ה-"אוטופיה" וכישלונה הסופי

ה-"אוטופיה" וכישלונה הסופי

רעיון העולם המושלם הוא טפשי, מכיוון שהאדם זקוק למלחמה. למרות כמה שאנחנו מתעבים את הנאצים, בקטע הזה הם פחות או יותר צדקו, מכיוון שאי אפשר בלי מלחמה בכלל, מלחמה כלשהי- אני לא מתכוון למלחמה כמו שהנאצים התכוונו, אלא "מאבק" מסויים בחיים. הדרך לאוטופיה יכולה להיות מצויינת, כל עוד היא לא באמת תושג. ככה זה בחיים- המלחמה הניצחית בין החושך לאור, כאשר לאף אחד מהצדדים אסור לנצח. המלחמה הזאת חייבת להמשיך ולהתקיים.

לא מסכימה איתך בכלל. האדם לא "זקוק"

למאבק, ובוודאי לא למלחמה. כל התפיסה שמאבק מקדם אותך באופן אישי, ואתה יכול להשיג משהו רק אם זה על חשבון מישהו אחר היא מוטעית, ומביאה לדברים איומים מבחינה מוסרית ואנושית. כשאת אומר משפט כל כך בומבסטי כמו "אי אפשר בלי מאבק" אתה צריך לפחות לנסות להסביר למה אתה חושב ככה, כי אחרת זו סתם סיסמה חסרת משמעות. בעיני שיתוף פעולה בין בני אדם סביב מסגרת משותפת הוא הרבה יותר נעים, מפתח את הפרט, וגם יותר יעיל. קח לדוגמא פורומים לימודיים למיניהם - אנשים פשוט חולקים ביניהם את המידע בשביל הכייף, ואין שום מאבק על שום דבר (אולי קצת על יוקרה, אבל זה תלוי במשתתפים).

mniobalf17

New member
דעתי

דעות שונות וגישות שונות קיימות תמיד, מכאן נובע מאבק תמידי, גם אם הוא עדין יותר בסדרי גודל מהמאבקים של היום.

Gepetto01

New member
אוטופיה

ובכל זאת, 40 שנה בלי מלחמה, אני יכול לחיות עם זה. אני עובד עכשיו על תכנית אוטופית.

shnitsel

New member
אממ לא נכון

האדם לא זקוק לכלום חוץ מאוכל, חום, שתייה, ואויר לנשימה או כמו שהיוונים טענו אדמה, אויר, אש ומים כדי לספק את האינסטינקט העליון והבסיסי ביותר - אינסטינקט ההשרדות.. מה שאמרת כ"כ לא נכון בגלל שמלחמה פועלת בניגוד גמור לאינסטינקט הזה.. מאבק בין בני אדם הוא פתרון לא מתאים למצב הקיים - ריבוי דיעות, רעיונות, אמונות וכו' (באזרחות קוראים לזה פלורליזם:)).. אכן קיים פלורליזם בחברה האנושית אך מי טען שהדרך לחיות עם השוני בין בני האדם הוא ע"י מאבק פיזי או מילולי? זו מסקנה\החלטה שגויה שבני האדם לקחו על עצמם כי מה יותר קל - לנסות ולמצוא בסיס משותף שכולנו נוכל לחיות עליו למרות הפלורליזם או פשוט לבוא ולריב אחד עם השני? במקום לבזבז את הזמן היקר בלריב ואז להאמין שמאבק זהו אינסטינקט בסיסי בוא ננצל אותו למשהו טיפ טיפה יותר מועיל לחברה האנושית ולכדה"א בכלל כמו למצוא בסיס משותף לכל בני האדם שבו נוכל לחיות בשלום אחד עם השני למרות ריבוי הדיעות...

Triper2

New member
אין זה לא יכול לקרות

אני לא ידבר פה כמו איזה פרופסור זה לא יכול לקרות כי דבר ראשון נגיד שהעולם יתחלק לשני קבוצות האוטופים וה"נורמליים" אז האוטופים נחשבים כמו כת חשבתם על זה פעם במטרה להיות אוטופי אתה חייב להתרחק מהחברה??? והדרך היא לא בריחה היא שינוי ושינוי כזה בלתי אפשרי מצטער......

למעלה