התת מודע הפמינסטי-מילטנטי

אמיר.

New member
התת מודע הפמינסטי-מילטנטי

מדוע שוב עומד הציבור הדתי-ציוני-מודרני בין הסערה (בעקבות סוגיית הבנות ביחידות השדה) ? מפני שבאיזשהו מקום (אולי בתת מודע) מהווה זרם ´הכיפה הסרוגה´ איום אידיאולוגי על האליטות של פעם. בניגוד לכל שטיפת המוח בתקשורת ובפוליטיקה (וגם פה) מסתבר שאפשר בו זמנית להיות שומר מצוות, דמוקרט, נאור, משכיל וציוני. זה מערער את שתי הדוגמות ה´יריבות´ (החרדים והחילונים). דגל ההתיישבות והציונות כבר מזמן מונהג ע"י הכיפות הסרוגות (אז פשוט מחקו את ההתיישבות כערך מהלכסיקון ואת הציונות הפכו למשהו אמורפי קוסמופוליטי). עכשיו בצבא מתרבים חובשי הכיפה הסרוגה !! מה עושים ? 1. הופכים את הצבא מערך לנטל. 2. עוצרים קידום של קצינים דתיים ( ע"ע עמידרור, איתם ונווה). 3. והחידוש – מנסים לדחוק אותם מהיחידות הקרביות. מה הקשר לפמיניזם ? כי תהליך דומה קורה גם כאן. אחרי שנים של שטיפת מוח, שלא נפסקה, על פיה לכאורה תורת ישראל עוינת את הנשים, מתברר שיש שכבה גדולה מאד של נשים אסרטיביות, משכילות (תורנית וכללית), פמיניסטיות שאינן מתכוונות לוותר על מחויבותן להלכה. כל הקרקע מתחת להסתה של הפמיניזם החילוני-מלטנטי, נשמטת. מה עושים ? 1. מכחישים. כמו בבדיחה על ההוא שעמד מול הג´ירפה והפטיר ´אין חיה כזו´. מנסים לספר לנו שאין בכלל נשים כאלו. כל הדתיות – מושפלות ומועלבות (בורות – כבר אמרתי ?). 2. ממציאים. מוצאים ציטוטים מספרים אזוטריים או שאבד עליהם הכלח שהמכנה המשותף להם הוא אי הרלוונטיות שלהם ליהודי המאמין המודרני. ואחר כך עוד אומרים שההלכה תקועה במאה התרפפ"ו... אז אני יודע שתכף תנפנפו בחייהן האומללים (לדעתכן) של החרדיות. אז ראשית, אינני חרדי ואין את נפשי להגן עליהם, שנית – עצם העובדה שיש אורתודכסיה אחרת מוכיחה שהאפליה והעליבות אינן נעוצות בדת (גם אם מטעמים ברורים נועצים שם את יתדות הויכוח) ולבסוף, כעומד מן הצד, אני לא בטוח שהיחס לאישה כאידיאה בתרבות הכללית מוצא חן בעיני יותר מזה של התרבות החרדית. בזו האחרונה יש לפחות כבוד אמיתי.

אמיר.

New member
תודה ../images/Emo13.gif

שמת לב שלסמילי יש כיפה ???

גאולה_ש

New member
מתי שאתה צודק , אתה צודק ../images/Emo13.gif

דרך אגב קיבלתי את המייל - אשלח לך תגובה מחר (בעיקרון אני מסכימה). שמתי לב... לסמיילי יש כיפה צבאית

אין ג´ירפה=כיפה

לאמיר, כמו בבדיחה על ה"אין ג´ירפה" גם עלה יכול להפוך לכיפה. הכל בעין המתבונן. ולענין: היהדות כפי שהיא מתבטאת במציאות הישראלית לפחות, מפלה את האשה לרעה ולי יש סיפורים בלי סוף המוכיחים זאת. ולך תשאל כל אשה ש"עברה" בבית הדין הרבני בכניסה א´ או ב´. ותסביר אולי למה לכסות את השיער או יותר גרוע מזה, ולמה ווסת היא טומאה ולמה עוד ועוד. וחוץ מזה, המחמאות ההדדיות בינך לבין גאולה, גם אם הן מתרחשות בשעות הקטנות כשרק אתם שם, עדיין אין להן מקום בשירשור (מופנה גם אליך גאולה). ואפשר להבין למה אתה חוזה את התפוז המקולף. הרי כל העולם נגדכם, נעבעך.

אמיר.

New member
כל מה שרצית לדעת אבל שטפו לך ת´מח.

1. אחרי חצות הראיה לא חדה.. עכשיו אני רואה שזה באמת עלה... 2. כל הסיפורים שלך הם מתקלות עם גברים שובנסטים (שבמקרה לבשו כיפה). אין בבית הדין הרבני שום דבר שמקורו בדת שמחייב אפליה. לא פרק א´ ולא (חלילה) פרק ב´. אנימודע לכך שכיום הממסד הרבני כבוש על ידי החרדים (והם עשו זאת בעזרתן האדיבה של מפלגות חילוניות, כולל מרצ), יש פתרונות אורתודוקסיים עוקפי בד"צ (´צהר´ ו´בנין שלם´). 3. כיסוי שער לאישה נשואה הוא הלכה שמקורה בתורה כמובן (ציפי תיטב להסביר כי אני הרי לא מכסה ראש כל כך). 4. ´טומאה´ הוא מושג טכני מטאפיסי. טומאה ביהדות איננה ענין ערכי. כלומר הטמא איננו נחות. אני טמא בטומאה חמורה יותר מטומאת דם הווסת, אז ? אבל אני רגיל שמבלבלים טומאה ביהדות עם טומאה של כת הטמאים בהודו. 5. העולם אכן נגד העם היהודי... ובפורום זה יש הרבה נגד התורה. מילא אם הנימוקים היו עם תוכן.. אבל הרוב נובע מאי ידיעת העובדות (כמו ענין הטומאה). רק אושר.

sista

New member
בוא תנתח לנו את התת מודע, באמת.

נכון, אפשר להפליג לימים רחוקים בעזרת תיאוריות קונספירציה וחלקן אפילו נכונות, וגם התת מודע הוא כר נוח לשיטוטים דמגוגיים. יש לי הסבר פשוט יותר והרבה פחות מיליטנטי ותת מודעי. היהדות היא הדת השלטת, הלאום השליט והתרבות השלטת. אין רבים שיגדירו את עצמם כאתאיסטים או חילונים לחלוטין מקרב בניהם ובנותיהם של יהודים. לכן, במבט פמיניסטי, חילוני ומודרני, יש בעיה עצומה עם מעמד האישה בדת היהודית, שמשפיע עדיין השפעה רבה מאוד על האקלים התרבותי והחברתי בארץ. נראה, שלשם גיבוש פמיניזם שאינו מתכחש ליהדות, יש צורך אמיתי להתמודד מול תפיסת האישה ביהדות ואפילו לשנות אותה כדי להתאימה לימינו וליהודיות החיות בקרבנו. אתה רואה? בלי תת מודע ובלי מילה על הצבא. איך?

אמיר.

New member
אני שמח לקרוא את זה..

יצא מכובד ועניני. אז ככה. נכון. יש מה לשפר במעמד האישה. גם בתוך הציבור הדתי. ברוך ה´ - זה נעשה. היום יש כבר כוללים לנשים.. מדרשות.. יש טוענות רבניות... לאט לאט.. נצליח.... אבולוציה - לא רבולוציה. ------------- היהדות האורתודוכסית תמיד התאימה את עצמה למציאות המשתנה.. לא תמיד איך שאחרים רצו ... אבל התאמה קיימת (כולל ביחס למעמד האישה)

גאולה_ש

New member
אופפפפפ... פורום מתסכל......

ככה זה עם הנשים הדתיות.... לא רק הגברים הדתיים מפרשים אותנו, אלא גם הנשים החילוניות. אומרות לי מה הכיוון "הנכון" שלפי דעתן צריכה הדת ללכת, איזו התאמות אני צריכה לבצע בחיי.... ואחר כך אתן עוד טוענות שהגברים הדתיים כופים, ומבזים... מה אתן יודעות בכלל על אורחות חיי, כמה נשים דתיות אתן מכירות (מעבר לצפייה בטלוויזיה, וקריאה של כתבות בעיתונים) .... אני לעומת זאת ,בתוך עמי יושבת, מנהלת אורח חיים פתוח , רוב חבריי ומשפחתי חילוניים, לומדת באוניברסיטה (לא בבר-אילן), וגם מנהלת אורח חיים דתי. ניחא ,ד"ר זה או אחר, עם מחקר זה או אחר, שבא ומפרשן לי את חיי (איתו אני עוד יכולה להתמודד בשפה שלו) . אבל אתן ?!, עם ציטוט זה או אחר, עם תובנת חיים זו או אחרת... באות ומכתיבות לי כיצד ראוי אורח החיים שלי להראות?! אתן בחרתן באמונתכן , ואני בחרתי בשלי, אני לא מערערת על שלכן, אז בבקשה תנו לי גם את הכבוד לפרשן לעצמי את חיי... ------------- אל תחשבו שאני טומנת את ראשי בחול ולא מתבוננת ביקורתית באמונתי. להיפך, אני נמצאת במאבק יום יומי עם עצמי ועם אמונותיי, עם משפחתי, קהילתי , והמציאות העוטפת אותי. התמודדות זו היא מנת חלקה של כול אישה דתייה. יש אומנם כאלה (מעטות) שמעדיפות להמשיך כתמול שלשום, אבל רובנו נמצאות במרכז ההווויה הישראלית, מנהלות מאבק עיקש על זכותנו לפרש את עצמנו. בגלל זה אני בפורום הזה, ובגלל זה אני לומדת תורה, ובגלל זה אני גם נמצאת באקדמייה. גאולה דוסית מתוסכלת

sista

New member
אשה באמונתה תחיה

אני מפנה אותך לתגובה שלי בשרשור בנושא פורנוגרפיה. וכן, גם אני מתוסכלת ומחכה ליום שבו תופרד הדת מהמדינה ואף אחד, לא פמיניסטיות, לא חילוניות לא דתיות ולא בנות יענה למיניהן יכתיבו את חיי.

גאולה_ש

New member
תיקונים:ל אלו התאמות ולא איזו ו... ../images/Emo41.gif

לא מהו הכיוון "הנכון" שלפי דעתכן צריכה הדת ללכת
אלא לאיזה כיוון הדת צריכה לצעוד... כנראה שגם אני צריכה ללכת היום לישון מוקדם

Boojie

New member
אני לא יודעת מה יגידו לך פמיניסטיות

אחרות, אני אגיד לך דבר מאד פשוט: חיי לך את חייך, בדרך בה בחרת, ככל שתרצי. למדי תורה, חנכי את ילדייך למצוות, עשי כל שיעלה על דעתך. וכל עוד לכל שאר האנשים במדינה יש זכות בחירה באותה מידה לבחור את דרך חייהם - מבחינתי זה יהיה בסדר גמור. כחילונית גמורה, אין לי כלום נגד דתיים. כמו שאין לי כלום נגד ידידי הקתוליים שבארץ שבה נולדתי. איש באמונתו יחיה. לעומת זאת, יש לי ה-ר-ב-ה נגד אנשים שמנסים לכפות עלי את דרכיהם. יש לי הרבה נגד אלה שמאלצים אותי להינשא בדרכם או לצאת ממדינתי כדי להינשא. ולאחר מכן, אני כפופה לחוקי אותה דת בכל הקשור בדיני אישות ומשפחה, גם אם החוקים האלה התיישנו באלפי שנים. יש לי הרבה נגד אלה שנוקטים יחס איפה ואיפה כלפי נשים בבתי הדין הרבניים. יש לי הרבה נגד אלה שלא מוכנים להסתגל ולו גם במילימטר לחיים בחברת אנשים שצורת חייהם שונה. יש לי הרבה נגד אלה ששחיתות והפעלת לחצים לא כשרים הפכו מזמן לדרך חיים אצלם. יש לי הרבה נגד אלה שתוחבים את אפם בצלחת שלי, בטלוויזיה שלי, בלבוש שלי ובדל"ת אמותי. זה לא את? יופי. מצוין. זה לא הרבה דתיים אחרים? גם יופי. אבל את לא יכולה להתכחש לעובדה שמי שמייצג את הציבור הזה בכנסת - והמדובר במספר גדול למדי של מנדטים - כן עושה את כל הדברים האלה. כן מנסה לאכוף עלי את דרכיו. כן מונע ממני את חירותי. עכשיו, אם יסלח לי מאד הציבור הדתי, החרדי, או מה שזה לא יהיה - אתם, בתור גוש מצביע, בחרתם את הנציגים שלכם. עם נורמות ההתנהלות שלהם, עם העקרונות שלהם, עם הבחישה שלהם בצלחת שלי. עכשיו אתם מנסים לטעון שזה לא הציבור הדתי בארץ? אולי זה לא אתם. אבל אל תספרו לי סיפורים על הציבור הדתי בארץ. הציבור הדתי בארץ זה שבעה עשר המנדטים של ש"ס שמחזיקה את הממשלה בביצים וכופה חוקים על הרוב החילוני, לא אשה נאורה אחת שהולכת ללמוד באקדמיה ומנהלת אורח חיים פמיניסטי. לא מוצא חן בעיניכם שהיהדות קיבלה בעיני החילונים בארץ תדמית של דת כופה, מגבילה, מפלה? רוצים לשנות את התדמית של הדתיים בעיני הציבור החילוני? תעבדו בשביל זה. תוכיחו לנו שזה לא כך. תשנו את דרכי ההתנהלות של המפלגות שכופות עלי דברים שלא מתאימים לאורח חיי. ואתם לא יכולים לצפות ממני לעשות את העבודה בשבילכם. אני לא אשנה את דעתי בגלל שאדם אחד בא לפה ואמר לי "זה לא ככה", כשיום יום המצב בכנסת ובמדינה מוכיח את ההפך. רוצים לשנות את דעתי? תוכיחו לי שיש איזושהי סיבה שדעתי תשתנה.

למעלה