התתאהבתי בפורום הזה!

שחמטית

New member
התתאהבתי בפורום הזה!

איזה כיף שיש כזה פורום נהדר. התחלתי כבר לחשוב מה אני מכינה מחר, לשבת, לחג, הכל נראה טעים ומגרה! למוןדבש הסדנא שלך לקליעה מקסימה, אני מקווה שאצליח לקלוע כך. יש לי בעיה עם הבצק שהוא יוצא כבד- מה לעשות? יוכי- עוגת השיש המעוצבת עושה מדהימה! ואני רוצה בבקשה את במתכון של יוכי לבורקס ממולא בשר ברוטב פטריות. תודה ושבוע טוב
 
../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה, את מוזמנת להשאר כאן איתנו
 

יוכי68

New member
שחמטית, מתכון לבורקס ממולא בשר

בורקס ממלוא בשר/יוכי בצק עלים מרודד בשר בקר טחון (כחצי ק"ג) בצל גדול קצוץ ואפילו שניים כמה עלי סלרי (כרפס) שמן - לטיגון הבצל והבשר תבלינים: מלח, פלפל שחור/לבן, מעט קינמון, כורכום, כמון.....אפשר להוסיף בהרט. ביצה טרופה למריחה על הבצק שומשום במחבת עמוקה מחממים שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה מוסיפים את הכרפס הקצוץ מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים עד שיהפוך לורדרד תוך כדי מעיכה במזלג מוסיפים תבלינים וממשיכים בטיגון קל עד לאיחוד. פותחים את בצק העלים וחותכים למלבנים ארוכים ממלאים כל מלבן בבשר ויוצרים מעין רולדה.....מותחים מעט את הרולדה ויוצרם שבלול. מניחים על נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה ושומשום אופים בחום בינוני גבוה 180-200 מעלות - אני משתמשת בטורבו. מכינים בנפרד רוטב פיטריות: מטגנים בצל קצוץ מוסיפים פיטריות משימורים או טריות ומטגנים קלות מוסיפים תבלינים: א. מרק, מלח, פלפל לבן/שחור, כורכום, מעט סלרי קצוץ מוסיפים ככוס מים ומביאים לרתיחה........להסמכה אפשר להוסיף כפית קורנפלור מהולה ברבע כוס מים - מערבבים ומוסיפים לרוטב..לבשל דקה שתיים ולכבות. לשובע!
 

למוןדבש

New member
בצק כבד

הסוד בשמרים הוא הלישה וההתפחה. צריך ללוש טוב טוב את הבצק וגם להתפיח פעמיים לפני הקליעה, ופעם נוספת קצרה אחרי הקליעה. ועוד סוד - בצק שמרים עם ביצים "כבד" יותר מבצק שמרים בלי ביצים. לכן אם את רוצה לעשות חלות אוריריות כדאי לוותר על הביצים. מתכון: ק"ג קמח 3 כפות שמרים יבשים או שקית שימרית 3 כפות סוכר 1/3 כוס שמן כ-2.5-3 כוסות מים חמימים 1 כף מלח
 

שחמטית

New member
פעם אחרונה שאפיתי הוספתי ביצה אחת

והבצק היה יותר אורירי, עד אז עשיתי בלי ביצים.
 
למעלה