ה' אחד

ה' אחד

אלהים הוא אחד. אין שני אלהים, או שלושה אלהים. ועם זאת לאלהים האב יש בן, ושניהם מתחברים ברוח הקודש. האב הוא עתיק היומין היושב על כס הכבוד במרומים. הבן נולד מהאב בנצח עוד לפני בריאת העולם(שזה אמנם מעט אבסורד להתייחס לנצח במוסגים של זמן), הוא יושב לימינו של האב. רוח הקודש הוא רוחו של אלהים. זה באמת יומרני מצידי לנסות ולהסביר את השילוש הקדוש כי לא ניתן באמת להסביר את השילוש הקדוש(שזהו מושג שלא קיים בכתובים, ועם זאת השילוש קיים) האב שלח את בנו - המשיח, לעולם , בכדי למות ולכפר על חטאינו, אחרי שלושה ימים הוא קם לתחייה, ועלה לימינו של האב(מקומו מקדם), אחרי ארבעים יום. לאחר עשרה ימים ולאחר שישוע ציווה על תלמידיו להשאר בירושלים ולחכות למנחם, רוח האמת - רוח הקודש, בחג השבועות, הוא שלח את רוח הקודש שצלחה על כל התלמידים. ומאז רוח הקודש- רוח אלהים, היא האישות שנמצאת בעולם הזה, בתוך המאמינים, שהם למעשה בית-מקדשו של הרוח הקדושה, בית מקדשו של אלהים. שוב, אי אפשר להבין את השילוש הקדוש, אבל אפשר גם אפשר לקבל התגלות ברוח, ולהבין ברוח. האב, הבן ורוח הקודש, הם אלהים אחד, הם י-ה-ו-ה. מצד אחד הם שלוש אישויות שונות עם תפקידים שונים, אך הם מאוחדים ברוח אחת ולב אחד. אין פה לוגיקה, יש פה תיאולוגיה יהודית עתיקה. האב, הבן ורוח הקודש שווים באלהותם, ועם זאת לאב יש סמכות על הבן, ולבן יש סמכות על רוח הקודש. דוגמאות מהכתובים: חָזֵה הֲוֵית בְּחֶזְוֵי לֵילְיָא וַאֲרוּ עִם-עֲנָנֵי שְׁמַיָּא כְּבַר אֱנָשׁ אָתֵה הֲוָא וְעַד-עַתִּיק יוֹמַיָּא מְטָה וּקְדָמוֹהִי הַקְרְבוּהִי׃ וְלֵהּ יְהִב שָׁלְטָן וִיקָר וּמַלְכוּ וְכֹל עַמְמַיָּא אֻמַּיָּא וְלִשָּׁנַיָּא לֵהּ יִפְלְחוּן שָׁלְטָנֵהּ שָׁלְטָן עָלַם דִּי-לָא יֶעְדֵּה וּמַלְכוּתֵהּ דִּי-לָא תִתְחַבַּל׃" (דניאל ז': 13,14) תרגום לעברית - "רואה הייתי בחזיונות לילה, והנה עם ענני השמים בא אחד הדומה לבן-אדם, ועד עתיק יומין הגיע והובא לפניו. שלטון וכבוד ומלכות ניתנו לו, וכל העמים, האומות והלשונות עבדו לו. שלטונו שלטון עולם שלא יסור וממלכתו לא תיכלה." תיאור נפלא של המשיח שמקבל כל שלטון מעתיק היומין(האב) כִּסְאֲךָ אֱלֹהִים עוֹלָם וָעֶד שֵׁבֶט מִישֹׁר שֵׁבֶט מַלְכוּתֶךָ׃ אָהַבְתָּ צֶּדֶק וַתִּשְׂנָא-רֶשַׁע עַל-כֵּן מְשָׁחֲךָ אֱלֹהִים אֱלֹהֶיךָ שֶׁמֶן שָׂשׂוֹן מֵחֲבֵרֶךָ׃ מי האלהים של אלהים? (תהילים מ"ה: 7,8) רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ נְאֻם-יְהוָה׃ וְנִלְווּ גוֹיִם רַבִּים אֶל-יְהוָה בַּיּוֹם הַהוּא וְהָיוּ לִי לְעָם וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ וְיָדַעַתְּ כִּי-יְהוָה צְבָאוֹת שְׁלָחַנִי אֵלָיִךְ׃ (זכריה ב': 14,15) אלהים שלח את אלהים? לְדָוִד מִזְמוֹר נְאֻם יְהוָה לַאדֹנִי שֵׁב לִימִינִי עַד-אָשִׁית אֹיְבֶיךָ הֲדֹם לְרַגְלֶיךָ׃ (מזמור תהילים ק"י: 1) דוד אומר במזמור שה' נואם לאדוניו של דוד ואמר לו לשבת לימינו עד שהוא ישית את אויביו הדום לרגליו. האם לא ה' הוא אדוניו של דוד? וישנם עוד הרבה דוגמאות. שוב לא ניתן להבין בשכלנו את הנושא, אך ברוח ניתן גם ניתן. אם אתה לא מבין זה בסדר, בקש מאלהים התגלות בנושא, ואלהים העונה על תפילות יתן לך.

new2008

New member
עוד שאלה

אתה רשמת "לפני שישוע מת הוא פנה אל אביו ושאל למה הוא עזב אותו, כי האב עזב אותו באותו רגע, שכן, כל החטא של האנושות היה על ישוע, והאב לא שוכן היכן במקום בו נמצא החטא, האב, הסיט את פניו מבנו בגלל החטא שהיה עליו. ישוע מת מוות רוחני. והוא היה חייב למות מוות רוחני, בכדי להזדהות עמנו עד הסוף. שכן אנחנו מתנו מוות רוחני מהרגע שהאדם אכל מפרי עץ הדעת. לפני שנושענו, היינו מתים מוות רוחני. וזאת האמת לגבי כל אדם שלא מאמין בישוע המשיח. אנחנו חיים בין אנשים שהם מתים מהלכים." כשישוע היה שם בלי אלוהים שישכון בו רגע לפני מותו על הצלב מזה אומר שהיה שם אדם בשר ודם עם רוח מתה? האם באותו רגע הוא היה כמו כל האנשים שלא מאמינים בעולם? ואגב לאחר הטבילה של יוחנן רשום שרוח אלוהים נחתה על ישוע כיונה ואמרה לו זה בני אשר חפצתי.. מזה אומר שלפני הטבילה ולפני שרוח אלוהים נחתה בו הוא היה ככל האדם? בשר ודם? כמונו? בלי אלוהים שישכון בו? אני מבולבל

new2008

New member
כשאימו ואחותו של ישוע

קראו לו הוא אמר שכולנו אחים שלו אחות שלו אמא שלו וכו.. מזה אומר? איך אלוהים יכול להיות אח של מישהוא?

ליתר דיוק

הוא אמר שאלו הם אחיו ואחיותיו, כל מי שעושה את רצון האב שבשמים. אם אנחנו עושים את רצונו של האב, ישוע קורא לנו אחיו ואחיותיו. ישוע היה 100% אלהים ו- 100% בן-אדם.

Thoma

New member
תמיד חשבתי

שהקביעה שישוע בו-זמנית שלם באלוהותו ושלם באישיותו לא תופסת לגבי יהודים משיחיים, כי זו דוגמה שנוסחה רק במאה ה-5 בועידת כלקדון (וזה לא ברור שזה ככה, היו המון תיאולוגים שהבינו דברים אחרים, המפורסם הוא קירילוס הקדוש מאלכסנדריה שטען שלישוע רק טבע אחד אלוהי) קטונתי מבחינת הידע שיש לך בברית החדשה, אבל על מה הקהילה היהודית-משיחית (לפחות הזרם שאתה נמנה עליו, כי הבנתי שיש אנשים שלא מסכימים עם זה) מבססת את הטענה הזו?

מתבססים על הכתובים

הכתובים מגלים במפורש, שישוע נולד מאלהים, וילוד אישה. "עַל-אוֹדוֹת בְּנוֹ, יֵשׁוּעַ הַמָּשִׁיחַ אֲדוֹנֵנוּ, שֶׁלְּפִי הַבָּשָׂר מוֹצָאוֹ מִזֶּרַע דָּוִד וּלְפִי רוּחַ הַקֹּדֶשׁ הֻפְגַּן שֶׁהוּא בֶּן-אֱלֹהִים בִּגְבוּרָה בִּתְחִיָּתוֹ מִן הַמֵּתִים." (אל הרומים א':3) אני לא שייך לשום זרם, היהדות המשיחית אינה זרם. ומי שאינו מסכים עם הקביעה שישוע הוא 100% אדם ו-100% אלהים, לא באמת הבין את הבשורה. יהודים משיחיים, יכולים לקבל גם נוסחים שנקבעו ע"י הכנסייה, אין זה אומר שכל מה שהכנסייה קבעה אנחנו מקבלים. אך כל מה שנקבע ע"י רוח הקודש במהלך ההיסטוריה, אנחנו מקבלים, שכן אנחנו כפופים לרוח הקודש.

תשובות

כישוע היה על הצלב עם כל החטא של האנושות, הוא מת קודם מוות רוחני, הוא חש שהאב עזב אותו, שכן האב לא יכול לסבול את החטא, ושונא את החטא. כישוע היה פה עליי אדמות, הוא היה ככל האדם, רק בלי חטא. הוא היה טהור וצדיק, וקיים את התורה במלואה. כשהוא היה על הצלב הוא לקח את כל חטאי האנושות, וכן הוא מת מוות רוחני על הצלב, כך שאפשר להגיד שרוחו מתה. לשאלה השנייה: יֵשׁוּעַ נִטְבַּל וְעָלָה מִיָּד מִן הַמַּיִם. אוֹתָהּ עֵת נִפְתְּחוּ הַשָּׁמַיִם וְהוּא רָאָה אֶת רוּחַ אֱלֹהִים יוֹרֶדֶת כְּיוֹנָה וּבָאָה עָלָיו. וְהִנֵּה קוֹל מִן הַשָּׁמַיִם אוֹמֵר: "זֶה בְּנִי אֲהוּבִי אֲשֶׁר בּוֹ חָפַצְתִּי." (מתי ג': 16,17) פה בפסוקים אלה, אנחנו ממש רואים את השילוש הקדוש, ישוע נטבל במים, רוח הקודש נחה עליו כיונה, והאב אומר "זה בני אהובי.." לפני שרותו של ישוע, ישוע היה ככל האדם רק ללא חטא. הוא לא חטא מעולם, הוא היה בשר ודם, אך בלי חטא. אלהים תמיד היה אביו(הביולוגי אם תרצה), אך הוא היה עדיין ללא המשיחה של רוח הקודש, שכן עדיין לא הגיע זמן שרותו. רק לאחר שרוח הקודש נחה עליו כיונה, אז ישוע יכל להתחיל לשרת במשיחה של רוח הקודש. המשיחה של רוח הקודש, נועדה לעזור לישוע ולכל המאמין בו, לשרת בקודש את בני-האדם ואת האלהים למען מלכות השמים. על המשיח היה להיטבל במים כדי להדהות עמנו בני-האדם, עד הסוף. ואכן הוא הזדהה עמנו בכדי לכפר על עוונותו ולמשוך אותנו אל מלכותו. כדי שתהייה לנו מערכת יחסים אישית איתו, עם האב הקדוש היושב במרומים ועם רוח הקודש.

כשאני מתפלל

אבינו שבשמים, אני מתכוון לאבינו שמשמיים. כשאני מתפלל לאלהים, אני מתפלל אל האב, בשם ישוע המשיח באמצעות רוח הקודש.

new2008

New member
סליחה שאני חופר

אבל כשאתה אומר בשם ישוע הכונה בשמו?

הוא נתן לי את שמו

הוא כרת עימי ברית, ויש לי את השם שלו, את הסמכות שלו, את המעמד שלו(בן, יורש, קדוש, צדיק ועוד..) ואת החיים שלו. הכוונה בשמו.

new2008

New member
אז בשמו הכוונה בשם אלוהים?!

סלח לי שאני פשוט לא מבין אבל אני בסך הכל כנה אני מקבל את ישוע כמושיעי כבן אלוהים כהדרך והאמת והחיים אני מאמין שרק דרכו אני רצוי מלפניי אלוהים אני יכול להבין שהוא צלם (העתק) של אלוהים בכור (ראשון) מלפני כל בריאה אבל לפעמים ישנם דברים נורא מבלבלים המושג בני אלוהים כבר נאמר בתנך עם אותם ששכבו עם בנות האדם האם גם הם היו אלוהים בבשר הרי גם הם בנים! וישע אמר שהמאמינים בו יהיו אחותו אחיו אימו וכו' מזה אומר איך אלוהים הבורא יכול להיות אחינו מה הבשר ודם שבו דיבר? לא אלוהים? וטאם אלוהים איך זה ייתכן אני פשוט לא מבין את זה כשישוע מדבר אני מבין אותו לגמריי אם זה כשהוא דיבר על בית אביו והמעונות שבו אם זה שהוא אמר "אבי גדול ממני"! אם זה שהוא אמר כל המאמין באלוהים אלוהים יהיה בהם ואליהם אם זה שהוא אמר אבי שוכן בי ואני בו אחד אנחנו אבל האם הוא היה אלוהים עוד מלידה? האם אלוהים קרא אמא ואבא לבשר ודם? למרים ויוסף? באותו רגע שאלוהים עזב אותו על הצלב זה היה בן אדם ללא רוח אלוהים בקרבתו אוי ויזמיר נלכדתי לתוך בור שלא נותן לי מנוח לא יודע מה לעשות כבר מאוד מבלבל

new2008

New member
ומה שמצחיק

זה שאם ישוע היה מולי אכן הייתי קורא לו אדוניי ואלוהי כתלמידיו! באמונה שלמה! אבל מה אני יעשה אני לא מבין את השילוש הקודש לא יודע איך אלוהים נראה או מורכב ואני שנתיים ומשהו באמונה

תודה לאל

קודם כל תודה לאל שאתה מכיר בישוע כמושיעך. זה צעד גדול וחשוב. ואני מאמין שאתה הגעת להבנה שישוע הוא המשיח לא מתוך עצמך אלא רוח הקודש גילה לך. "שָׁאַל אוֹתָם: "וְאַתֶּם מָה אוֹמְרִים, מִי אֲנִי?" 16 עָנָה שִׁמְעוֹן כֵּיפָא וְאָמַר: "אַתָּה הַמָּשִׁיחַ, בֶּן-אֱלֹהִים חַיִּים!" אָמַר לוֹ יֵשׁוּעַ: "אַשְׁרֶיךָ שִׁמְעוֹן בַּר-יוֹנָה, כִּי לֹא בָּשָׂר וָדָם גִּלָּה לְךָ, אֶלָּא אָבִי שֶׁבַּשָּׁמַיִם." (מתי ט"ז: 16,17) ועל הצור הזה על ההתגלות הזאת שהייתה לכיפא ישוע בונה את קהילתו. עכשיו שיש לך את ההתגלות ברוח שישוע הוא בן-האלהים המובטח - המשיח, אתה יכול להיות רגוע. אתה בדרך, וישוע לא יעזוב אותך ולא ירפא ממך, הוא יתן לך לדעת אותו, אתה תדע מי הוא באמת. ואת התשובות לכל השאלות שלך אתה תקבל, מרוח הקודש(הדבר יכול להתבטא דרך אדם כלשהו, אך רוח הקודש הוא שיגל לך את האמת, והאמת תשחרר אותך). המלאכים בתנ"ך גם נקראים בני-אלהים, ובני האלהים ששכבו עם בנות האדם, הם מלאכים שנפלו, כלומר שדים, ומהם יצאו הענקים. אנחנו צריכים להבין את הכתובים, מתוך הקונטקסט ולא להוציא דברים מהקשרם. לעיתים בכדי להבין פסוק כלשהו, אנחנו יכולים להבינו רק מתוך הכרתנו את דבר ה' מתחילתו ועד לסופו, ובשביל זה אנו זקוקים לאחים או אחיות באמונה שיש להם ניסיון בהליכה עם ישוע ובקריאה בדבר ה' ושרוח הקודש יפעל דרכם לפתוח את הכתובים עבורנו. כתוב בשנייה אל הקורינתים ג': 6 - "הוּא הִכְשִׁיר אוֹתָנוּ לִהְיוֹת מְשָׁרְתִים שֶׁל בְּרִית חֲדָשָׁה, לֹא שֶׁל אוֹת כְּתוּבָה, אֶלָּא שֶׁל הָרוּחַ; שֶׁכֵּן הָאוֹת מְמִיתָה, אֲבָל הָרוּחַ מְחַיָּה. תתפלל לאבינו שבשמים שיתן לך את ההבנה הרוחנית של הדברים בהם אתה מוצא קושי. זה בסדר אם אתה לא מבין משהו, אין בן-אדם שמבין הכל. למעשה אתה לא חייב להבין, אבל אתה בהחלט יכול לבטוח באלהים, שיגלה לך ויראה לך, תפנה אליו, תשאל אותו, תצפה לתשובה ובשלב כלשהו בהליכה שלך עם ישוע, אתה פשוט תבין. אבל זה חשוב שתפנה לרוח שיגלה לך. ישוע קורא לנו ידידו, ואם אנחנו עושים את רצונו אנחנו אחיו ואחיותיו, אנחנו שותפים לנחלתו ומקבלים את חייו, בזכות הסבל והמוות שהוא עבר על הצלב. בשכלי אני לא יכול להבין זאת, אך ברוחי אם אני פשוט מקבל את הדבר באמונה, אני יכול להבין -ברוח. לגבי מותו הרוחני של ישוע, אל תכנס לפלונטרים, פשוט תקבל את הדבר בשמחה ואמונה כמו ילד, אתה זוכר שישוע אמר, אָמֵן אוֹמֵר אֲנִי לָכֶם, אִם לֹא תָּשׁוּבוּ וְתִהְיוּ כִּילָדִים לֹא תִּכָּנְסוּ לְמַלְכוּת הַשָּׁמַיִם. מתי י"ח:3. עלינו להיות כילדים והמשמעות היא לקבל את דבר ה' באמונה כילד. ישוע מת על הצלב מוות רוחני ופיזי בכדי להזדהות עמנו בני-האדם, שיש בנו מוות רוחני(מופרדים לפני ישועתנו מאלהים, ומוות פיזי שכולנו עתידים לחוות(אלא אם כן, ישוע יחזור לפני כן). אל תתרגש מכך שאתה לא מבין דברים, השקט את מחשבותיך ותן לרוח לדבר אליך.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifיעקב תודה על השרשור המפרה..

הפינג פונג שאלות תשובות שרץ פה מפרה מאוד במיוחד שזה אחד העניינים הכי חשובים באמונה, והם מאוד קשים להבנה מבלי שרוח הקודש עצמו יתגלה ויפנים בנו את ההבנה הזו.

למעלה