ה"בצפר" של איגוד הפרסומאים

לימורח

New member
תודה על התשובה...

ויש לי עוד בקשה: דיברת על אלו שהצליחו להשתלב ואלו שלא, אז האם תוכל להגדיר לי מה ההבדלים בינהם? כלומר, למה אלה הצליחו ואלה לא? ומה עלה בגורלם של אלו שלא הצליחו? והאם תוכל לומר לי האם לך היה ניסיון בענף לפני הלימודים?

לימורח

New member
ה"בצפר" של איגוד הפרסומאים

הייתי רוצה לקבל חוות דעת של בוגרים על בה"ס. תודה

limudim

New member
דעתי על הבצפר

לימור שלום. סיימתי את לימודי בבצפר, מחזור 1, מסלול תקציבאים. היינו 29 תלמידים סה"כ במגמות תקציבאות, מדיה פלנינג ופלנינג. חלק מהתלמידים נשלחו על ידי משרדי פרסום שונים שמימנו את הלימודים. הלימודים היו מעניינים, אבל לא יצא מהם כלום. עד היום לא הצלחתי למצוא עבודה בתחום וכך גם חלק נכבד מהבוגרים האחרים. גם משרדי הפרסום עצמם לא מייחסים חשיבות רבה ללימודים בבצפר, אלא לניסיון מעשי. הלימודים היו מעניינים, אבל לדעתי זה לא שווה את ההוצאה הנכבדה ואת אפס התוצאות. אם באמת נורא חשוב לך להיכנס למשרד פרסום, תנסי אולי באמצעות סטאז' או משהו בסגנון. אם יש לך קשרים, אין צורך בבצפר. תעשי את השיקולים שלך.

לימורח

New member
תודה על ההתייחסות ועוד משהו....

אני חשבתי שהמשרדים כן מתייחסים לבוגרים משום שהרי בה"ס בבעלותם ונועד להכשיר כח אדם עבורם. אז מה בעצם ההיגיון שלהם?! הבנתי גם שכולם עושים סטאז במשרדים וחלקם נשארים גם כעובדים קבועים. זה נכון? וזה הרי הניסיון המעשי שהם מחפשים. אם אתה אומר שחלק מהתלמידים נשלחו ע"י המשרדים (זאת אומרת שהם היו קודם עובדים שלהם)- אז בכל מקרה להם יש עדיפות, לא? ולא אין לי קשרים כך שאין לי דרך לצבור ניסיון לכן בניתי על הב"ס הזה. אבל אני מבינה שגם זה לא ייתן לי את "כרטיס הכניסה".

rachelm

New member
אני בוגרת ומצאתי עבודה מעולה

תקציבאי או פלנר מוכשר שיודע לעבוד ידע לשווק את עצמו גם בלי נסיון. אז מספיק להתבכיין תפשילו שרוולי ותתחילו להזיע בשביל לעבוד. ודרך אגב הכי חשוב זה תפילה - שכחתם שיש מי שמנהיג את העולם?!

limudim

New member
לימור-תשובה נוספת

לימור, שלום. ההיגיון הוא כזה שמשרדי הפרסום מושקעים בבצפר, אבל את התמורה הם מקבלים באמצעות שכר הלימוד שהתלמידים משלמים (דעתי הפרטית, בכל מקרה). בנוסף,לא כולם אצלנו עשו סטאז' ורק חלק קטן ממי שעשה אותו - נשאר באותו משרד או התקבל למשרד במקום אחר. הנסיון המעשי שהמשרדים מחפשים הוא של שנה לפחות.אורך הסטאז' הוא 3 שבועות-חודש, וקשה להגדיר את זה כניסיון מעשי. כוונת המשרדים ששלחו את העובדים שלהם, הייתה להכשיר אותם תוך כדי עבודה. במהלך הלימודים הם המשיכו לעבוד באותם משרדים ונשארו שם לאחר מכן. אם את חושבת שהלימודים בבצפר יתנו את כל הפתרונות - בהצלחה.

למעלה