ה-מ-ו-ן טיפים לבית ולחיים

bennyTKD

New member
ה-מ-ו-ן טיפים לבית ולחיים

א. כל שנה, לפני הקיץ (נניח בפסח) להזמין ריסוס לבית ולגינה. לא לחכות לקיץ שיגיעו הנמלים ולנסות להילחם בהם - זה לא עובד. ב. כשנכנסים לבית חדש שנבנה על ידי קבלן, לפני ששותלים משהו בגינה, לחפור עמוק ולבדוק כמה פסולת בנין הקבלן החביא עמוק בגינה. רוב הקבלנים עושים את זה, ואחרי ששותלים עצים (ומגלים שהם בקושי גדלים) קשה מאוד לפתור את הבעיה. ג. כשמשפצים בית, או בונים לבד בית, כל הערכה שאתם מקבלים לגבי העלות והזמן שזה יקח (הבניה או השיפוץ) - תוסיפו 20%-30%. אחרת תיתקעו בלי מספיק כסף, או בלי מקום לגור בו. ד. מקרר - לקנות כמה שיותר גדול, ועם קיוסק של מים, קרח וקרח כתוש. זה חוסך המון (במקום לקנות מים מינרליים כל הזמן). והקרח הכתוש הוא פשוט חלומי. ה. פעם בשנה להחליף פילטר למקרר, כדי שהמים יסוננו טוב. אבל לא להחליף פילטר דרך היבואן או דרך טכנאי, אלא ללכת להום סנטר ולקנות פילטר ב- 80 שקל ולהחליף לבד. ו. לקנות ג'קוזי הכי גדול שתמצאו, עם כמה שיותר ג'טים ועם מנוע כמה שיותר חזק. זה שווה. ז. בקומה של חדרי השינה, לא להתפתות לוותר על אחד מחדרי השירותים כדי לבנות ג'קוזי יותר גדול. צריך 2 שירותים בקומה הזו (גם אם יש עוד 100 חדרי שירותים בקומות אחרות בבית). למזלי אנחנו לא וויתרנו (למרות שחשבנו על זה) והיום אני מבין כמה זה חשוב. ח. לא משנה איזה גודל של ארון בגדים אתם חושבים שצריך לקנות - תקנו אחד שגדול ב- 50% מזה. תתפלאו כמה טעיתם בהערכה. וגם ככה לא צריך לדחוף את כל הבגדים ולקמט אותם. ט. לקנות למטבח מכונת לחם. שווה. לקום בבוקר ולאכול לחם חם וטרי זה אגדה. י. לקנות מכונת קפה. אבל לא להתפתות לאלו שעולות כמה מאות שקלים, כי הלחץ שהם מייצרות לא מספיק להכנת הקפה הטעים שאתם זוכרים מהטיול באיטליה. לקנות מכונה יקרה עם לחץ גבוה, ולהינות ממנה. יא. לנסוע לאיטליה (כן, אני יודע - זה לא טיפ לבית. זה פשוט טיפ לחיים). יב. מדיח כלים ומכונת כביסה לקנות מפירמות טובות - גם אם זה יקר. יג. מייבש כביסה לקנות אפילו פשוט וזול. בעיקרון אין בו כמעט שום דבר בפנים - הוא עובד כמו פן גדול לשיער ולכן חבל לשלם הרבה. יד. ספות לסלון לקנות רק עם ריפוד שניתן להוריד ממנו כתמים. טו. אף פעם לא לקנות את דגם המחשב הכי משוכלל, אלא דגם אחד (או מקסימום שניים) מתחתיו. יש ביניהם הפרש ענק במחיר, כי כשיוצא דגם חדש, מחירי הדגמים הפשוטים יותר יורד. אבל לא להתפתות לקנות דגם פשוט מידי, כי הוא יתיישן תוך שניה. וגם לא לנסות להפעיל windows XP אם אין לכם זיכרון 256 מגה או יותר, כי המחשב בקושי יזוז. טז. לקנות מערכת קולנוע ביתי - ולהינות מהחיים. יז. ללמוד לרקוד ריקודים סלוניים או ריקודי שנות השישים. יח. ללמוד אומנות לחימה. גם אם אתם לא חושבים שתצטרכו להשתמש בזה בשביל הגנה עצמית. זו פעילות גופנית כייפית ושורפת קלוריות. יט. לבחור צבע מיוחד לארונות המטבח. ואם אתם מתחת לגיל 40 אז שלא יהיה חום. תתפרעו. חיים רק פעם אחת. גם אני הייתי קצת מזועזע כשבחרנו צבע תכלת, אבל זה פשוט מקסים. כ. לא לנסות למזג בית פרטי עם מיזוג מרכזי. עדיף לקנות הרבה מזגנים עיליים קטנים. ההוצאה הראשונית יותר גבוהה, אבל אחר כך תחסכו בחשבון החשמל. בדרך כלל לא נמצאים במאה חדרים בבת אחת, ולכן אין טעם להפעיל מזגן גדול (למרות שהחדשים יודעים להפעיל את עצמם בהדרגה, ופחות מבזבזים חשמל), אלא עדיף לקרר חדר ספציפי עם מזגן קטן (1 כוח סוס מספיק כמעט לכל חדר שינה או חדר עבודה או חדר משחקים). כא. לא להאמין לאף מילה שמוכר בחנות חשמל אומר לכם. הם כולם אינטרסנטים ותמיד ידחפו לכם את המוצרים שעליהם הם מרוויחים הכי הרבה. כב. כשאתם קונים מכשיר חשמל "שחור" (טלויזיה, וידאו, DVD וכו'), תפתחו אותו בחנות, ותהפכו אותו ותסתכלו על 4 הגומיות השחורות הקטנות שיש לו בתחתית. אם הם מלוכלכות או משופשפות - המכשיר הזה לא חדש אלא משומש או היה בתצוגה בחנות. הגומיות הללו הם אחת הדרכים הכי פשוטות לגלות אם המכשיר עמד בתצוגה. בני

תירתיר

New member
אתה מוכן להלוות לי מליון דולר? ../images/Emo3.gif

בשביל טיפים כאלה צריך להיות רוטשילד.

bennyTKD

New member
נו, מה הבעיה...

תתחתני עם מישהו עשיר... רגע, רגע, את שואלת מה לעשות אם התחתנת עם מישהו עשיר אבל הוא קמצן?! תסתכלי בקובץ המצורף...(בלוחית הרישוי...) בני

me mu ma

New member
ג'קוזי גדול כטיפ? ../images/Emo2.gif

כבעלת ג'קוזי שרק סופח עוד ועוד אבק לדעתי התקנת ג'קוזי בבית זו טעות זה כיף לא נורמלי כשזה בבית מלון/צימר, כשמישהו אחר צריך לנקות, כשמישהו אחר משלם את חשבון החשמל והמים! ובכלל לדעתי כל דבר שבבית צריך להיות פרקטי לניקיון ושימוש חסכוני (עד כמה שניתן כמובן) וגם גודל הבית צריך להיות פרקטי, אחרת הוא הופך למטלה ולא לשימוש אופטימלי, ז"א המשאבים (זמן וכסף) לניקיון והאחזקה עולים על ההנאה ממנו, ואז מחפשים טיפים לקיצור הדרכים, וקיצור הדרכים גם הוא עולה במשאבים (זמןוכסף)

psa

New member
אני מסכימה לכל מילה בנושא הג'קוזי

הלוואי ואצליח לשכנע את בעלולי !!!! תודה רבה.

מערכת מסג' דומה לג'קוזי אך לישיבה

ניתן היום לקנות בחנויות לאביזרי אמבטיה מערכת מאוד נוחה המורכבת על הקיר בתוך המקלחון במקום הטוש הקטן והפשוט למערכת הזאת יש את כל היתרונות של הג'קוזי כולל מתזים מיוחדים מכיוונים שונים הנותנים את אותם הדיגדוגים שג'קוזי נותן
ההבדל הוא שלא יושבים בתוך מים אלה המים זורמים עליך ( מה שמביא לחסכון ניכר במים ולחסכון בזמן כי לא צריך למלא שם כלום) אפשר לשבת מתחת למערכת המסג'סטית הזאת (כיף! חבל שאין לי בבית) היתרון הגדול הוא שהשימוש הוא יום יומי ובכל מחלקת קטנטונת שעושים אפשר להפעיל אותו אין את התחושה של - " חבל" רק בשביל מקלחת קטנה כמו שיש ברחצה בג'קוזי אפשר גם להכניס את מהערכת בבית לא חדש זה גם יתרון. אין צורך במקום מאוד גדול כמו בהכנסת ג'קוזי. דרך אגב זה לא ממש זול מחיר עלות דומה למחיר ג'קוזי ולפסא לה אני מקווה שתוכלי לשכנע את בעלולך
יום טוב

ענתש

New member
מסכימה לגבי הג'קוזי. לי אין... אבל

להורים שלי יש וזה יופי של קערה צוברת אבק... לחמותי, לעומת זאת, היה שכל לקנות ספא. זה לא יקר כמו שחושבים (30 אלף ש"ח כולל ההתקנה. ספא ל-6 אנשים. כשבונים בית זה כסף קטן) וזה פשוט פיצוץ !!! הספא מלא מים תמיד (מחליפים פעם בעונה) ומחומם ונקי (יש פילטר, כמו בבריכה) ולכן כל הזמן מבלים בו - הוא פשוט זמין. אח, כשיורד גשם ויושבים בחוץ בספא (יש פרגולה אטומה מעל) כשהמים מוממים, מזמינים פיצה, מוזגים יין ורואים איזה סרט טוב ב-DVD זה מרגיש כאילו באמת יש לך מליון דולר...

ענתש

New member
מותר להוסיף ?

לגבי הריסוס - נגד ג'וקים כדאי לרסס במאי. הג'וקים בוקעים ופעילים בין מאי לאוקטובר בלבד. אם מרססים במאי אז פטורים מג'וקים למשך כל ה"עונה" (טיפ של המדביר שלי, יש לו ב-CALANDER פגישה קבועה איתי כל 15 במאי). נגד נמלים כדאי קצת אחרי פסח כי אם יורד גשם בשבועיים שאחרי הריסוס אז הריסוס לא שווה כלום... להורים עם ילדים קטנים - יש ריסוס שנקרא "פיקות" המיועד למקומות בהם יש ילדים קטנים - אין לזה ריח, זה לא רעיל וזה מחסל ג'וקים ונמלים יופי יופי. אל תשאלו אותי איך - תשאלו את המדביר. ככה מרססים בתוך הבית. ---------------- לגבי הספות בסלון (שוב להורים לקטנטנים) - לא לקנות משהו שיכאב לכם הלב לזרוק אחרי 5 שנים בערך. זה הזמן שיקח לקטנטן אחד בערך לצפות את הבד הדוחה כתמים בבמבה ופטל. מה שמביא אותי לעיצה הבאה - אין בד שדוחה במבה ופטל
---------------- לא מסכימה לגבי המזגן. המיזוג המרכזי (7 כ"ס) היתה ההחלטה הכי חסכונית שעשינו. כמובן שהשקענו בו הון כסף + טרמוסטט בכל חדר. אבל בזמן שאנחנו בחדר אחד אז רק חדר אחד מקורר - למזגן לוקח 10 דקות לקרר חדר לטמפרטורה הרצויה, אם הוא היה מזגן 1 כ"ס היה לוקח לו הרבה יותר זמן והרבה יותר חשמל. מה שמביא אותי לעיצה הבאה: כשבונים בית, הדבר האחרון שתקמצנו בו זה אביזרי חימום/קירור - שווה לוותר על דברים אחרים (מי אמר ג'קוזי) ולדאוג לתשתית חימום וקירור טובה באמת (וגם חסכונית) אחרת זו בכיה לדורות. מאד קשה לשנות את זה אחרי שנכנסים לגור. ----------------- ודבר אחרון - כשאתם קונים מטבח כחול, תתחילו לחסוך כי בעוד 10 שנים, כשתתחלף האופנה, תרצו להחליף (ויעיד מטבח הפורמייקה הירוק של חמותי ובתי השימוש המרוצפים בכתום זוהר... אח, שנות השיבעים). חוץ מזה, אחלה טיפים

psa

New member
בני ../images/Emo39.gif

שאלה לי אליך האם אנחנו שכנים במקרה????
ב. זה בדיוק מה שגיליתי בגינה שלנו לפני אי אילו שנים לאחר סיום הבנייה .... לא רק שהקבלן השאיר את כל הפסולת בתוך הגינה שלנו (בית משותף), הגנרטור היה בגינה שלנו בזמן הבנייה וכל הסולר חדר לאדמה וזה הרס לנו יפה מאוד את הגינה.... בבית הבא אהיה מאוד חכמה!!!!!!! ד.כמה שאתה צודק ,בר במקרר זה אחלה!!!! ג. האם אתה באמת ממליץ על ג'קוזי? הקבלן "נותן" ג'קוזי ואני לא רוצה בגלל האבנית ,לאחר פעם אחת לא משתמשים בזה...בעלי מאוד רוצה ואני מנסה לשכנעו שלא. לגבי כיור נירוסטה שכנעת אותי. תודה רבה עבור כל הטיפים.

bennyTKD

New member
תגובות לכל ההערות

psa, לא נראה לי שאנחנו שכנים (אני מאזור בקעת אונו), אלא פשוט כל הקבלנים מתקמצנים להביא משאית לפינוי פסולת בניין, ולשלם לאתר פסולת, ולכן הם פשוט זורקים הכל מתחת לגינה ושמים אדמה מעל זה. זה לא כל כך מפריע לגידול דשא ופרחים, אבל עצים ודברים עם שורשים עמוקים מתקשים לגדול כך. לגבי התגובות הרבות שהיו על הג'קוזי - אני ממליץ על ג'קוזי, מכונת לחם ומכונת קפה. אבל אני מודע לזה שבחלק גדול מהבתים המוצרים הללו ישכבו ללא שימוש אחרי חודש. זה בערך כמו אופני כושר (שברוב הבתים משמשים כקולב לתליית בגדים). אצלנו בבית שלושת המוצרים הללו מאוד שימושיים (ואני אומר את זה אחרי שנה של שימוש, כך שזה כנראה לא התלהבות של החודש הראשון). ג'קוזי - אני אישית לא אוהב בכלל. זה גם מאוד לא בריא לגברים (לשהות במים חמים עם פלג הגוף התחתון - מאוד לא ממומלץ למי שרוצה ילדים בתקופה הקרובה. אבל אין בזה פגיעה לטווח הארוך, אז לא להיבהל. זה פוגע רק בפוריות בחודשים הקרובים). אבל wifeTKD מאוד אוהבת את זה. היא חוזרת הביתה, נכנסת לג'קוזי, מדליקה נרות, שמה כל מיני סבוני קצף, שמה קטורת, ונעלמת לה לאיזה שעה של כיף. שוב, אלי אישית זה בכלל לא מדבר אז ברור שזה עניין של טעם. אבל בגלל זה אמרתי ג'קוזי ג-ד-ו-ל. מי שיקנה את הקטנים (בצורת מלבן, שנראים כמו אמבטיה) יהנה פחות. אני מדבר על אלו שבצורת משולש, וגדולים, כך שגם אדם גבוה יכול להשתרגע בתוכם בנוחות. ובצד של הג'קוזי בנינו לו משטח (בין הג'קוזי לקיר של המקלחת) מכוסה בקרמיקה, ועליו ניתן לשים את כל הנרות והשטויות... וטיפ קטן נוסף - קונים צנצנות זכוכית קטנות ויפות עם מכסה הרמטי (שיש לו מין גומיה שסוגרת טוב), ובתוכן שמים את כל הסבונים, נרות, וכל שאר האביזרים כשהם לא בשימוש, ואת הצנצנות שמים על המשטח שצמוד לג'קוזי. כך, כשמישהו מתקלח, והמים מתיזים לכל עבר, הדברים הללו לא מתקלקלים. לגבי ההערה שהיתה פה על מיזוג הבית - אני עדיין חושב שעדיף מזגנים בודדים על מיזוג מרכזי. היום מחיר המזגנים הללו הולך ויורד (היום מזגן עילי של כ- 1 כוח סוס עולה 1,200 שקל), ומחיר ההתקנה שלהם הרבה יותר זול ממיזוג מרכזי, ולכן למרות שהעלות הראשונית עדיין גבוהה יותר ממיזוג מרכזי, הפער הולך ומצטמצם, והחיסכון בחשמל בזמן השימוש יפצה על זה במהרה. לגבי קירור חדר - מזגן של 1 כוח סוס מקרר חדר שינה/ילדים/עבודה/משחקים בגודל ממוצע תוך כמה דקות. לא חבל להפעיל 7 כוח סוס בשביל זה (כן, כבר אמרתי בהודעה המקורית שאני מודע לזה שהמזגנים היום יודעים לנצל רק חלק מהכוח שלהם ולא את כולו, כדי לחסוך בחשמל, אבל עדיין...) בני

ענתש

New member
מעדכנת לגבי פסולת בניין (סתם כי

עבדתי תקופה אצל קבלן בניין) - יש היום לחץ מאד גדול של הירוקים למנוע את זה ובהרבה מועצות היום לא מקבלים טופס 4 לפני שמציגים אישור מאתר פסולת מורשה על כל הכמות שפונתה לשם מאתר הבניה והמועצה בודקת מול שטח הבית ומול חישוב משוער של הפסולת שצריכה להווצר בערך שהערכים תואמים. כאב ראש לבונה או לקבלן (כי זה מי שצריך להציג את האישורים ולעמוד במכסת הפסולת) אבל טוב לכולנו בסופו של דבר...

psa

New member
כמובן שהתבדחתי אתך... מלבד זאת

שהשאירו לי את כל הפסולת בגינה ,האדמה ששמו לי זה קרוב משפחה של הבטון. משהו נורא.... בני,תהנו מהכל.ובאמת הכל מאוד אישי ,אם כי תמיד רצוי לקרוא מבעלי הניסון...

wil

New member
לגבי מזגנים

היי, אני בכלל הכעתי מהדף הראשי (ההודעה הראשית של השרשור הזה במומלצים...) אז קודם כל שלום
לי יש בדירה מזגנים נפרדים, אחד לסלון+מטבח של 2.5 כ"ס ואחד מפוצל-כפול לשני חדרי השינה (יחידה חיצונית אחת, 2 יחידות פנימיות עצמאיות לחלוטין עם שלט לכל אחת) בהספק של 1 כ"ס לכל חדר. לדעתי סידור מעולה, אני שוהה הרבה בחדר השינה עם המזגן, הוא מביא את החדר לטמפרטורה נעימה תוך 2-3 דקות והנזק בחשבון החשמל מינימלי. אצל חברה שלי יש מיזוג מרכזי והם מתקמצנים לפעמים להפעיל אותו ואם כבר מפעילים אז בלילה חייבים לכבות כי ההורים שלה מתלוננים שהם קופאים... מסקנה: אם מיזוג מרכזי (לא מומלץ לדעתי) - אז אך ורק עם שליטה נפרדת לכל חדר! ובכל מקרה אני מרוצה מאוד מהמיזוג הלא-מרכזי אצלי.

J u d

New member
יופי של טיפים, ותרשה לי להוסיף

שואב אבק מרכזי. לנו זה לא עלה כסף כי קיבלנו מהקבלן, ובהתחלה חשבתי שזה ממש קשקוש. אבל... זה מדהים! הכל הופך להיות פשוט כל כך, והנקיון הופך להיות משחק של הילדות (כבר שנה!) ובמיוחד לגדולה שלי שסובלת מאסטמה - לא מטטאים, פשוט ומהיר לשאוב את המזרנים, הספות ו... הרצפה! במקום מטאטא יש לו חלק כזה. בקיצור - מומלץ בחום רב.

מה זה שואב מרכזי?

מצטערת על הבורות . ובאותו נושא, האם אתם מכירים שואב אבק יעיל, חוץ מקירבי... שכרגע אין אפשרות לקחת משכנתא נוספת בשבילו. למרות שאין כמו הקירבי. ירדן

J u d

New member
שואב אבק מרכזי

זה שואב אבק שהמנוע שלו ושק האיסוף שלו יושבים מחוץ לבית. בתוך הבית יש שקעים בקיר שאליהם מתחברים עם הצינור. מהבחינה הזו הטענה היא שזה יותר טוב מקירבי גם מבחינת חוזק השאיבה וגם בגלל שהאבק נשאב אל מחוץ לבית. בלי לעשות פרסומות, לנו יש שואב של שאב-רב, אבל יש עוד חברות. אני בטוחה שתוכלי למצוא אתרים מתאימים לקבלת מידע נוסף.

למעלה