ה"סוד" - לילדים

kikona126

New member
ה"סוד" - לילדים

לאחר שכבר התגבשנו בפורום, הגיע הזמן להתחיל לדון בדברים הקשורים לסוד
והשאלה שלי היא כזו, האם לדעתכם יש לחנך ילדים על פי "תרבות הסוד"? מהי הדרך לזה? מהי המתודיקה? האם ילד קטן יודע להבחין בין הדברים כדי להבין את תורת הסוד? האם ילד קטן לא צריך לעבור את השלב של החוסר הצלחה כדי לרצות להגיע להצלחה? (איך זה משפיע אצלכם?) האם ה"תרבות של הסוד" לא תפתח ילדים מפונקים? מה דעתכם? נשמח לשמוע את הדיעות שלכם בנושא. לי כרגע אין ממש מה להרחיב מאחר ואין לי ילדים (עדיין ילדה בעצמי) אבל כן הייתי רוצה לשמוע דיעות של אחרים בנושא, ולנסות וללמוד. דברים הקשורים להתפתחות הילד (מבחינה פסיכולוגית וסוציולוגית) אני אוכל להסוף במידת הצורך

מרי לי

New member
אני אומנם לא מומחית גדולה בעניין

אבל אני יודת שאותי חינכה אמא שלי, והיא מטבעה שלילית מאוד, ובואו נאמר שאותי חינכו בדיוק ההיפך, ועדיין קשה לי היום בגלל זה להאמין בעצמי, לעומת זאת ראיתי משפחה שההורים בה מחנכים את הילדים שלהם לפי התרבת הזו דווקא, ויש להם 7 ילדים שכולם אחד אחד, מההכי קטן אל ההכי גדול ילדים מקסימים ואני פשוט מאוהבת בהם, מנומסים ומדהימים - אה, כן, ואני לא אוהבת ילדים קטנים בכלל....... דווקא בגלל שהם צורחים בצורה הסטרית ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה - ושם הילדים באים ומדברים ממש כמו מבוגרים, זה כמובן כל החינוך יחד, אבל אני מחכה לראת אותם כשהם יגדלו, אין לי ספק שהם יגיעו רחוק.

Tovlli

New member
אני מאוד מאמינה שכן צריך

או לפחות כדאי. יש לי שתי בנות, הקטנה עוד קטנה מכדי להבין, אך עם הבכורה אני מדברת המון על "בחירה" ו"החלטה", בסוף כל יום בהרדמה אנחנו אומרות תודה על כל הדברים הטובים וכו'... את יודעת מה, עכשיו כשאני חושבת על זה, מי שבעניין של "הסוד" ולא מעביר זאת לילדיו זה פשוט עוול. למה לא להראות להם איך אפשר לחיות חיים חיוביים
אנחנו נמצאים בעולם של בחירה החופשית, למה שלא ידעו זאת
מה גם שאצל ילדים זה עובד כל כך נפלא. זה פשוט כמו קסם אצלה. כשהיא מתוסכלת ואני מזכירה לה, היא עוצמת עיניים ואומרת לעצמה "אני מחליטה..." ובדך כלל רואים תוצאות מיידיות. היתרון אצלם שאין להם עוד את הציניות וכל המטען שיש לחלק (או רוב...) המבוגרים שכל כך מפריעים בלהטמיע את סגנון החיים של "הסוד". אגב, עוד לא הצגתי את עצמי באופן ראוי
. אני כבר כמה ימים קוראת כאן, ושמחה לראות שהתחלנו להתדיין
(הנה זה שלף אותי מתבוננות פסיבית לכתיבה). בכל אופן כרגע אין לי זמן רק לא יכולתי להתאפק עם להגיב
. בהמשך אצטרף באופן יותר "רשמי"
יום קסום לכולם

kikona126

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

יש לי אבל שאלה אחת, שפעם גם יצא לי לדבר עליה עם עוד מישהו, ניראה לי שעם אור-לי. האם אין בך את הפחד שהחברים ילעגו לה על דרך ההתנהלות שלה? כי מצד אחד, זה מעולה ללמד/לחנך על דרך הסוד ילדים אולם מצד שני, הסביבה לא מחונכת באותה הדרך, מה שיכול להפוך את הילדים ל"מוזרים" לעומת הסביבה. אני יודעת שכשיהיו לי ילדים אני אדון איתם על החלומות שלהם, וגם על הטוב שהיה באותו היום וכמובן על הידיעה שהכל מגיע מהם. אולם תמיד הפחיד אותי ה"שד" שמסתובב מבחוץ. אני כפרשנית חלומות נתקלתי בהרבה "שדים" שכאלו. השאלה שלי היא בעצם איך ילד קטן יכול להתמודד איתם? הדרך של הסוד, יכולה להוביל להרבה רוגע ושיתוף פעולה במשפחה, לביטחון של ההורים בילדים וההפך, של הילדים בהורים. במיוחד שכאשר הם עוברים את הצעדים הראשונים יחד איתנו. נשמע מקסים מה שסיפרת!

Tovlli

New member
אכן הסביבה לא תמיד מבינה

ביתי חזרה מהגן וסיפרה לי שילד אחד היה מתוסכל משום שלא הצליח לעשות משהו. היא אמרה לו "פשוט תחליט שאתה מצליח". הגננת שמעה ותיקנה אותה: "לא, הוא פשוט צריך להמשיך לנסות". הקטנה סיפרה לי על זה ולא הבינה מדוע הגננת תיקנה אותה. הסברתי לה שלא כולם יודעים על הסוד (היא חושבת שאני מתכוונת לסוד ביני לבינה, מתוקה) ושזה לא משנה לה מי עוד יודע על זה ומי לא. העיקר שהיא יודעת ושלה זה עוזר. היא הבינה וקיבלה את תשובתי. לגבי מה שהילדים יחשבו עליה
זה ממש לא מדאיג אותי. אני סומכת עליה שהיא ילדה חזקה עם ביטחון עצמי רב. מלבד זאת, עם תוצאות קשה להתווכח... כלומר יראו אותה מצליחה, יצחקו עליה
לא נראה לי. בנוסף, ילדים אם ירצו תמיד ימצאו על מה לצחוק, זה לא יכול להוביל אותנו בתהליך קבלת ההחלטות שלנו, לעניות דעתי
.

liza26

New member
אני חושבת שהם נולדים עם זה

ילד הרי נולד בלי כל החומות אבל יחד עם זאת- בלי הגנות ילד מאמין שהוא יכול לקיים כלמה שהוא רוצה אנחנו ההורים אלו ששמים לו את הגבול- גם בגלל הבטחון שלו וגם בגלל חינוך חברתי אצלי בבית- עוד קצת קשה לחנך לפי הסוד כי הקטנה עוד רק בת 3 וחצי אבל ע"מ לאפשר לה ללמוד שהחיים הם עניין של בחירה , אני מציגה לה את האפשרויות ונותנת לה את החופש לבחור ויחד עם זאת "מחנכת" אותה ומנתבת אותה לבחירות נכונות עבורה ונכונות עבורי נכון שכאן אני מנתבת אותה לרצונות שלי , אך חשוב לי שזה יגיע מבחירה שלה- שהיא תרגיש שהיא החליטה ולכן נושאת בתוצאות - לטוב ולרע ז"א שאם היא תבחר "להלחם" בי יהיה לכך תוצאות שלא ימצאו חן בעיניה לדוגמא- אם תבחר לדבר אליי לא יפה- אני פשוט אתרחק ממנה לכמה דקות ולגבי עשייה של דברים- חשוב לי תמיד להגיד "יופי! נהדר! את מצליחה! את יכולה!" ולפני מפגש עם עשייה חדשה או דברים חדשים, אני מכינה אותה ליכולת שלה , שהיא תגיעה עם גישה חיובית! ואם היא לא מצליחה ומתאכזבת מעצמה, אני דואגת לעודד אותה ולחזור על הביטוי "את מצליחה!" תרבות הסוד לא תפתח ילדים מפונקים- היא תפתח ילדים עצמאיים וחזקים שמאמינים בעצמם ומאמינים בעשייה הרי הסוד לא אומר לנו- שבו בצד וחכו שיפלו עליכם דברים מהשמיים בעיני הסוד פשוט מוביל אותה לעשייה הנכונה שתגרום לנו לקבל את מה שאנחנו רוצים.

ליאת 888

New member
../images/Emo45.gif מסכימה לחלוטין

גם הילדו שלי, רק בן 4, אבל מלא באמונה. אנחנו מאוד משתדלים לעודד אותו - תנסה ותראה שתצליח, אל תתיאש, אתה יכול..... אני גדלתי אצל אימא כזו ואני מאמינה שהאמונה של ההורים בך, היא בסיס לאמונה שלך בעצמך. עקרונות ה"סוד" נראים לי קצת גדולים עליהם, אבל אפשר בהחלט ללמד ילד להביע משאלה לפני השינה, לצייר רצון ולתלות במקום בולט, לבקש דברים בקול רם ולהאמין שהם יתרחשו. עולה לי בראש דוגמא - כמו סנטה קלאוס בחג המולד - הילדים מבקשים, או חולמים על צעצוע ולרובם הבקשה מתגשמת, נכון שהרוכש זה ההורים או הקרובים, אבל הבקשה התממשה - ובסך הכל זה העקרון. הילד שלי מאמין יותר בעבודה, לקראת יום ההולדת הוא נורא רצה הליקופטר של פליימוביל, אז הוא עבר מסבתא לסבתא ומסבא לסבא והראה לכל אחד את התמונה של ההליקופטר שהוא רוצה (שלא יטעו חלילה) הבעיה נוצרה בחנות - אזל ההליקופטר בארץ, בתקופה הספציפית (אחרי חג הפסח...) אז הוא זכה במשחקים אחרים. לזכותו יאמר שהוא עדיין לא התייאש....
נראה לי שזה פשוט בא להם טבעי, לא צריך ללמד אותם, צריך רק לתמוך בהם ולעודד אותם לחלום, לשאוף ולהגשים חלומות.

kikona126

New member
השאלה היא איך דואגים שזה ימשיך

לגיל יותר גדול? הרי את הסוציליזציה הראשונה הם עוברים עם המשפחה שלהם, ואז זה אכן פשוט. אולם כשהילד עובר סוציליזציה שניה, בגן, בבית הספר, ועוד... הוא "מגלה" דברים חדשים שסותרים את האמונה שלו. ומה עושים במקרה כזה? זאת נפילה שמאוד קשה להתרומם ממנה.

המין האנושי הוא עתיר קרבות כיבושים ומלחמות

אם תחנך את בניך ובנותיך לפי דרך השלום הם יהיו חסרי הגנה ואמצעים מול הרוע של העולם, ייקח להם זמן לגשר על הפער פה זה לא גן עדן, מוטב לסגל להם כלים חיוניים ל"קרב של חייהם" אומנויות לחימה, אהבה חוסן ואמונה. בלי קשר למתודיקות המטומטמות של הסוד, זה טרנד חולף והטרנד הזה גם לא מקורי הוא נכתבת לפני עשרות שנים רבות ע"י סאניה רומן ודואין פקר, בספר שמדבר על מגנוט כסף. החוקים בין האסטראלי לבין הפיזי שונים בדחיסות של חומר ובתצורת התנועה (מחשבות ורגשות) הצד האסטראלי לא מבין את הצד הפיזי כל כך טוב, כי הדברים "פחות עובדים" תהליכים פסיכודינמיים הרבה יותר משפיעים על החיים בגלל שפועלים מספר כוחות במקביל, התוצאה לא תמיד ברורה, אחרת איך תסביר שהיסטורית העם היהודי הוא הסובל ביותר ע"י עמים אחרים, כשהתגית של "אתה עם סגולה" רדפה אותו בגרמניה, בספרד, בחורבן הראשון/השני, ולא הרפתה ממנו לאורך כל ההיסטוריה..... בגלל שגאווה היא חטא, לשנאות את הגויים ולדבר אליהם בצורה הזאת......... זאת הפסיכודינמיקה של מלחמות ורדיפות לא איזה תיאוריה מטומטמת שתואמת לאסטראלי הרבה יותר מאשר לכאן וחוץ מזה שאלו שהנחילו אותה הם גם לא מקוריים. למדיניים ואנשים מצליחים יש כמה דברים שאין לאדם הרגיל וזה הניסיון והכנה לקראת התהליך של עיסוק, יש אנשי עסקים כושלים יש אנשי עסקים צולחים ומצליחים, ההבדל הוא כישרון עם מוכנות...מזל הוא לא משהו שממש קיים אצלי אבל אפשר להגיד שמומנטום הוא עוד אלמנט

kikona126

New member
אני לא חושבת שהסוד מדבר על מזל...

אלא משהו יותר פנימי מזה, האמונה העצמית. ברגע שאתה מאמין שאתה יכול להשיג משהו אז אתה תקרין זאת כלפי חוץ. וכן הסביבה תקבל את הקרינה הזאת "המגנט". והנה דוגמא יפה לזה: יש לי עבודה וכבר הרבה זמן רציתי לעבוד במקום מסויים (עבודה רק בסוף החודש שם) והנה אחרי שהאמנתי בעצמי בעבודה הנוכחית והוכחתי שאני אחראית, נתנו לי עבודה באותו המקום בתקופה של סוף החודש. שבוע שעבר התחלתי וסיימתי השבוע את העבודה הנדרשת. היום הסתובבתי במרכז השכונתי, אני מכירה איזה צלם מסויים, הוא ניגש אלי ואמר לי שהוא מחפש עובדת לעבודת מחשב מהבית בזמן החופשי. הוא בעצם השני שהגיע אלי מתחום התקשורת. וכן אני מאמינה שהוא פנה והציע לי את זה מאחר וקיבלתי ביטחון בנושא ואמונה בעצמי כשקיבלתי את העבודה הקודמת. זה לא עניין של מזל, הוא גם יכל להתקשר אלי ולדבר איתי, יש לו את המספר. אם תגיע לבחינה ולא יהיה לך ביטחון בעובדה שאתה תעבור אותה על ציון גבוהה לא תעבור אותה על ציון טוב, כי כבר החלטת את זה, אז זה יבוא לידי ביטוי בלחץ בזמן הבחינה שיכול להוביל לשכחה של החומר, זה יכול לבוא לידי ביטוי בכך שאם כבר החלטת את זה אז אתה לא תלמד. ועוד בהרבה דרכים אחרות. אני מבינה שהעולם לא ורוד, ואין לחנך את הילדים באשליה שהעולם ורוד, אבל כן, לדעתי יש ללמד אותם שאם הם יעמדט על שלהם, וימאינו בעצמם הם על דרך המלך. ודרך המלך לא נגמרת...

נתתי תגובה פעם פה

על תקופה שעלית 5 קילו הייתי מבואס בדיכאון על סף דמעות, ניגשתי למועדון לעשות כמה מכות סנוקר בשולחן הקידמי וואלה יצא אחלה זיון בדרך לאורכידאה. אני לא חושב שניתן לרמות את עצמך בסרטים כמו אמריקן ביוטי, וגברת סאשיין הקטנה אתה רואה את כל משנני החוקים למינהם ואת ההתנגשות הכואבת שלהם עם המציאות. כפיה של אמונה שאין לה בסיס של התנסות יכולה להיות מתורגמת ברוב המקרים ללחץ פנימי מפני שאם אתה מעמיד פנים, אתה יושב על הקונפליקט הזה אני בתור מוכר נעליים לשעבר הולך להתמודד עם קרנות הון סיכון ששוות חצי מיליארד דולר ומעלה מה אני אתחיל לסנן לעצמי משפטים מטומטמים? אז אני אתרגש כמו שזה טבעי, אז אני יעבור איזה שהוא תהליך ויש סיכוי סביר שמדי פעם אני אחנק קצת (כמו אמינם) אבל בסוף אני אשלים את המטרה, והנסיון יביא את הביטחון ההתנסות היא זאת שמתחילה להפוך אותך בהדרגה למומחה יותר מקרים יותר סיטואציות יותר נסיון פועל יוצא טיבעי אם אני אשכנע את עצמי שאני טייס , אחרי ששני הטייסים חטפו יריה, רוב הסיכויים שאנחנו נמות ושהנחיתה לא תהיה מוצלחת. לעומת זאת אם יש רקע בהטסת מטוס פרטי, יש סיכוי שאיך שהוא אני יצליח לאתר ולהנחית את המטוס, אני רואה פה סיטואציה ברורה לא חושב שמגנוט יכול לפתור בעיה כזאת. ציינתי ואמרתי מגנוט מאוד יעיל עבור עולמות אסטראלים, פה על הארץ הוא יכול להזיק ההשפעה שלו חלשה ועשויה רק לעודד רמיה עצמית. כמה מהמטומטמות בסדנאותה אלטרנטיביות ממציאות תחומים כמו מדיטציה קבלית (מדיטציה הגיעה מהמזרח לפני 2500 שנה) ואומרות "דמיין מגן דויד גדול מעליך , דמיין מגן דויד חזק" מגן דויד היה הסמל על זרועותיהם של 6 מיליון נרצחים, מעונים מורעבים וכו' הוא סמל הרדיפה והמוות הרבה יותר מאשר סמל של הגנה, כי העם היהודי אם לשפוט לפי מהלכי ההיסטוריה הוא העם רבוי המכות הרב ביותר לפי ספרי ההיסטוריה, שהם קצת יותר דייקנים מהתנ"ך. לשיקולך

רותי 11

New member
אני בהחלט חושבת שאפשר ורצוי

לגדל את הילדים על פי התפיסה הזאתאת הבן שלי הבכור הצלחתי ללמד על פי זה והוא מברך אותי על זה - הוא גם חשב שזה לא ממש הגיוני אבל כאשר הוא התחיל לעבוד על פי זה הוא התחיל "להרצות" לאחרים על כך אני כצופה מהצד רואה שהוא באמת מיישןם את זה על הצד הטוב ביותר

רותי 11

New member
סליחה שלא עניתי בזמן - אבל

היום הבן שלי הוא 22.5 אבל הוא כל הזמן טען שהוא למד ממני איך ליצור את המציאות דרך מחשבה חיובית. והיום הוא הפך להיות מעין מרצה של זה לחברים שלו.

פנינה101

New member
לפי ניסיוני אם נותנים לילד להתפתח ללא

שפיטה, אלא בדרך הקשבה והעלאת שאלות בדרך של שיקול דעת התייחסות עניינית לשאלות, התנהגויות, וגם אם נעשים דברים לא טובים אפשר להסביר בטוב, ובנועם ואז מצליחים... זה דורש הרבה מודעות ואמונה בילד והנה, אצלי עם הבת שלי זה הצליח ההורים שלי לא האמינו בי, ביקרו, שפטו הכל היה שלילי עבדתי קשה ועדיין אבל משתדלת לראות אצלי את האור בקצה המנהרה זה קשה עם הבת שלי זה היה לי יותר קל...

kikona126

New member
ניראה לי שהדיון הבא יהיה

מה עושה הדור המקולקל... זה שביקרו אותו, שלא האמינו בו, מה עליו לעשות כדי לשנות את מהלך החיים שלו. פנינה רוצה לפתוח דיון שכזה?

CrazySheep111

New member
חשבתי על זה כמה זמן אחרי שראיתי

את הסרט לראשונה. כל הזמן אני חושבת על זה, שכאשר יהיו לי בע"ה ילדים בעתיד (ויש זמן
) אני בטוח אחנך אותם על העיניין הזה. להיות חיובי, תמיד אופטימי, תמיד לחפש ברע את הטוב וסה"כ להנות מהחיים גם אם לפעמים הם לא זוהרים. אני חושבת שאם ילד גדל בתפיסה כזו מהתחלה, הוא יכול להבין את זה בצורה הטובה ביותר. סה"כ לא צריך להראות לו את הסרט כדי שהוא יבין, אלא פשוט לדבר איתו באופן כזה. הילד כמובן לאט לאט יסגל לעצמו את אופן החשיבה, ועד אז הוא כן "יזכה" לטעום מהבכי, והצער...מה שחשוב לדעתי בשיטה של "הסוד" זה להבין שגם אם כבר הגעת למצב שלילי, לפחות תדע איך לצאת ממנו. ז"א, מותר לבכות, להצטער, להרגיש רע... אבל צריך לדעת איך לצאת מזה, ולא להכנס לדכאון שישבור אותך ויהרוס את הנפש במשך תקופה ארוכה. לי אישית היתה תקופה לא משו (בכל זאת גיל ההתבגרות
) וכשהייתי מתחילה לבכות על כשלון, ועל תקופה רעה פשוט הייתי מכניסה את עצמי לתוך זה. היום אני יכולה להתמודד עם כאב בצורה הרבה יותר טובה, אני יודעת למי אני יכולה לפנות כדי להרגיש טוב, ואני מעודדת את עצמי עם מה שעושה לי טוב.... אז באופן כללי- כן, אני חושבת שלהעניק לילד את הסוד מגיל צעיר, זה מתנה... כמה מצחיק, במקום שהורי יחנכו אותי לזה, ברגע שאני ראיתי את הסרט ישבתי להם על הראש שיראו את הסרט
עכשיו הם פועלים גם הם לפי הסוד, והרבה פעמים אנחנו מזכירים את הסרט אחד לשני, כדי שנדבר "כמו שצריך" ונעודד אחד את השני... שיהיה לילה מקסים לכולם!

ע ו פ ר ה

New member
רוצה לשתף

אני חדשה פה. אני אמא לחמישה ילדים. הגדול כבר בן 30. לפני שנה וחצי הוא החליט ללמוד מנהל עסקים, תואר שני בארה"ב. במסגרת המבחנים שהיה צריך לעבור, היה עליו לכתוב מאמר שמבוסס על משפט שהשפיע על חייו. לקח לו חודשיים למצוא את המשפט. צר לי לומר שהוא בחר לצטט דווקא אותי והמשפט שהוא בחר: "אי אפשר הכל בחיים". הבן החמוד שלי כתב את המאמר הזה כשהמטרה שלו היתה להפריח את המשפט הזה ולהראות עד כמה הוא לא נכון. מזל שככל שאנחנו גדלים אנחנו צומחים ומשנים את הראיה שלנו. את הבת הקטנה שלי, שהיא בת 11, אני כבר מחנכת אחרת. אני לא חושבת שצפייה בסרט תעניין ילדים, אבל לקחת דברים מתוך הסרט וללמד את הילדים לחיות ברוח הסוד, זה בהחלט אפשרי ואפילו מומלץ לדעתי. אני כבר עושה את זה מספר שנים, עוד לפני שהסרט הזה יצא לאקרנים. חלק גדול מהסרט מבוסס על ה - NLP, שהוא אחת השיטות בהן אני מנחה אנשים. באהבה עופרה

kikona126

New member
עופרה ברוכה הבאה!

אני מכירה את הדרך של הסוד, אולם השם NLP לא מוכר לי. את מוזמנת לשתף אותנו על מנת להעשיר לנו את הידע
(אני אפתח בעוד מספר ימים דיון שאולי יעניין אותך, על מתי בעצם אנו מבינים שיש צורך בשינוי, ועל הקושי שלנו להתרגל לשינוי לעומת ילדים שגודלים בדרך הזו...)

למעלה