התשובות של זילברשטיין לשאלות הנפוצות בריאיונות עבודה

max256

Member
1. ספר לי על עצמך

"אני משה, אבא לשלושה חמודים שהם מאוד קרובים בגיל. אני נשוי לקרין, הכרנו בטכניון ואנחנו גרים בהרצליה. אני גדלתי עם מחשבים, אז לא קראו לזה 'טק' אבל גדלתי בפועל עם 'טק'. אני עובד מאז שהייתי בן עשר ואת הסטארט-אפ הראשון שלי אודיגו הקמתי אחרי הצבא עם כמה חברים. אבא שלי עזר לנו אז, הוא היה המנכ"ל של ביוסנס (שנמכרה ב-1997 לג'ונסון אנד ג'ונסון) בזמנו ועזר לחבר אותי למשקיעים. זה היה אחלה מסע. אחרי שעשינו שם אקזיט הייתי עשור בארה"ב גם למדתי וגם עבדתי באינטל, במיקרוסופט וגם בסטארטאפים. את ההזדמנות הראשונה שלי בהון סיכון קיבלתי מאדם מיוחד מאוד בשם דרור נחומי מקרן NVP, Norwest Venture Partners שהאמין בי ולימד אותי להיות משקיע. ברמה האישית אני מאוד נהנה מספורט, מגלישה, כמעט מכל הסוגים וגם ממוזיקה".

למה רצית להיכנס לעולם של ההשקעות ולא להמשיך בסטארט-אפים, בטכנולוגיה?

"הייתי בתפקיד מאוד בכיר בתאגיד, בפרויקט מאוד חשוב, ונתקלתי שם בתקרת זכוכית שקשורה לחדשנות. ראיתי שבסופו של דבר קורפורייט לא יכול להכניס באמת חדשנות בעצמו וזה בדיוק המקום שבו סטארט-אפים נכנסים. אין להם מגבלות, אין להם מחויבויות - הכרתי את זה מהעבר, ממייזמים מצליחים. זה מה שמדליק אותי, זה מה שאני אוהב - את העשייה, את החדשנות. חשבתי שאני יכול להביא בעצם המון רקע טכנולוגי, המון פרספקטיבה, גם מסטארט-אפים וגם מתאגידים. אני יודע מה עובד, מה לא עובד ולחבר את זה ביחד, זה פשוט היה נראה לי מקום שבו אני יכול לתרום הכי הרבה מהרוחב הניסיוני שהיה לי ואז באמת, החיבור עם דרור איפשר את זה".

2. מדוע אתה רוצה את התפקיד?

"אחרי חמש עשרה שנים של עשייה של עשייה בטק, גם סטארט-אפים, גם תפקידי מפתח בתאגידים, הייתי מתוסכל וחשבתי שהון סיכון זה הכיוון. אחרי שכבר עשיתי שלוש שנים בהן הייתה לי הזכות להיות בדירקטוריונים של גונג (Gong.io) ושל ואסט (Vast Data), שתי חברות שאין כמותן בשוק. הגיעה ההזדמנות מנקסט47 והמשמעות הייתה להכניס עוד קרן של מיליארדי דולרים לתמוך בעשייה המדהימה בארץ בעזרת משאבים חדשים. מה שמעניין אותי זה היכולת לרתום קרן גדולה בשביל לבנות חברות גדולות בארץ. לא עניין אותי להיות עוד אחד שרושם צ'קים. יש כמה כאלה, זה לא כזה ייחודי".

3. מהן החוזקות העיקריות שלך?

"היכולת הכי חזקה שלי היא להתחבר עם יזמים. אולי זה בגלל העבר היזמי או אולי גם בגלל הרקע הטכני העמוק. אני גם סקרן באופן טבעי, יש לי באמת תשוקה לחדשנות. אני ממש מתמלא מהשיח עם יזמים. הייתי יזם, היום אני משקיע ובניתי סטארט-אפים מאפס אז אני יודע איך זה נראה. אני גם יודע איך כאבי הצמיחה מרגישים. עבדתי בתאגידים אמריקאים - אני יודע איך זה נראה בסקייל. אז אני חושב שיש לי את הכלים והניסיון להיות שותף טוב מאוד עבור יזמים בבניית חברות גדולות".

4. מהן החולשות שלך?

"כולנו בני אדם ולכל אחד יש גם תחומי גזרה. לפעמים אני רואה יזמים מדהימים או שהטכנולוגיה ממש מרגשת אותי ואני רוצה להשקיע אבל לא תמיד אני יכול. לפעמים החברה או פשוט השלב עצמו לא מתאימים עדיין לפרופיל של הקרן וזה גורם לי תיסכול כי אני רוצה ולא יכול. זו חולשה שאני מתמודד איתה - איך לוותר על הזדמנות שאתה רוצה. החלטתי לחיות עם זה בשלום".

5. איפה אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים?

"אנחנו עכשיו בונים את הפורטפוליו והמותג של Next47, החברות גדלות וצומחות אז אני חושב שבעוד חמש שנים נראה את זה גדל גם מבחינת חברות וגם מבחינת אנשים בצוות ונוכל לראות את החברות שהשקענו בהן מממשות את ההבטחה שלהן. יש פה חברות שהן מועמדות להנפקות, נוכל לראות את היזמים שהשקענו בהם חוזרים ואנחנו משקיעים בהם בסבבים נוספים וממשיכים ללוות אותם. המטרה שלי לא השתנתה: היא לעזור לבנות חברות ישראליות ענקיות שיהפכו להיות מובילות עולמיות בתחום שלהן".

6. מדוע כדאי לנו להעסיק אותך?

"אני חושב שזה הניסיון והפרספקטיבה. נקודת המבט שלי היא רחבה גם מהיזמות, גם מהניסיון בקורפורייט. אני באמת מאמין שמשקיעים שבאו מהעשייה, מהעבודה, מהלמטה ועשו וראו הרבה דברים, הרבה טכנולוגיות, הרבה תפקידים, הרבה סוגים שונים של תרבויות ארגוניות הם משמעותיים כי הם לא רק 'כסף' הם יודעים להוסיף ערך לחברןת ולכן הם משקיעים טובים יותר. אני חושב שאני בפירוש עונה לקטגוריה הזו".

7. אם היית יכול לעבוד בכל מקום בעולם ובכל זמן, היכן היית רוצה לעבוד?

"אני חושב שזה תלוי תקופה. בבתקופה הזאת של מהפיכה חדשה בעולמות ה-AI, אני לא יכול לחשוב על דברים יותר מדהימים בתור ישראלי מאשר לעבוד עם יזמים מדהימים במדינת ישראל מהמשרד בשרונה".

8. ספר לי על סיטואציה קשה בעבודה ואיך התמודדת איתה

"אין יום שאין לנו בו סיטואציות קשות. לדוגמא, יש לנו חברה שהיינו צריכים לקצץ בה בצורה משמעותית במוצר ובגלל זה היינו צריכים לפטר לקוחות. זו החלטה נורא קשה כי צריך לחתוך בהכנסות, להחזיק להנהלה את היד ולהגיד לה - 'אתם עושים את הדבר הנכון ויהיה בסדר'. זה לא קל".

איך התמודדת עם זה?

"אנחנו לא מקבלים החלטות 'מהבטן'. החלטות תמיד מגובות בדאטה ואם אנחנו צריכים להביא נתונים נוספים מעבר למה שיש לנו מהחברה אנחנו נביא את הדאטה הזה בעזרת מומחים, סקרים, יועצים. יש לי שותפים מאוד חכמים ומאוד מנוסים. ברגע שאתה יודע מה נכון אז ההתמודדות הופכת להיות איך מבצעים אותה. הרבה פעמים זה דורש לתת ליזמים את הכלים להגיע להחלטה או למסקנה דומה או זהה. להגיד להם - 'הנה מה שאנחנו רואים, הנה הבעיות - תעשו בעצמכם את המחקר בנקודות הבאות ואז נדבר על מה עושים'. לפעמים התהליכים האלה לוקחים הרבה זמן ומתסכלים ולפעמים פחות אבל זו העבודה - לתתת ליזמים את התמיכה המלאה שהם צריכים לכל אורך המסע".

9. מהן ציפיות השכר שלך?

"בגדול הציפיות שלי הן נורא פשוטות: אם השקעתי נכון והעשינו השקעות טובות בחברות גדולות ועשינו הצלחות גדולות - אז להיות מתוגמל בהתאם".

10. האם יש לך שאלות עבורנו?

"איך אתם רואים את ישראל מתקדמת? מה המחוייבות שלכם לישראל בהנחה ותוך חצי שנה מהיום סיימנו את המלחמה ומה אם רק בעוד שנתיים מהיום המלחמה מסתיימת. מה התוכניות לבקר בישראל?"

|צב| |צב| |צב|

למעלה