התרת התנדבות

התרת התנדבות

לפי מה שהבנתי ניתן להתיר התנדבות משום שזוהי זכות בסיסית של מתנדבים.
כמובן שהדבר מותנה בהדרדרות במצב הרפואי ולא סתם כך כי מתחשק.
השאלה שלי, האם ההחמרה במצב הרפואי צריכה להיות קיצונית על מנת שתאושר ההתרה? או שמספיקה התדרדרות ראשונית?

לפי דעתי גם על התדרדרות קטנה חלה החובה על הצבא לשחרר את המתנדב משום שאם ישאר המתנדב בשירות ומצבו יחמיר יאלץ הצבא לעמוד בפני תביעה משפטית

אשמח לתשובותיכם ודעותיכם- האם קל להתיר התנדבות? והאם הצבא אכן יכול למנוע ממתנדב לצאת מהשירות גם אם מצבו לא קריטי אלא רק בתחילת ההתדרדרות?

שואל בשמי ובשם שניים מחברי המתנדבים שכעת בשירות שנה (כולם בנים).

תודה רבה על זמנכם.

liavavraham

New member
תגובה

על פי הדפים שקיבלתי בלשכת גיוס כשהגשתי את בקשת ההתנדבות, כתוב שאם חלה התדרדרות במצב הרפואי של המתנדב, או שאם המתנדב מעוניין להתיר או לקצר את משך השירות, עליו לפנות למש"קית ת"ש ביחידה והבקשה תועבר לאיבחון על ידי מדור מתנדבים ועל ידי רופא.

אם אתה רוצה תשובה יותר מדוייקת, ממליץ לך לפנות למדור מתנדבים ולשאול אותם :)

הפרטים נמצאים בראש הפורום תחת הכיתוב האדום "יצירת קשר עם מדור מתנדבים".

אשמח לעוד תגובות

גם מאנשים שעברו את התהליך וגם באנשים במצבי ובמצב חבריי.

Run for a Fall

New member
היי

הכינוי שלך מביא אותי לחשוב שיש משהו אחר שבגללו אתה מעוניין להתיר את ההתנדבות... כמובן שאם באמת חלה הדרדרות רפואית - אין דבר שיותר חשוב מבריאות.

אבל אם זה משהו אחר - הייתי ממליץ לראות אם יש דרך לפעול בערוצים אחרים לפני שמתירים את ההתנדבות... כמתנדב יש לך אופציה של בחירה - יותר קל לך לעבור תפקידים, לקבל תנאי שירות טובים והולמים למצבך הבריאותי וכו'... אולי כן יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את השירות שלך לפני הצעד הקיצוני?
שוב אני מדגיש - רק במידה ובאמת לא מדובר בהחמרה רפואית משמעותית!

אשמח לשמוע עוד כדי להבין את המצב - אם אתה מעוניין לשתף.

הסבר מורחב

עם כמה שזה נשמע טיפה לא אמין בגלל השם משתמש הכל בסדר, התפקיד מעולה המפקדים סבבה לגמרי השירות משמעותי ולא יכולתי לבקש יותר.
אך עם זאת עקב חשיפה לטווח ארוך לגלוטן ( אני חולה צליאק) התעוררו אצלי בעיות קשות במערכת העיכול.. אני לא ארד לפרטים בגלל חוסר נעימות אך דמיינו לבד. כאבי בטן חזקים מאוד גם פקדו אותי בנוסף לחולשה קיצונית , צרבות נוראיות והקאות.
אני חושש לדלקות במעי הדק ובמקרים קיצוניים גם סרטן חס וחלילה עלול להתפתח. אני לא רוצה לשבת ולחכות ולראות את מצבי מתדרדר ורק אז נעשות את הצעד. אני מעוניין לעתור לתא מתנדבים בבקשה לייעוץ או המלצות או במקרה סופי גם שחרור.. בינתיים אני בשלבים מוקדמים של ההתקף מחלה ואני חושש כי ביא עלולה להחמיר בהמשך השירות.
הגסטרולוג שלי המליץ לי בחום לצאת מהשירות ולחזור לתזונה נקייה ורגילה שהייתי רגיל אליה לפני הגיוס ( יש לציין שלפני שהתגייסתי לא הופיע אצלי סימפטום אחד של צליאק למעט לשלב שקדם לגילוי המחלה).

אני אשמח לייעוץ שלכם, לשמוע מנסיונכם ולהבין אם באמת שווה לצאת בגלל זה, האם אפשר בכלל לצאת בגלל זה ואיך עובד התהליך?
אשמח לשמוע גם מאנשים עם נסיון אישי בעניין .
אגב , יצא לכם לשמוע על מישהו שלא קיבל התרת התנדבות למרות החמרה במצבו הרפואי? אני חושש שישאירו אותי בכוח למרות שכרגע אני בגימלים.. בשלב מסוים אאלץ לחזור

נ ו ע ה 12

New member
ניסיתי להגיב בבוקר מהגלקסי ומשום מה לא הצלחתי

אבל מה שרציתי לכתוב זה די מה שכתבו לך...
ההחלטה בנושא שמורה לרופא מדור מתנדבים בלבד והוא זה ששוקל את כל הנתונים, מאבחן את המצב הרפואי וצופה האם ובאיזו רמה צפויה הדרדרות. יכול להיות שהוא יחליט שאתה צריך לצאת מהצבא מיד, יכול להיות שהוא ימליץ על מעבר תפקיד/בסיס ושזה יהיה מספיק לדעתו. בעיני, ולא בתור שום גורם מוסמך, אלא על סמך דעה אישית והכרות עם כמה צליאקים, תזונה זה משהו שניתן לשנות וזה כן תלוי בסיס ולפעמים גם תלוי אופי תפקיד. אם אתה משרת כרגע בבסיס סגור שלא מסופקות בו מנות ללא גלוטן (אפילו אם אתה מקבל תוספת שכר - לא תמיד זה מסתדר פרקטית), אני חושבת שבסיס פתוח מאוד יקל עלייך. תוכל להביא אוכל מהבית ובכל מקרה לברור את האוכל המתאים לך בצורה טובה יותר. אם אתה כבר משרת בבסיס פתוח, אשמח לשמוע למה אתה לא מצליח להתאים את התזונה שלך לזו שמתאימה לחולי צליאק.

Run for a Fall

New member
אם כך הדבר

אני חושב שבהחלט כדאי להעביר בקשה להתרת התנדבות לתא מתנדבים, תצרף את ההמלצה של הרופא שלך.
אם המצב באמת מתחיל להחמיר (הופעה של סימפטומים שלא הופיעו עד עתה היא בהחלט החמרה משמעותית) הייתי מציע לך להגיש את הבקשה בהקדם. בתור אחד שהשתחרר בשל בעיה רפואית שהחמירה - עדיף לפעול בהקדם ולא לחכות עד שהמחלה תגיע למצב שהיא יוצאת מכלל שליטה (כמו שקרה אצלי).
אני מאמין שלא יעשו לך יותר מדי בעיות אם יראו המלצה מרופא להתיר את ההתנדבות שלך, אחרי הכל הצבא נוטה שלא לקחת סיכונים במקרים כאלה.

הבריאות שלך באמת חשובה יותר מהכל. שיהיה בהצלחה ורק בריאות!

באמת שאני פתוח

למעבר בסיס או תפקיד אבל כרגע אני בבסיס פתוח והעבודה כל כך מלחיצה ודחופה שאין לי זמן בכלל לחשוב על להביא אוכל מהבית אני מצליח להביא ארוחה אחת מקסימום שתיים ביום..

בשאר הזמן אני נאלץ לאכול בחדר האוכל וכנראה משאריות של גלוטן באוכל בתבלינים בכלים ובכל דבר כמעט למשך זמן של שנה הספיק לעשות נזק שמתבטא כיום.
מה שכן אני גם ריאלי, אני יודע שהמפקד שלי יעשה לי בעיות.. הוא מאוד אוהב את העובדה שאני עודה עבודה של חייל חובה ותופס רק חצי תקן, ומחויבויות של חייל חובה לא חלות עליי.
בכל אופן אני מקווה שהמצב ישתפר בזמן הקרוב. אם הוא לא אני לא אקח שום סיכון ואבקש התרת התנדבות ..
השאלה היא כמה רע המצב צריך להיות כדי שישחררו אותי? כאילו קטסטרופלי? אני לא רוצה להגיע לנקודת אל-חזור שבה ישחררו אותי , אבל במצב שאני כבר סמרטוט..

נ ו ע ה 12

New member
שוב, אני לא רופאה...

ולא מסמכותי להחליט, אין לי ידע מספיק ובטח שלא נסיון. אני מאחלת לך רק בריאות.

אם אתה עושה יומיות אז בעצם יש צורך רק בארוחה אחת, לא? במקום ארוחת הצריים ששאר החיילים אוכלים בחדר האוכל.
בכל אופן החלטת רופא מדור מתנדבים היא סופית ולמפקד שלך אין זכות לפקפק בה או לצאת נגדה, לא משנה כמה הוא צריך אותך...

אם תוכל גם לפרט

על הסיבה שבגינה הגשת בקשה להתרת ההתנדבות ואיך כל התהליך עבד? כמה זמן היית בצבא והאם עשו בעיות ספציפיות עם ההתרה
תודה, אני מעריך את זה מאוד משום שזוהי אופציה שאני שוקל בכובד ראש כבר שבוע.

צליאק בבסיס סגור

אני בתפקיד מודיעיני וזה תפקיד תובעני שאני יוצא הבייתה רק בסביבות 21:00 הבייתה ויש לי מסע של שעה וחצי בתחבורה ציבורית עד הבית.. כל העניין ממש מקשה על להביא ארוחות מוכנות/לצאת לקנות אוכל (מה שגם לא פרקטי כי כל חנות שמוכרת אוכל ברדיוס של כמה קילומטר זה פלאפל שווארמה שניצליות ומקומות כאלו..).

Run for a Fall

New member
הייתי מציע

פשוט להציג לתא מתנדבים את המצב שלך (לתאר את הקשיים בתפקיד הנוכחי ואת ההחמרה במצב הרפואי) ולהעביר את זה לרופא תא מתנדבים. אם התפקיד שאתה מתאר באמת לחוץ (וכפי שבטח ידוע לך, לחץ הוא גורם שגורם להחמרה בהמון מחלות), אולי מעבר לתפקיד פחות תובעני יקל עליך מבחינה בריאותית וגם יאפשר לך לסיים את השירות.
יש הרבה תפקידים ששעות העבודה בהם פחות לחוצות ואני חושב שזה יוכל להקל עליך מאוד... כמו שאמרתי פה כבר בעבר העובדה שתפקיד נעשה במסגרת של יומיות ממש לא אומרת שהוא קל - לפעמים זה אפילו מעמיס יותר, כמו במקרה שלך לדוגמה.
אם אתה משרת במצב כזה כבר זמן מה אולי כדאי להוריד הילוך ולהנות מתפקיד קצת פחות תובעני בהמשך השירות שלך כדי שתוכל לשמור על הבריאות שלך וגם לסיים את השירות כמו שאני מאמין שגם אתה רוצה.

כמובן שאני לא רופא ולכן קשה לי להגיד מה יהיה הפתרון שיוצע לך, אבל ברור שצריך לעשות משהו בנידון, ולכן לא הייתי ממליץ לחכות.

אגב, ראיתי ששאלת אותי לגבי התרת ההתנדבות שלי - אני לא התרתי התנדבות, השתחררתי משירות סדיר (התגייסתי כרגיל עם פרופיל 64), ככה שלצערי אין לי הרבה תשובות לספק לך.

Run for a Fall

New member
מוסיף

בקשר למה שאמרת על המפקד שלך - אני מכיר את הרגשת המחויבות לתפקיד ולממונים עליך ואת הרצון לא לאכזב, אבל בסופו של דבר מדובר בבריאות שלך - וזה הכי הכי חשוב.

אל תתן לדברים כאלה לעצור בעדך, כי בסופו של דבר, אם תעבור תפקיד/תשתחרר ימצאו לך מחליף. אם לא תעשה דבר - אתה מסתכן בהדרדרות של הבריאות שלך ואתה תסבול מזה בסופו של דבר.

בעניינים של בריאות, חשוב להציב גבולות ולדאוג קודם כל לעצמך..!
ואם איזשהו מפקד בצה"ל לא מבין את זה (ואני מכיר על בשרי מפקדים שלא הבינו את זה), כדאי שהוא יעשה חושבים מה זה אומר להיות מפקד (רמז: לדאוג לחיילים שלך).

שוב, המון בהצלחה ובריאות ומקווה שיימצא עבורך הפתרון הטוב ביותר.

תודה

עזרתם לי מאוד תודה רבה, אמשיך לעדכן כשיהיה חדש.
אגב הפורום הזה עוזר כל כך, בחמש דקות גלישה גיליתי יותר מידע מאשר גיליתי במשך שנה וחצי מתא מתנדבים

נ ו ע ה 12

New member
כיף מאוד לשמוע!
זו המטרה.

מחכה לעדכון שלך, כשיהיה מה לספר... (;

אגב, אם לא הובנתי נכון קודם; ברור לי שגם אנשים שחוזרים כל יום הביתה לא בהכרח עובדים בשעות 8:00-17:00, לפעמים זה במתכונת משמרות שיכולות לעבור את ה-9 שעות ולא תמיד יש שעות מסודרות. כך שבמקרה שלא מאושרת לך התרת התנדבות, אני ממליצה לך לעבור לתפקיד עם אופי שמתאים יותר לבעיה הרפואית; כלומר, במקרה הזה, תפקיד פחות לחוץ (אבל לאו דווקא פחות מהנה/משמעותי/מספק) עם שעות עבודה ברורות כמו 8:00-17:00.

למעלה