט נגע מאוד לליבי

אני לא איש קולנוע אבל אני כן איש לבנון, הייתי מפקד מוצב ברצועת הביטחון והייתי גם בבופור בליל הנסיגה ובשבילי באופן אישי זה הסרט הכי משמעותי שזכיתי לצפות בו אי פעם. רק אתמול צפיתי בסרט, לצערי לא יצא לי קודם למרות שהרגשתי חייב לעשות זאת. הסרט בעיני היה מרגש, מרשים, מדוייק ואמין. אני חייב לציין שעד רגע זה אני עדין מסתובב עם גולה כבדה בגרון שמחכה להתפרץ בבכי ברגע הנכון. הגולה הופיעה שם חמש דקות לאחר תחילת הסרט וכנראה חיכתה בבטן שלי שש וחצי שנים קודם לכן. מילה טובה לבימוי, לתסריט, לביצועי השחקנים. סרט טוב כשלעצמו ונאמן מאוד למציאות, גם בפרטים הטכניים ובעיקר באווירה. תו"כ הצפיה רצו בראשי ללא הפסקה סצנות שהשתלבו בחפיפה במה שראיתי על המסך כאילו מדובר בסרט אחד שלם. קשה לתאר את ההרגשה שלי בטקסט סדור, אבל המועקה הכבדה שאני חש מאז הצפיה בסרט לא עלתה אצלי בשום תחקיר, תמונה או שיחה על מה שהיה שם אז. חשבתי שהכל כבר מאחורי, עוד משימה. מסתבר שלא, לא האמנתי שזה יקרה אבל סרט קולנוע פתח פצעים ישנים שלא הייתי כלל מודע להם. שוב ישר כוח לכל העושים במלאכה, יצירת מופת לכל דבר וענין.

למעלה