ה"מגע הראשוני"

Ibraim

New member
ה"מגע הראשוני"

שלומות לחברי הפורום האם אובד אותו "מגע ראשוני" בקשר לבעלי חיים ובכלל כאשר לוקחים את העניין בקיצוניות שכזו לצמחונות ולטבעונות? האם אתם לא מאבדים בעצם את הרגש החזק הראשוני הזה שהיה בפעם הראשונה שראיתם התעללות בבעלי חיים? והשאלה הגדולה - האם איבדתם כבר את תחושת הרגש הראשונית ואתם פועלים באופן אוטומטי להגנה של בעלי חיים(העניין כולל כמובן את אכילתם ומוצרים שבאו מהם)? דוגן.

Neta558

New member
קיצוניות? סליחה?!?

אני זועקת לשמע ההגדרה הזאת. אין שום דבר קיצוני בצמחונות ובטבעונות! הרגש שלי לבעלי חיים רק מתחזק כל הזמן. אני לא פועלת מתוך הרגל אלא מתוך מודעות ורגש לנושא. אני חשופה לנושא כל הזמן, והוא כל הזמן על סדר היום שלי, מאחר שהוא חלק מאוחר החיים שלי. הטבעונות גורמת לי לדאגה אינטנסיבית ויום יומית לבעלי חיים שבאה לידי ביטוי לא רק במזון שלי, אלא בכל תחומי החיים, כמו גם בזיקה לפעילויות שונות למען זכויות בעלי החיים.

ווינגז

New member
קיצוניות? לא!../images/Emo128.gif

אני בטוחה שכל מי שבפורום הזה,ובכלל כל מי שצמחוני/טבעוני, עושה את זה בגלל ורק בגלל שהוא כל כך אוהב חיות! אנחנו כל כך אהבנו חיות שהחלטנו לא לפגוע בהן! לא לספק קניינים לאנשים שהעבודה שלהם זה להרוג בעלי חיים בלי רגשות! אז מה פתאום! אנחנו אוהבים חיות מאוד! וזאת בדיוק הסיבה למה אנחנו עושים את כל הפעולות ה"קיצוניות" האלה ביי,יעל

lifegirl

New member
ת´אמת, לא ממש..

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת בעלי-חיים. אני בהחלט אוהבת בע"ח מסויימים. נגיד, החתול של חברה שלי, או הכלב של חבר אחר... לפעמים אני רואה כלבלב, ומגיבה ב"איזה מותק". קיפודים בכלל עושים לי את זה. אבל אני לא חושבת שאני אוהבת בעלי-חיים באופן כללי (בדיוק כמו שאני לא אוהבת בני אדם באופן כללי, אבל מאד אוהבת בני אדם מסויימים...). אז למה אני טבעונית? כיוון שאני לא חושבת שיש לי זכות להרוג או לגרום ליצור חי אחר סבל. ואין לזה שום קשר לאהבת בעלי-חיים. <ברור שבין אוהבי בעלי-החיים נמצא צמחונים רבים... אדם שאוהב בע"ח, קשוב יותר לסבל שלהם... אבל זה לא תנאי הכרחי לצמחונות/טבעונות...>

למעלה