למחלקה הבוטנאית משתייכים כול הירקות החשובים לבריאותינו,
אבל,,,הירק הצנוע שצבעו הלבן איננו מתבלט בין שפע הירקות הצבעוניים,
אך תרומתו בעלת חשיבות רבה לחיינו הבריאים, זוהי הלפת: ה"נסיכה בלבוש עניים",
הלפת ידועה כמסייעת לבריאותנו באופן הבא:
שילוב הלפת בתזונה ימיומית תסייע רבות לבריאותינו, בהיותה עתירת מינרלים חשובים,
עתירת אשלגן, וסידן המסייעים לחיזוק עצמות ,ולמניעת-התכווצויות שרירים,
הלפת ידועה כיעילה לבריאות הלב והכבד- תורמת לזרימת -דם טובה בהרחבת העורקים ומניעת סתימתם,
וידועה בתועלתה להורדת לחץ -דם גבוה.
הלפת עתירת סיבים ומשפיעה לטובה על מערכת -העיכול, בניקוי הפסולת המצטברת ,
במניעת כיב- קיבה ומניעת- זיהומים במעיים.
הלפת מכילה חומרים המחזקים את הראייה -ומונעים היחלשותה, ומסייעת במניעת מחלות- עיניים.
בתקופה -העתיקה לא ידעו על התכונות של הלפת העשירה במינרלים וביכולתה לסייע לבריאות האדם,
לכן,הרחיקו אותה מקרבת ביתם, ( אז היא נחשבה דחויה ולא הרשו להכניסה הביתה בתקופת המשנה.)
ובאותה תקופה שימשה הלפת רק למטרת מספוא לבעלי -חיים ,מזון שהיה אהוב על הסוסים ועדרי -הצאן.
אך בתקופתנו לאחר שחקרו רבות את מרכיבי -הלפת ,למדו כי היא עשירה במאגרי -מינרלים הדרושים לבריאותינו, לחיזוק הלב ולשאר האברים הפנימיים וגם לעצמות השלד,ולמניעת מחלות זהומיות רבות.
בכדי להינות מה"אוצרות" הטמונות בלפת והחשובות לבריאותנו, כדאי לצרף את הלפת מדי יום לסלט.
או בין הארוחות: לפרוס לפרוסות או לרצועות, ולזלף מעט שמן -זית, מלח, ומעט מיץ -לימון.
שימו לב, כי לפת טרייה שהושקתה כראוי במים, תראה רעננה מוצקה - וצבעה יהיה לבן .
(לעומת לפת בגוון צהוב-חום שאיננה טרייה ,אינה מוצקה, ותהיה בה מרירות,)
כעת עונת החורף ניתן להשיג את הלפת טרייה בכול חנויות הירקות והשווקים.
קרוב משפחתה של הלפת הוא הקולרבי -הירוק שהוא יותר אהוב על ילדים, ומאוד עשיר בויטמין C .
והעיקר שתזכרו:
הלפת היא "נסיכת -הירקות" מכיוון שטמונים בה אוצרות הבריאות: המינרלים,
שמאוד חיוניים לבריאותינו,לכן כדאי שנוכחותה תהיה בסלט שלנו מדי יום ביומו.
שיהיה לכולנו שבוע טוב,
חוסן ובריאות.
אבל,,,הירק הצנוע שצבעו הלבן איננו מתבלט בין שפע הירקות הצבעוניים,
אך תרומתו בעלת חשיבות רבה לחיינו הבריאים, זוהי הלפת: ה"נסיכה בלבוש עניים",
הלפת ידועה כמסייעת לבריאותנו באופן הבא:
שילוב הלפת בתזונה ימיומית תסייע רבות לבריאותינו, בהיותה עתירת מינרלים חשובים,
עתירת אשלגן, וסידן המסייעים לחיזוק עצמות ,ולמניעת-התכווצויות שרירים,
הלפת ידועה כיעילה לבריאות הלב והכבד- תורמת לזרימת -דם טובה בהרחבת העורקים ומניעת סתימתם,
וידועה בתועלתה להורדת לחץ -דם גבוה.
הלפת עתירת סיבים ומשפיעה לטובה על מערכת -העיכול, בניקוי הפסולת המצטברת ,
במניעת כיב- קיבה ומניעת- זיהומים במעיים.
הלפת מכילה חומרים המחזקים את הראייה -ומונעים היחלשותה, ומסייעת במניעת מחלות- עיניים.
בתקופה -העתיקה לא ידעו על התכונות של הלפת העשירה במינרלים וביכולתה לסייע לבריאות האדם,
לכן,הרחיקו אותה מקרבת ביתם, ( אז היא נחשבה דחויה ולא הרשו להכניסה הביתה בתקופת המשנה.)
ובאותה תקופה שימשה הלפת רק למטרת מספוא לבעלי -חיים ,מזון שהיה אהוב על הסוסים ועדרי -הצאן.
אך בתקופתנו לאחר שחקרו רבות את מרכיבי -הלפת ,למדו כי היא עשירה במאגרי -מינרלים הדרושים לבריאותינו, לחיזוק הלב ולשאר האברים הפנימיים וגם לעצמות השלד,ולמניעת מחלות זהומיות רבות.
בכדי להינות מה"אוצרות" הטמונות בלפת והחשובות לבריאותנו, כדאי לצרף את הלפת מדי יום לסלט.
או בין הארוחות: לפרוס לפרוסות או לרצועות, ולזלף מעט שמן -זית, מלח, ומעט מיץ -לימון.
שימו לב, כי לפת טרייה שהושקתה כראוי במים, תראה רעננה מוצקה - וצבעה יהיה לבן .
(לעומת לפת בגוון צהוב-חום שאיננה טרייה ,אינה מוצקה, ותהיה בה מרירות,)
כעת עונת החורף ניתן להשיג את הלפת טרייה בכול חנויות הירקות והשווקים.
קרוב משפחתה של הלפת הוא הקולרבי -הירוק שהוא יותר אהוב על ילדים, ומאוד עשיר בויטמין C .
והעיקר שתזכרו:
הלפת היא "נסיכת -הירקות" מכיוון שטמונים בה אוצרות הבריאות: המינרלים,
שמאוד חיוניים לבריאותינו,לכן כדאי שנוכחותה תהיה בסלט שלנו מדי יום ביומו.
שיהיה לכולנו שבוע טוב,
חוסן ובריאות.
נערך לאחרונה ב: