הסרטן ששיחק עם הים
New member
התשובות שלי
1) אתם קוראים בעיקר ב/עברית/אנגלית/שפה אחרת?
אני מאמין בלקרוא יצירות במידת האפשר בשפה בה הן נכתבו ולכן קורא בעיקר פרוזה וקומיקס באנגלית. ספרים עיוניים אני קורא גם בעברית.
2) אתם מעדיפים לקרוא או לשמוע את הספרים או הסיפורים?
באופן חד משמעי מעדיף לקרוא. לעיתים רחוקות, לרוב תוך כדי שטיפת כלים או קיפול כביסה, אני מאזין לפודקסט של הסיפורים שאני מוריד מכאן... נדמה לי ששירחאן בדרך כלל מעלה את זה. תודה שירחאן!
3) אתם אולי מתחברים יותר לעולם הסרטים והטלוויזיה לעומת עולם הספרים?
בכל מה שנוגע למד"ב ופנטזיה, פעמים רבות אני מרגיש שהטלויזיה והסרטים נתקעו איפשהו בקטע של "הספקטקל" ועומק ומשמעות אפשר למצוא בעיקר בספרים . נכון פי אלף לגבי קומיקס מול המדיומים האלה.
4) אתם מעדיפים לקרוא בדיגיטלי או מודפס?
אין לי עדין את הטכנולוגיה לקרוא בדיגיטילי, אני באופן כללי די שמרן. קומיקס שמראש אני מגדיר כבידור קליל אני מוריד בנסיבות אממ... א-חוקיות. אבל את מה שאני באמת מעריך אני קונה.
5) יצא לכם לעשות הפסקות ארוכות מהז'אנר?
כן. בשנים האחרונות היו כמה פעמים שהקצב הואט מטעמים כלכליים.
והיו לי איזה שנתיים של הפסקה בתחילת התואר. עד שלקחתי קורס שנקרא "מד"ב ופוליטיקה" שעזר לי לשוב לתחום, הפעם כקורא יותר ביקורתי ובוגר.
6) יש פה מישהו שמאוד אוהב מד"ב, לדוגמא, אבל פנטזיה לא סובל? (ולהפך)
לאחרונה הרבה פחות יש לי סבלנות לפנטזיה, עם שתי הסתייגויות:
1. מחכה לשמוע מאנשים האם שווה להשקיע ולקרוא ברצף את שלושת הספרים האחרונים של כישור הזמן.
2. כולם אומרים לי שאני צריך לנסות את מלוויל.
7) יש לכם חיבה לסדרות ארוכות, או שבדרך כלל מעדיפים ספר אחד?
התמעטות הזמן הפנוי דוחפת להעדפה של ספרים בודדים.
8-9) יש לכם שעות מועדפות לקריאה? מקומות מועדפים לקריאה?
כל מקום וכל זמן. בשירותים. בתחבורה הציבורית. במשרד. לפני השינה.
10) מהו הספר הכי טוב שקראתם בתקופה האחרונה?
נראה לי שהתואר מתחלק בין שניים -
Deathless של קת'רין ולנטה וStories of your Life של טד צ'יאנג.
1) אתם קוראים בעיקר ב/עברית/אנגלית/שפה אחרת?
אני מאמין בלקרוא יצירות במידת האפשר בשפה בה הן נכתבו ולכן קורא בעיקר פרוזה וקומיקס באנגלית. ספרים עיוניים אני קורא גם בעברית.
2) אתם מעדיפים לקרוא או לשמוע את הספרים או הסיפורים?
באופן חד משמעי מעדיף לקרוא. לעיתים רחוקות, לרוב תוך כדי שטיפת כלים או קיפול כביסה, אני מאזין לפודקסט של הסיפורים שאני מוריד מכאן... נדמה לי ששירחאן בדרך כלל מעלה את זה. תודה שירחאן!
3) אתם אולי מתחברים יותר לעולם הסרטים והטלוויזיה לעומת עולם הספרים?
בכל מה שנוגע למד"ב ופנטזיה, פעמים רבות אני מרגיש שהטלויזיה והסרטים נתקעו איפשהו בקטע של "הספקטקל" ועומק ומשמעות אפשר למצוא בעיקר בספרים . נכון פי אלף לגבי קומיקס מול המדיומים האלה.
4) אתם מעדיפים לקרוא בדיגיטלי או מודפס?
אין לי עדין את הטכנולוגיה לקרוא בדיגיטילי, אני באופן כללי די שמרן. קומיקס שמראש אני מגדיר כבידור קליל אני מוריד בנסיבות אממ... א-חוקיות. אבל את מה שאני באמת מעריך אני קונה.
5) יצא לכם לעשות הפסקות ארוכות מהז'אנר?
כן. בשנים האחרונות היו כמה פעמים שהקצב הואט מטעמים כלכליים.
והיו לי איזה שנתיים של הפסקה בתחילת התואר. עד שלקחתי קורס שנקרא "מד"ב ופוליטיקה" שעזר לי לשוב לתחום, הפעם כקורא יותר ביקורתי ובוגר.
6) יש פה מישהו שמאוד אוהב מד"ב, לדוגמא, אבל פנטזיה לא סובל? (ולהפך)
לאחרונה הרבה פחות יש לי סבלנות לפנטזיה, עם שתי הסתייגויות:
1. מחכה לשמוע מאנשים האם שווה להשקיע ולקרוא ברצף את שלושת הספרים האחרונים של כישור הזמן.
2. כולם אומרים לי שאני צריך לנסות את מלוויל.
7) יש לכם חיבה לסדרות ארוכות, או שבדרך כלל מעדיפים ספר אחד?
התמעטות הזמן הפנוי דוחפת להעדפה של ספרים בודדים.
8-9) יש לכם שעות מועדפות לקריאה? מקומות מועדפים לקריאה?
כל מקום וכל זמן. בשירותים. בתחבורה הציבורית. במשרד. לפני השינה.
10) מהו הספר הכי טוב שקראתם בתקופה האחרונה?
נראה לי שהתואר מתחלק בין שניים -
Deathless של קת'רין ולנטה וStories of your Life של טד צ'יאנג.