ה- Comic Code

toonamir

New member
ה- Comic Code

לפי מה שאני יודע, בתקופת מקארת´י נערכו הגבלות בנושאים כמו אלימות/סמים/יצורי מד"ב ש"נועדו להשחית את הנוער" ע"י ארגון שנקרא הקומיק קוד. הקרבות נהיו פחות אלימים, הרשעים נהיו מגוחחים וכדומה... אבל היום המצב לגמרי שונה והכיתוב "Approved by the Comic Code" עדיין מופיע על חוברות! בדקתי חוברות בבית שלי, כולל חוברת ספיידרמן שלMcfarlane (שלפי דעתי די מזוויעה)- הפלא ופלא, גם עליה נרשם "Approved by the comic code" למרות היצורים, הדם והאלימות... השאלה שלי היא: מתי ולמה הוא התגמש? למה עדיין צריך אותו? האם הוא עדיין ממלא את תפקידו? האם התפקיד השתנה? האם הוא מופיע על כל חוברת או רק בחברות ההוצאות הגדולות? אני אתפלא אם אראה אותו על חוברת של "ספון", אבל גם זה יכול להיות! ...יש לי בבית 3 חוברות קומיקס של Spumco (יוצרי רן וסטימפי) יש על הכריכה פרודיה: "Aproved by CARTOONISTS" למרות שהקומיקס די דפאקה. מה אתם חושבים?

effigy

New member
הקומיקס קוד

לפי מה שאני יודע הקומיקס קוד שונה אחרי שסטן לי הוציא את ספיידרמן כשהארי אוסבורן מתמכר לסמים .. בלי הקומיקס קוד (ברקים) ואז הוחלט לשנות אותו.. מרוול לא מזמן זנחו (או הוציאו ליין בלי) את הקומיקס קוד... בקומיקס של אימג´ וטופ קאוו אין קומיקס קוד וגם בהרבה ספרים של פלאש (משום מה כי בחוברת יש)

apathic

New member
אין יותר קומיקד קוד במרוול

בכלל. בלי יוצאים מן הכלל. הם זנחו את זה סוף-סוף. לא שזה משנה למישהו. מי בכלל מסתכל על זה?

ויאגרה

New member
הקומיקס-קוד...

הוא בערך כמו הכיתוב שהשימוש במעליות אסור על ילדים מתחת לגי 14 בלי ליווי מבוגרים - זה קיים, אבל למעט מאוד אנשים באמת אכפת.

effigy

New member
תשמעו .. זה סימלי

זה כמו PG... בזמנו... בשנות ה60 ההורים נתנו לילדים שלהם לקרוא רק מה שהיה עם הקומיקס קוד... הם הלכו ושרפו מה שלא היה.... והכולבגלל פסיכולוג מזרח אירופאי אחד.. למרות שהייתי מת לקורא את הספר שלו ולראות את הצד השני לתיאוריה... לכו תדעו אולי בארה"ב יש הורים שקונים לילדים שלהם רק DC כי יש בזה את הCOMICS CODE

toonamir

New member
נכון

על הקומיקס של מארוול כתוב עכשיו PG במקום approved by the comics code

Logan16

New member
מה שווה קומיקס עם צנזורה

שיש צנזורה הרבה סיפורים טובים נהרסים יש הרבה סיפורים שעם לא היית היו יכולים להיות הרבהי יותר טובים אני עד יום מחפש חוברת של ספיידרמן ששוה המון מאוד ישנה והארי הוסבורן מתמכר לסמים יצאו אולי 50,000 כאלה ואין בחוברת צנזורה אני לא בדיוק יודע הרבה עליה חוץ מזה שהיא ממש טובה

apathic

New member
וואלה?

גם אני רוצה לדעת איזו חוברת זו..? מישהו יודע? דרך-אגב, גם אמייזינג ספיידרמן 298 הוא בלי צנזורה.. וגם 299 אני חושב.. אבל אני ממש לא בטוח.

illustrator

New member
הסיפור על ההתמכרות של הארי

היה Amazing Spider-man #96-98, אם אינני טועה. לאחר שראו שקומיקס יכול ללמד את הקוראים על הסכנה של סמים, שונה הקוד, והארי התמכר בשנית. אם תרצו לקרוא את הסיפור, אני יכול להמליץ על שני TP´s. אחד נקרא The Death of Gwen Stacy, ומכיל את הסיפור המדובר, ואת Amazing #121 שבו גוון נהרגה, ו-122 שבו הגובלין (נורמן אוסבורן) נהרג (ושאף אחד לא יגיד כלום על זה שהוא לא באמת מת). ל-TP השני קראו Spider-man vs. Green Goblin והוא מכיל את שני הסיפורים הנ"ל פלוס Amazing #17 מאת סטן לי וסטיב דיטקו (ההופעה השניה של הגובלין), ו-Spectacular #200 שבו הארי אוסבורן (בתור הגרין גובלין) מת.

למעלה