Conclusions: Ingestion of fat before a carbohydrate meal markedly slows GE (Gastric emptying) and attenuates the postprandial rises in glucose, insulin, and GIP, but stimulates GLP-1, in type 2 diabetes.
אני לגמרי מסכים שאנרגיה היא אנרגיה, והשטח מתחת לעקומה יהיה זהה בהינתן אנרגיה זהה, ללא תלות בצורת העקומה. אבל... גוף האדם אינו מערכת תרמודינאמית 'סגורה' ולכן עיכוב בניצול אנרגיה יכול לגרור 'ביזבוז' שלה ללא ניצול של הגוף. מכאן נולד המחנה המתנגד לתפיסת ה-calorie in calorie out... בצריכה מערבית אופיינית של פחמימות (כחצי מהמאזן הקלורי היומי) אין באמת חשיבות לפיצול הארוחות מכיוון שהצריכה מוגזמת בכל מצב וחלוקה, ולכן תמיד האינסולין יזנק ע"מ לפנות את הסוכר ממחזור הדם. כאן נכנסת הגישה של הפחתת כמות הפחמימות מתוך כלל התזונה. לגבי שמירת ערכי הסוכר 'יציבים' לאורך היום - זאת לא המטרה העיקרית. הרי ישנו 'רגולטור' לערך הסוכר - קוראים לו אינסולין. אצל אדם בריא ניתן לראות ערכי סוכר מאוזנים, אך ע"מ לעמוד בכך נדרש שטף אינסולין משמעותי. הרבה 'שטפים' כאלו למשך תקופה ארוכה חשודים כגורמים העיקרים להיווצרותה של תנגודת לאינסולין. כך שערכי הסוכר לבדם מספרים סיפור חלקי מאוד, ורק אצל אנשים ללא סינדרום מטאבולי (ראשוני או פעיל). עוד נקודה אחת חשובה נוגעת ליעילות הבקטריות בקיבה והגמישות המטאבולית בספיגה ועיכול של מאקרונוטריינטים שונים. זאת שונה בין אדם לאדם בזכות גנטיקה והרגלי תזונה. אני מתנצל על עומס הדברים, אך ניסיתי להתייחס לדברים השונים שכתבת, ואולי אף לייצר דיוני המשך עתידיים מעניינים... תודה על השיח, אליThe fundamental element linking all putative mediators of insulin resistance is a relationship to nutrient oversupply.
המלצתי בעבר לצפות במספר הרצאות 'מבוא' של ד"ר ג'ייסון פונג. הראיון הזה איתו יכול לעזור להתמקד בתשובות לשאלתך. אני מקווה שגם אחרים קוראים את ההתכתבות הזאת, ואם אכן כך, בשבילם אני מוסיף הסבר פשטני יחסית מאתר שנחשב אמין ומבוסס - endocrineweb. תודה, אליCopyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.