ה"היסטוריה" של הסוסים שלנו

• פותח הנושא kenz
  • פורסם בתאריך

kenz

New member
ה"היסטוריה" של הסוסים שלנו

לא היסטוריה נורא רחוקה, אבל יש פה פשוט המון סוסים של חברה צעירים (ואני רק לוקחת לדוגמא את בל דה ז'ור מי-ם, אוליבר טוויסט מאורוות הקיסר וכדו'), שאותי נורא סקרן לדעת אם אתם יודעים את ההסטוריה של הסוסים שלכם. מי הביא אותם לארץ, מה הם התחרו ועם מי במהלך השנים... אפילו חברה שרוכבים על סוסי בי"ס כרגע... מי שיודע, או אולי גם מסתקרן לגבי הסוסים שהוא אוהב, ומעוניין לדעת, מוזמן לכתוב פה... אולי אנשים עם יותר ותק יוכלו לספק מידע...

2STRIPE

New member
אממ.. בוא נחשוב...

אממ.. זאת שאלה באמת מסקרנת... אבל אני לא כ"כ יודעת על הסוסה שאני רוכבת עליה... אני יודעת שהיא למדה לקפוץ אצלנו בחווה... היא ממש אוהבת קפיצות ודרסאז' לא כ"כ אז היא עושה דווקא.. אני מאמינה שהוציאו אותה לתחרויות (בטח קפיצות..), ולדעתי היא הגיעה מחו"ל... נ.ב אם מישהו יודע על טוסטוס (טוסטרייפ9 עוד דברים אני אשמח לדעת

kenz

New member
סתם שאלונת...

(ואני מניחה שזה קשור אולי לסימון שיש לה על הגוף/פנים, אבל לא ראיתי יותר מדי תמונות שלה...) למה קוראים לה טוסטרייפ (שם נורא נחמד..)

favory

New member
טו סטרייפ=

יש למדהימולה 2 פסים ארוכים על הצוואר=]

2STRIPE

New member
ושם קצר יותר:

(כי קשה כל הזמן להגיד טוסטרייפ.. תנסי את זה
) אז יש טוסטוס!
למרות שעכשיו כבר לא רואים אותם כ"כ... אבל לדעתי עכשיו היא יותר יפה מפעם לא רוני?! יותר יפה מהתמונה שיש בחד"צ...!

favory

New member
היי,הקיצור הזה הוא ריספקט אחד גדול שלי!

ואולי לך קשה...בגלל זה את רוכבת בחוות אמיר- המרכז הירושלמי לרכיבה טיפולית.
בעיות קשב וריכוז- הבעיות הכי נפוצות שיש בקרב בני האדם.... חחחח סתםסתם, ומזה לא.

SoosKatan

New member
נמנמנ רוקיטה

אני יודעת ההסטוריה, אבל לא בדיוק. אני לא יודעת מי האבא או האמא, אבל אני יודעת שהיא נולדה בצפון [רשום לה על התחת 26 ח ] אני לא יודעת מה היה עד גיל 2, אבל בגיל 2 סוחר סוסים [אני יודעת מי הוא] מכר אותה למישהי מבני ציון [אני יודעת למי, אבל אני לא אזכיר שמות]והיא הייתהבבני ציון עד גיל 6. הסוחר סוסים זה קנה אותה שוב, ומכר אותה לי, והיא שלי עד היום [חצי שנה כמעט] :)

ram ram

New member
ח 26 לדעתי זה מקיבוץ

חמדיה... גם לנו יש סוסה שהייתה שם וגם לה יש ח על התחת..
היא בטח חצי קווטר או משהו כזה... כמו הסוסה מאצלנו..

fliperit

New member
בטי...

אבא: אר יו דאן לוקן, אמא: בט און אולנה בגיל שנתיים הבעלים שלה קנה אותה, ונתן למאמן לאמן אותה (בלי שמות...זה לא יפה) המאמן עלה עליה מוקדם מדי ועיקם לה את הגב.. אח"כ היא עמדה שנתיים במרעה אצל הבעלים שלה והייתה בהריון. בגיל 4 אני התחלתי לעשות עליה פנסיון...ובסוף החודש אני מפסיקה. אני מקווה שהיא תמשיך להיות באימון כי היא באמת מוכשרת...

fliperit

New member
יכול להיות שבסוף אני לא...

יש המון סיבות, בגדול- זה לא מסתדר. העלות יותר גדולה מהרווח. (אבל אולי מצאתי פיתרון לא רע..)

אני יודעת על ג'ינג'י../images/Emo9.gif

הוא נולד בדגניה ב' לאבא שלו קראו סרטסקו/פרננדו הוא גרמני שיבאו אותו לארץ משהו מדגניה א'. לאמא שלו קראו קלאו שהיא מהארץ והיא הייתה בדגניה ב'. הוא נולד בדגניה ב' שם הוא היה סוס כרכרות
עד שהוא היה בן 6 ככה.שם הוא עבר אילוף בסוסי, אחרי זה הוא נמכר למשהיא באפיקים ששם הוא עבר אילוף קפיצות ודרסג',משם הוא עבר ועזרע ומשם עלינו
הסוף

belledejour

New member
בל בל../images/Emo23.gif...

אני יודעת שהיא הייתה מתחרה לפני שקנינו אותה, קפיצות דרסאז'. הרבה יותר מזה לצערי אני לא יודעת.. בלגית מדהימה!!! בת 19, אז יש הסטוריה. היא הייתה מתחרה גם קצת אחרי שקנינו אותה עם רוכבים אחרים - זה היה לפני 6 שנים, כשאני הייתי בת 7 ולא חלמתי על לרכב עליה ברצינות עם הגודל שלי
ואמא שלי חובבנית לגמרי, שום דבר רציני... אני זוכרת שהיא הייתה כמה פעמים באליפות הארץ בקפיצות, מקצה אני לא יודעת. אם מישהו במקרה במקרה שמע על סוסה Belle de jour וגם יודע עליה משהו לא סתם, בבקשה בבקשה תגידו לי!! שאלתי את אמא שלי עליה המון אבל היא פשוט לא ידעה להגיד לי, ואני לא יודעת את מי לשאול... אם מישהו יכול להפנות אותי אולי לרשימות של תחרויות ישנות יותר, או משהו שיכול לעזור לי אני ממש ממש אשמח!
ותודה על הדוגמא

The Bitter End

New member
היא ממש יפה.

אם תחפרי קצת בארכיון התמונות של פטנט תראי תמונות עבר שלה קופצת, הייתי מוצאת לך אבל אני ממהרת קצת[= אני אחפש לך מאוחר יותר אם תרצי.

kenz

New member
עקורנית...

בל יובאה לארץ ע"י עינב דודאי (
) והתחרת איתה כמה עונות, אח"כ אין לי מושג מה היה איתה, ובשלב כלשו היא הגיעה לחוות הקאנטרי, ולפי דעתי התחרתה עם נועם זרד - בטח עם תצרי קשר עם מישהו מדני היי, שיכול לשאול את נועם, הוא ידע לספר הרבה יותר. ד"א גם שיינינג אקסמפל, שנמצא אצלכם, היה בקאנטרי, והוא היה סטאליון, כזה מסטול... בחיים לא חשבתי על הסוס הזה כסוס בי"ס (אפילו למתקדמים).

למעלה