ה-Dama של Mario Netto

ה-Dama של Mario Netto

לפני חודש בערך עשיתי את הדגם המדהים הזה, עכשיו יש לי תמונה. את ההוראות ניתן למצוא בספר seres de ficcion או באינטרנט באתר האירגון הספרדי. אזהרה: אפשרי רק מנייר אלומיניום!!! תמונה מצורפת

גילה או

New member
יפה מאוד.לגבי האלומניום האם מדובר

בנייר משי או נייר כל שהוא אשר מודבק על נייר האלומניום?לאיזה דגמים מתאים נייר אלומיניום?נידמה לי שראיתי איפה שהוא קיפולים מנייר אלומניום כסוף רגיל.

נייר אלומיניום

ה-Dama עשויה מנייר אלומיניום מודבק עם נייר משי. התחלתי לקפל בזמן האחרון מהשילוב הנ"ל, והתוצאות נהדרות. כמעט כל דגם יוצא נהדר. הבעיה היא בעיקר לחתוך את הנייר בהתחלה - מלאכה די מעצבנת. בעיקרון, לא כל דגם כדאי לעשות מאלומיניום, אלא דגמים שצריכים נפח, דגמים שיש להם עיצוב מסויים, דגמים שיש בהם שלבים עבים במיוחד ועוד. מה שאני לא יודע, זה איזה דבק כדאי להשתמש בהדבקה. קניתי דבק ספראי, ואין לי מושג איך משתמשים בו, אז אני מדביק עם UHU.

גילה או

New member
הוראות לנייר אלומניום

באתר של גלעד נאור(חשוב לציין את שם המשפחה בימים טרופים אלה של מתקפת גלעדים על אולם האוריגמי)בגרסה העברית היה מאמר בנושא.בזמנו עוד לא כל כך התעינינתי בנושא כי היתי עסוקה עוד בקיפולים ראשוניים.עכשיו כפי שאני מבינה האתר בגירסא העיברית ירד מהרשת ואילו הגירסא האנגלית עדיין בבניה. גלעד נאור -האם תוכל להעשיר אותנו בידיעותיך בנושא ? בתודה מראש.

giladznaor

New member
רדיד משי,

או tissue-foil, מאוד שימושי במספר מצבים. ראשית, מכיוון שמכינים אותו באופן עצמאי, ניתן לשלב את הצבעים כרצוננו (לדוגמא: דף ירוק מצד אחד ואדום מצד אחר בשביל פרח עם עלים). בנוסף, הרדיד (אלומיניום) מאפשר לעצב את הדף כרצוננו. מה הכוונה? הכוונה היא שהדף יישאר בצורה שנקפל אותו. תכונה זו מאפשרת לקפל דגמים עם נפח, כמו שיובל ציין, וגם לבצי קיפולים מעוגלים ועדינים. היתרון של העדינות נפגע לא מעט בגלל אחד החיסרונות הבולטים של רדיד המשי, וזה הצורה ה"מקומטט" שלו - כמעט ולא ניתן להשיג מראה חלק באמת איתו. חסרון מרכזי נוסף הוא הקושי בקיפול. התכונה של הרדיד לא מאפשרת "להפוך" כיוון של קפל מסויים - כלומר, להפוך קפל עמק לקפל הר. תכונה זו חשובה בדגמים מסובכים יותר, בגלל כל השיקועים, שבהם תמיד חייבים לשנות את הכיוון של מחצית הקפלים. ניתן למזער את התכונה ע"י הקטנת אחוז הרדיד - כלומר, להדביק שתי שכבות דף משי מכל צד. כמובן, שכך הדף המתקבל גם יותר עבה. הפיתרון שבו אני נוהג להשתמש כדי להתגבר על הבעיה הוא להפוך את הדף כך שהקפל שאני רוצה לשנות יהיה קפל הר, ואז באמצעות הציפורן, לעבור עליו ולשטח אותו, וורק אז לקפל לצד השני. אם הקפל הוא קפל ארוך, אז ניתן גם למתוח את הקפל משתי קצוותיו, והוא יתיישר. ייתרון נוסף הוא היכולת "למחוק" קפלים, כפי שרמזתי לעיל, העובי הדק מאוד שלו, שמתאים אותו מאוד לדגמים מסובכים, החוזק שלו (הוא בד"כ לא ייקרע איפס שדף אוריגמי רגיל נקרע). וחיסרון נוסף הוא החיסרון שיובל ציין - צריך לעבוד בשביל להכין אותו. לגבי אופן ההכנה, ניתן לקרוא את המאמר, הכולל תמונות, שכתבתי באתר, תחת articles, וmaking tissue foil. כאמור, הגירסה העברית כרגע לא זמינה. לגבי הדבק, נהוג להשתמש בד"כ בדבק ספריי, בגלל הנוחות בשימוש וחוסר ה"התערבות" בתכונות הנייר. ישנם כמה סוגי דבק ספריי, וניתן למצוא אותם בחנויות לחומרי מלאכה (Ace) או בחנויות למוצרי אומנות (קרביץ). צריך לשים לב שישנם מספר איכויות של ה, ארמ, "פקק". אני לא מצאתי איפה זה רשום, אבל זה משפיע על העובי של שכבת הדבק שנוצרת. בגלל זה, כשאני משתמש בבקבוק ה"Multipurpose Adhesive" של 3M שקניתי בAce מתקבל רדיד משי קצת יותר עבה, באוד שכשאני משתמש בספרי "Spray Adhesive" של Elmer's שקניתי בקרביץ, מתקבל דף הרבה יותר איכותי. החיסרון הוא כמובן שהספריי השני יותר יקר.

bshuval

New member
רדיד משי

אני, אישית, שונא לקפל מרדיד משי. ראשית, זה די מעצבן להכין אותו. שנית, זה די מעצבן לקפל ממנו. אני אוהב מאד את ההרגשה ואת הצמיגות של קאמי רגיל ופשוט, ואני נהנה לקפל ממנו. אני בפירוש חושב שדגמים מקאמי רגיל הם יותר טובים. כמובן שלקאמי יש חסרונות, כמו למשל העובדה שהוא נוטה להיפתח, וקיפולים מקאמי לא מחזיקים טוב כמו קיפולים מרדיד. למשל, הפגאסוס של רוברט לאנג מספרו החדש בעל רגליים עבות מאד. נאלצתי לשים אותו למשך הלילה מתח לכמה ספרים כדי לטפל בהם. מרדיד משי זה לא היה קורה. ישנם, כמובן, דגמים רבים שלא ניתן לקפל מחומר שאיננו רדיד. דגמים רבים של פטרישיה קרופורד הם כאלה. דוגמה טובה היא התווים של ג'רמי שייפר. ניסיתי לקפלם מקאמי רגיל ונחלתי כשלון. קיפולם מרדיד הניבו דגם מקסים. אני מסכים עם גלעד שדגמים שעשויים מרדיד משי נראים מקומטים מאד.

גילה או

New member
תודה על האינפורמציה.מה שבטוח

שדבר אחד כבר הפנמתי-רדיד ולא נייר אלומניום .לגבי השאר לאט לאט. כשאני ארגע מהתבניות(עדיין מקפלת אותם)אנסה קיפול ראשון מרדיד משי .ואזשמח לשתף אותכם.

למעלה