ה"מילה האחרונה" בנושא תאורת לילה

laronpilot

New member
ה"מילה האחרונה" בנושא תאורת לילה

שלום חברים. כבר מספר ימים אני מחפש פנס לטיסת לילה ופשוט לא מוצא. חיפשתי בקטלוגים, באינטרנט... איפה לא. כל הפטנטים אינם שונים מאשר פנס ה"מאג-לייט" שיש לי. בקיצור, כשהראש היהודי לא מוצא... הוא ממציא. שמעתי שיש תאורה הנקראת לד. מדובר בנורה קטנה שמקרינה אור חזק וממוקד. ואז עלה לי רעיון, למה לא להתקין לד כזה על האוזניות. לפני שאמרתי 123 כבר רצתי לחנות, קניתי לד, מפסק, בטריות ואביזרים והרי לפניכם ה"מילה האחרונה" בתחום תאורת לילה בתא. נחיתות בטוחות גם עם תאורת לילה. נ.ב. הלד המקורי הוא לבן - שמתי כחול לבולטות הצילום.

אתה גדול../images/Emo106.gif

1. "ספורטי" רוצים אותך לתחום הפטנטים והפתרונות. 2. הלכה האחריות של דיוויד קלארק.

laronpilot

New member
את רואה יעל...

אמרת לי בטלפון... חבל על הכסף. נורת לד עולה 7 ש"ח מפסק 5 ש"ח חוט עוד 3 ש"ח סוללה של 12 W עוד 7 ש"ח סה"כ 22 ש"ח איפה בכל העולם אפשר להשיג תאורה מושלמת ללילה ב 22 ש"ח???

יפתח ../images/Emo50.gif

קרעו אותך במחיר החוט... אבל ברצינות - כל הכבוד, תמשיך להמציא... ד"א, בתור טייס שטס בארובט קיבלתי מהם מחזיק מפתחות מאד קטן עם משקל אפסי שיש בו נורת LED כזו בצבע כחול עם עוצמה מדהימה. ניתן להאיר יפה מאד את הפנל בלילה וכל זה עם סוללה שטוחה (בסגנון סוללות השעונים). אני לא יודע אם באוזניות שלך התקנת LED מאותו סוג, אבל אם תמצא מחזיק מפתחות כזה, תוכל לקחת ה-LED לטובת הרעיון שלך. אני די בטוח שהוא טוב יותר מ-LED רגיל לביצוע המשימה שבנדון. אנסה לברר לך היכן רוכשים.. בהצלחה בקורס, דודי.

laronpilot

New member
דודי לעניין ה LED

הכל התחיל מהמחזיק מפתחות הזה... כך בא לי הרעיון. הבעיה היא שיש נורות לד בעצמת מאד נמוכות (3W) אני רציתי בעצמה גבוהה יותר (12W) סוללה מצאתי, כמו של שלט אזעקה ברכב הבעיה הייתה שלא מצאתי בכל תל אביב בית לסוללה חשבתי כבר לקחת שלט רחוק ולהרוס אותו לטובת העניין בסוף מצאתי מחזיק מפתחות של דורסל שהוא למעשה בית לסוללת גיבוי קצת עבודת קדיחות והלחמות והפכתי את מחזיק המפתחות הזה לבית סוללה פעיל ועובד בקיצור... הכל התחיל ממחזיק מפתחות והכל הסתיים עם מחזיק מפתחות וכן, זוהי בדיוק עצמת הלד כמו במחחזיק המפתחות שלך יום טוב יפתח לרון

מעניין

אבל תגיד, למה התאמצת עם עניין הסוללה (למרות שהרעיון מצוין) כשיכולת לעשות שימוש בסוללה שבמחזיק המפתחות? והיכן מיקמת אותה? ואת המפסק? דודי.

laronpilot

New member
תשובה לדודי

דודי לגבי המפסק, הוא נמצא על האוזניות רואים אותו בתמונה לגבי הסוללה, היא נמצאת בתוך הכרית העליונה מעל הראש. היה לי חשוב, שהצורה של האוזניות לא תפגע לא חוטים מסורבלים הכל עובד ומאיר, אך נראה בדיוק כמו אוזניות רגילות מקווה שהכל ברור יפתח

תודה, יפתח

לא מבין איך לא ראיתי המפסק
..... עבודה יפה. דודי

laronpilot

New member
לרן תודה... את כל אלה ראיתי...

היחיד שמצא חן בעיני היה השלישיה שמורכבת על המיקרופון אבל תודה שכמו שלי... לא ראית!!! אבל תודה בכל אופן. יפתח לרון

יפתח - מה כבר אפשר לראות

עם הלד הזה???????????????????????? אתה רוצה להגיד לי שזה מאיר את הפאנל????????????. אורי

laronpilot

New member
אורי, זה לא אמור להאיר את כל הפנל

מדובר בפנס חרום בכלל ומכשירים שאינם מוארים דיו בפרט למשל לחץ שמן, דלק וכד´ (לפחות בחלק מהמטוסים שאני מכיר)

ANX

New member
אל תשכח להוסיף נגד

מפל המתח על הלד הוא 0.7V תבדוק מה הזרם שצריך ע"מ להאיר את הLED באופן מקסימלי וחשב נגד מתאים.

laronpilot

New member
אתה צודק מאה אחוז, שכחתי לספר

שהוספתי נגד ללד למעוניינים, מחיר הנגד = 10 א"ג

laronpilot

New member
יש המון חנויות בת"א...

אני ממליץ על חנות נחמדה ברח´ שד´ הר ציון מספר 22 ליד התחנה המרכזית הישנה. הם מתמחים גם למקצועיים וגם לחובבים.

למעלה