ה "פרוייקט"

Mothers Milk

New member
ה "פרוייקט"

מחר(שלישי) בשעה שמונה וחצי יערך מפגש צ´אט כדי להתחיל לקדם את הפרוייקט. למי שעדיין לא שמע, אנחנו מתחילים בפרוייקט קוד פתוח, שמטרתו בכלליות - לפשט את תהליך העבודה והלמידה של משתמשי לינוקס בישראל, הן ע"י תירגום וכתיבת מדריכים בעברית, והן ע"י בניית ממשק נוח לאותם מדריכים. אנחנו זקוקים במיוחד ל: - מתכנתים (QT) - אנשים שיכתבו/יתרגמו את המדריכים - מתכנתי PHP. המפגש יתקיים ב - IRC. כתובת השרת: mavor.com פורט: 6667 חדר: linux# אם למישהו יש שאלות או בעיות בקשר ל IRC, שישרשר לכאן. כולם מוזמנים! גם אנשים ללא ידע טכני!

טל_V

New member
היי נדב

קיבלתי את ההודעה שלך בפורום שלי :)" אתה צריך להמליץ לי על תוכנת IRC :) טל

כל המי ומי .. הגיעו לכאן בשבוע ..

האחרון .. היית חסר ..
משום מה כל הפורומים היישראלי האחרים נמצאים בשבוע שינה ..

טל_V

New member
תגובה

האמת שלפעמים נמאס וצריך לנוח מקריאה בפורומים :) חוצמיזה, השבוע המשכתי לעבוד על הפורום שלי (אל תשאל אותי למה). כמה כבר אפשר לכתוב (:) טל

Rul3R

New member
לא הבנתי

..אם היית ציני בקשר לתוכנת IRC (בגלל הסמיילי כנראה) אבל לווינדוס יש את התוכנה מירק שתוכל להוריד מ www.mirc.com ללינוקס יש את xchat\bitchx ועוד כמה שברח לי השם כרגע www.bitchx.org www.xchat.org

טל_V

New member
ממש לא :)

עשיתי הכל על הרשת .. IRC זה אחד מהדברים האלה. יכול להיות שפעם כשקניתי את מחשב ה486 שלי נכנסתי לIRC מה שאני זוכר משם זה טקסט שזז במהירות מטורפת בלי שהייתה לי הזדמנות להבין מי נגד מי. מאז אני לא זוכר שניסיתי להכנס לIRC שוב. עכשיו אני צריך להוריד את הקליינט של ה IRC וללמוד איך אני עובד אתו עד 8:30 יללא זזתי .. שיט איפה האופניים שלי ): __o _ \<,_ (_)/ (_) ================טל==================

Rul3R

New member
אני עם האינטרנט

כבר חמש שנים בערך, ואני לא חושב שהיה משהו לעשות באינטרנט לפני חמש שנים חוץ מ IRC ככה שכבר הרבה זמן אני עם זה, אם תצטרך עזרה אני מוכן לעזור לך, וגם יש פה את פורום IRC שיש בו כמה מדריכים בסיסים לשימוש במירק וגם "סקריפטינג" במירק. הסקריפטינג אולי לא יעזור לך אם אתה משתמש בלקוח אחר, אבל השימוש הבסיסי דומה מאוד בכל הלקוחות. בקשר ללקוחות לIRC, מוזילה באה עם לקוח בסיסי מאוד שנקרא ChatZilla שאין הרבה אפשרויות להסתבך בו. bitchx רץ במצב "טקסטואלי" ו xchat הוא במצב גראפי ככה שנראה לי שיהיה לך יותר קל איתו.. אופניים יפות דרך אגב.

טל_V

New member
תודה על האופנים :)

אופנים מאוד יקרות, עלו לי הון !! אני מקווה שאף אחד לא יגנו לי אותם כאן. בנוגע לעזרה עם ה IRC. אתה יכול לתת לי לינק להורדה של לקוח טוב .. לא משהו שאני צריך לשלם עליו או להתחיל להריץ כל מני קראקים עליו שיתחיל לעבוד כמו שצריך:) אגב, מה רע בלפתוח איזה חדר צ´ט באחד הפורומים ? בכלל משהו מכיר מערכת כזו שניתן להוריד חופשי ברשת? אחרי הכל יש הרבה פורומים שניתן להוריד ולהתקין בכל שרת מצוי. טל אגב, לאן נעלמו האופנים ?

Rul3R

New member
תגובה (אין לי רעיון לנושא)

בנוגע ללקוחות IRC, הזכרתי פה כבר כמה שלא צריך לשלם עליהם, ולא אמרת אם אתה רוצה לווידנוס או ללינוקס, בכל מקרה, יש פה רשימה של הרבה לקוחות IRC, רק תבחר איזה שבא לך, שהמומלצים בניהם הם: לווינדוס - mirc, klient, virc, pirch ללינוקס - bitchx, xchat, sirc, kvirc (רק המירק לא "חינמי" מבניהם אם אני לא טועה) בקשר לצאט באחד הפורמים, היה לנו כבר ניסיון עם זה והיו בעיות, לחלק לא הייתה תמיכה בג´אווה, לחלק לא הייתה תמיכה בעברית, לחלק שניהם ביחד, והרוב פשוט לא אוהבים את הבאנרים שיש בכל הצאטים של הפורום. בקשר למערכת שאפשר להוריד, אתה יכול להוריד כל ircd רגיל (כמו זה למשל שהפעלנו על המחשב של מבור), ולהכנס אליו דרך לקוח ג´אווה, יש הרבה לקוחות ג´אווה מוכנים, אך רובם לא תומכים בעברית, ואלה שכן תומכים - עולים הרבה, אם מישהו יוכל להכין איזה לקוח ג´אווה נחמד ל IRC אולי נעשה את השיחה הבאה דרך ג´אווה ומי שיהיה לו נח ידבר דרך לקוח IRC נורמלי. מקווה שכבר מצאת את האופניים, ושתבוא היום ל"מפגש".

טל_V

New member
קבל ...

הורדתי את הלקוח הבא: http://www.ceruleanstudios.com מכיר אותו ? טל אני הולך להתקין אותו עכשיו. אם מהיום לא תשמעו ממני סימן שהורדתי ווירוס מאוד גדול. היה נעים טל

Rul3R

New member
מכיר גם מכיר..

זה לא ווירוס, זאת תוכנה שנותנת לך לדבר במגוון רחב של פרוטוקולים, בניהם גם הפרוטוקולים של תוכנות המסרים של AOL, ICQ, YAHOO, MSN ועוד הרבה כאלה, בין השאר היא גם מאפשרת לך להכנס לשרתי IRC ולדבר דרכה.

הראל

New member
מעונין לעזור

כנראה שלא אוכל להשתתף בשיחה החשובה. איני מתכנת, רמת האנגלית שלי עלובה ... אבל יתכן ואוכל לעזור בצורה אחרת ... 1. אמנם "אין הנחתום מעיד על עיסתו" אבל אני חושב שרמת העברית שלי טובה משל רוב האנשים פה. לדעתי, חשוב שההסברים יהיו בעברית טובה כדי שלא נתבזה נוכח כל עם ישראל
2. כאחד שאינו "מומחה", אך בכל זאת משתמש בלינוקס משך שנים (הן כשרתים והן כתחנות), אני חושב שאני יכול לבחון אם ההסבר יהיה קריא ומובן גם לכאלו שאינם מתכנתים או מומחי יוניקס/לינוקס. 3. ידיעותי ב- HTML וב- JavaScript סבירות, בניתי כמה אתרים, מהם גדולים מאד. ואולי גם בכך אוכל לעזור (אני משתמש ב- DreamWeaver) אני מוכן לקחת את התרגומים או כל קובץ עזרה, לערוך אותם מבחינת עברית, ולבחון אם ההסברים יהיו בהירים ומובנים לכל נפש. כמו כן, אם משהו לא יהיה מובן לי, סביר שלא יהיה מובן ל"מתחילים", ואז אשאל את השאלות הנחוצות (בפורום), ואוסיף את ההסבר ... לדעתי, יש גם לערוך מילון עברי אנגלי שיסביר בקיצור נמרץ מונחים נפוצים, שמות קבצים ועוד בתחום הלינוקס, מילון זה יכול להיות דינמי, עם אפשרות להוסיף ולשנות מונחים, עם קישור לתרגומי ה- HELP במידה וההסבר ארוך מידי. ניתן לשלוח אלי כל קובץ מתורגם או אחר ואשמח לעבור עליו, לתקן את הדרוש תיקון, לשאול את השאלות להבהרה (ולהוסיף את הדרוש), ולשלוח חזרה כדי שיוצב באתר כפי שצריך(או שאני אכניס אותו לאתר). אשמח לעזור ככל יכולתי. בברכה

א ס ף

New member
דבר קטן וחשוב...

המלצה קטנה וחשובה... (כנראה שבשיחה אני לא אשתתף ולמקרה שכן אולי מישהו יכול להמליץ לי על שרת IRC לוינדוס? הבנתי שmIRC כבר לא כל כך חינם) אתם צריכים מעצבים גרפיים לפונטים - זה קטע קריטי כשאתה פותח וינדוס הוא נראה הרבה יותר יפה, בעיקר בזכות הפונטים! אני לא ממש נהנתי מהשימוש בפונטים של מיקרוסופט בלינוקס, זה לא עובד טוב וגם צריך להבין באיזה פונט להתאים לתוכנה שלך. שאר הפונטים העבריים שהורדתי מהאינטרנט היו ברמה סבירה עד גרועה לחלוטין. צריך לעצב כמה פונטים בודדים יפים ושיהיה אפשר להגדיל/להקטין אותם.

הראל

New member
קודם שתהיה עברית נורמלית ../images/Emo61.gif

אתה כבר מדבר על עיצוב גופנים ... עדיין אין עברית נורמלית (לכתיבה)

Rul3R

New member
IRC..

הערה: מירק זה לקוח IRC ולא שרת IRC. המירק מאז ומעולם לא היה חופשי ותמיד נאלץ "לתרום" סכום סימלי בשביל לרשום אותו, הדבר לא פוגע בשימוש ואתה יכול להשתמש במירק בצורה חופשית, חוץ מזה שכל כמה הפעלות הוא יפתח לך חלון שאומר לך שאתה צריך להרשם. אם בכל זאת אתה מעוניין בתחליף, יש את Klient שהוא לקוח IRC טוב שלדעתי מגיע לרמה של המירק.

למעלה