ה"איום" הסיני.

ה"איום" הסיני.

קודם כל שלום, אני חדשה כאן, אבל הצצתי ונפגעתי... מקווה לשבת כאן בנוח לזמן מה.. רציתי לשאול אותכם שאלה: אתם חושבים שאכן יש ביסוס להנחה שסין תהפך להיות המעצמה הבאה, או שכל העניין הוא בעצם עוד דרך של המערב להתנקם בקומוניזם? כלומר, העובדה שכל הזמן מדברים על כך שסין תשתלט על העולם, גורמת לאנשים לשנוא אותם (כי בעולם קפיטליסטי כשלנו אנשים קנאים לרכושם וממונם ולא רוצים שאף אחד יקח להם אותם) ובכך בעצם רוצים להחליש את סין כחלק נכבש בשוק העולמי (שבהחלט מגיעה לה, כמאכלסת שישית מכלל תושבי העולם) ולהמשיך ולדכא אותה. לא קראתי את "סין בע"מ", אבל הצצתי בו, והיתה לי הרגשה שיותר מהיותו ספר מתאר תופעה, הוא נשמע לי רווי שנאה. אני אשמח לשמוע תגובות לכאן ולכאן.

a e q u i t a s

New member
סין היא מדינה מאוד מרתקת ומאיימת

אני לא בטוח שהעולם המערבי שונאים את הסינים, אלא מפחדים מהשפעתם על המערב ועל המארג העדין של הכלכלה והשוק העולמי. ללא ספק סין היא כלכלת ענק מתפתחת בקצב מאוד מהיר שבהחלט מאיימת על מדינות מערביות וותיקות... מבחר סוגיות מאוד קשורות הם: טיוואן-סין-ארה"ב, זליגת המידע הגרעיני למדינות אויב, ציר אנטי-מערבי שמורכב מסין ורוסיה, דמוקרטיה וחירויות הפרט והאדם, כיבוש טיבט וכו... בהחלט סין היא מדינה מאוד מעניינת ומרתקת על כל החולי שהיא מייצגת

למעלה