ה-"נקסוס-4" מגיע אליי בעוד שבועיים . . .|תפוז

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
ה-"נקסוס-4" מגיע אליי בעוד שבועיים . . .|תפוז

ופרט ללבישת בגדים חגיגיים אני משתדל להכין שיעורי בית לכבודו - ויש לי שתי שאלות מהותיות:

1. בתור מי שבחר לא לרכוש חבילה הכוללת גלישה דרך חב' הסלולאר - האם קיים, במכשיר הנ"ל, מקלט GPS מובנה
לניווט לוויאני
והאם קיימת תוכנת ניווט זהה
ל- IGO8 המתאימה לאנדרואיד מסוגו

2. כמי שמתשמ ב"אאוטלוק" של חבילת ה"אופיס" - האם המכשיר מתאים לסינכרון מול 'אנשי קשר' + 'לוח שנה' + מיילים או שהוא מסוגל להסתנכרן רק מול חשבון ה- G-Mail

*** שאלה זו אציב בעוד 2 פורומים ב'תפוז'.

תודה, מראש, למבינים המגיבים.

BravoMan

Active member
כמה סימני קריאה...

בתשובה לשאלותיך:
1. בוודאי שקיים במכשיר הזה מקלט GPS, אחרת לא היית יכול לרכוש גם את הניווט מחברות סלולריות. (ללא מקלט GPS, המיקום אינו מדויק מספיק לניווט סביר).

ל-iGO יש גרסה לאנדרויד, אם כי היא לא מתאימה לכל מכשיר וצריך לנסוע עד למרכז שרות שלהם כדי להתקין אותה.
מציע לך להתקשר עליהם ולבדוק אם זה מתאים למכשיר שלך:
http://www.navngo.co.il

קיימות תוכנות אחרות, כמו תוכנה של איתוראן, של Sygic ועוד כמה שאני לא זוכר כרגע, אבל מנהלת הפורום הזה וודאי כן (היא גם מנהל פורום ניווט כאן)

2. יש תוכנה צד שלישי, שמאpשרת לסנכרן כל מכשיר Android מול Outlook מקומית (אם אתה מסנכרן מול שרת exchange אין בזה צורך).
http://www.android-sync.com

לא ניסיתי אותה אישית (כי אני לא משתמש ב-Outlook), אבל זו התחלה ואם לא תאהב אותה יש אחרות.

אגב, סתם מתוך סקרנות: מודע בחרת דווקא בנקסוס?
עד כמה שידוע לי זה מכשיר מצוין, אבל בתור MVP של MS לא שקלת איזה מכשיר עם Windows Phone 8 החדשה?

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
או
הנה תשובה רצינית ועניינית . . .

ברשותך, אתחיל מהסוף.

עד היום כלל לא חשבתי להחזיק ב"סמארטפון".

אינני נמנה על אלה ה"מזיזים את הבוהן מימין לשמאל" במשך 27 שעות ביממה [27 - זו לא טעות הקלדה] ובעוד 10-15 שנים יפנו לביטוח הלאומי כדי שיכירו בהם כמי שוסבלים מ"נכות בבוהן".

ה"נקסוס" הוצע לי במחיר מוזל מאד
[בלי להיכנס לסכומים] ולכן "התכופפתי" והסכמתי לנסות אותו.

במחיר שהוא עלה - אני תמיד יכול לשים אותו במגירה ולחזור לנייד העכשווי שלי שיודע לחייג ולקבל שיחות בדיוק כמו הסמארטפונים המשוכללים ביותר.

אינני נוהג לגלוש כשאני מחוץ לבית אבל אני נוהג להשתמש בתוכנת ניווט, IGO8, כשאני נוהג.

כיום אני מנווט בעזרת מכשיר MIO PDA וכדי לחסוך לקיחת 2 מכשירים כשאצא מהבית חשבתי לבדוק אם ניתן להתקין תוכנת ניווט מול לוויאנים - שאיננה מצריכה שום חיבור WI-FI של ספק סלואלרי - כדי לנווט.

היה והעניין מסובך, אקח איתי גם ה- MIO ו"שלום על ישראל".

בכל מקרה תודה על התשובה המקיפה והממצה את כל הנושאים עליהם שאלתי.

BravoMan

Active member
אני מקווה שלא קיבלת רושם מוטעה:

רק iGO משווקים בצורה דפוקה את התוכנה שלהם.

שאר התוכנות שמיניתי, שגם הן תוכנות on-board, כלומר כאלה שלא מצריכות שום חיבור אינטרנטי כדי לפעול, זמינות בלחיצה אחת מהחנות המובנית.

תצטרך כמובן להכניס את כרטיס האשראי שלך למערכת של Google, אבל זו פעולה חד פעמית שמתבצעת ישירות מהמכשיר בתהליך ההגדרה הראשוני.

כך, שעניין הניווט כלל אינו מסובך.

אבל קח דבר אחד בחשבון: עם הטעימה הראשונה בא התיאבון.
עכשיו אתה חושב שאין לך צורך בסמרטפון ותשתמש בו רק לדבר אחד, אבל ברגע שהאופציות יהיו שם, פתאום תמצא את עצמך מנצל את כולן וגם רוצה יותר.

מזלך שה-Nexus 4 הוא מכשיר High end שיוכל לספק את הסחורה גם אחרי שתפתח את התיאבון.

(הדברים נכתבים מתוך הכרות אישית עם המצב
)

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
לאף לא - לא קיבלתי שום רושם מוטעה . . .

אני מסתובב בחוג של "מזיזי בהונות" - לא מהיום ולא מאתמול...

הבטחתי לעצמי שלא אהיה כמותם ואני מתכוון לעמוד בכך [כמו שהבטחתי, לעצמי
, להפסיק לעשן ולרדת במשקל - ותודה לאל עד כה עמדתי בכל ההבטחות].

כמובן שלא ניתן לדעת מה ילד יום עד שלא נגיע אליו אבל אני מניח שאחזור לכאן עם עוד שאלות, בהמשך, ואז תוכל לשאל אותי אם אני עומד בהבטחתי או ש"נשברתי"...

אני מני שבמשפט הראשון התכוונת לשיטת השיווק ולא לתוכנה עצמה שכן אני מאד נהנה לנווט איתה.

היום יצא לי לנסוע עם חבר שהוא "מזיז בהונות" מכור והתוכנה היתה Waze.

מה אומר לך - אני לא מנהגי המירוצים אבל עד שהכרוז שבתוכנה סיים להורות לי "בעוד 200 מטר פנה ימינה" כבר עברתי מאחר שך 350 מטר.

מימי לא שמעתי כרוז שמדבר עם רווחים של 2-3 שניות בין מילה למילה.

אני שומר לעצמי את הזכות "להמשיך להציק" לכם בשאלות נוספות כשהמכשיר יימצא בידי.

תודה, שבוע טוב ולילה טוב.

BravoMan

Active member
המשפט:

היה והעניין מסובך, אקח איתי גם ה- MIO ו"שלום על ישראל".
גרם לי לחשוב שאולי תהליך הרכישה של iGO גרם לך לחשוב שמסובך להתקין תוכנת ניווט במכשיר.

לא השתמשתי ב-iGO ל-Android ואני לא ידע מה איכות הגרסה שלהם בהשוואה לפלטפורמות אחרות, ולכן דיברתי אך ורק על שיטת השיווק שלהם.

להכריח אנשים מכל קצוות הארץ להגיע למקום אחד מסוים כדי לרכוש את התוכנה, וגם לחזור על התהליך אם חלילה נאלצו לאפס את המכשיר, זה דבר שלא נראה כמותו אפילו בעשור הקודם כשמכשירי MIO ודומיהם, שלא היו מקושרים לכלום שלטו על שוק הניווט.

אפילו אז, ניתן היה לכוש כרטיס iGO עצל משווקים מורשים במקומות שונים בארץ, אז שעכשיו, כשיש דרך מקובלת לרכוש תוכנות ישירות דרך המכשיר בכל זמן ובכל מקום בלחיצה, נרוץ עליהם?

לי זה נראה לא הגיוני בעליל, ומהווה עילה לפסול את המוצר שלהם על הסף מול המתחרים (ובאמת שלא חסרים להם מתחרים!).
מה שמוזר אגב, זה שהם מזמן נמכרים בחנות של iOS, כך שבעלי מכשירי Apple יכולים לרכוש אותם בקלות...

בכל אופן, עכשיו אתה אולי צוחק על "מזיזי הבהונות", אבל אני די בטוח שעוד חודש דווקא החברים שלך יצחקו עליך כשתבוא להתפעל מולם כמה נוח המכשיר וכמה זמן הוא חוסך לך כי אתה כבר לא צריך לגשת למחשב בשביל לבדוק כל דבר קטן.

אבל, לא על זה הוויכוח

בכל מקרה, אני ממליץ לך להכיר את פורום Android, שהוא פורום ייעודי למכשירים כמו שלך, ושם תמצא עוד אנשים רבים שיכלו לייעץ לך בכל עניין שיצוץ:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=2142

וכמעט שכחתי: תתחדש!

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
המון תודה על התגובות הענייניות . . .

ועל הקישור לפורום אנדרואיד.

ולא - הבוהן שלי לא תתמכר... ,נחכה ונראה - אחזור לדווח בעוד 6 חודשים.

אני לא אצפה בסרטונים שיכולים להמתין לי, אחר כבוד, עד שאחזור למחשב הביתי וגם החברים ב"פייסבוק" ימתינו עד אחר הצהריים - בקיצור אין שום דבר שחייבים לבצע באותו רגע ב"סמארטפון ודווקא מחוץ לבית.

'לוח שנה' + 'מיילים' + 'ניווט' הם שלושת הנושאים שמעניינים אותי - ותו לא.

AYELET1

New member
לךגבי ניווט עונה לך בפורום ניווט (שם שאלת גם

כן את השאלה)

למעלה