ה FIG שוקל צמצום נוסף של מספר המתעמלים לנבחרת

cubano1

New member
ה FIG שוקל צמצום נוסף של מספר המתעמלים לנבחרת

במשך שנים נבחרת התעמלות כללה שבעה מתעמלים ומתעמלות (זה כלל מחליף\ה אחד\ת),
ששת הנבחרים התעמלו קרב רב, ותמיד נספרו חמשת התוצאות הגבוהות - גם במוקדמות וגם בגמר

מאוחר יותר ב 1996 כל שבע המתעמלים היו רשאים להתחרות, ושם ניתנה לראשונהן אפשרות למתמחים על מכשירים בודדים (איימי צ'או למשל התחרתה רק במקבילים ובקרקע, והעפילה לגמר המקבילים ואף לקחה את הארד)

ב2000 המספר הזה ירד לשישה מתמעלים לנבחרת וב 2012 המספר הורד לחמישה

כעת מדברים על הורדה נוספת מ 2020 ל ארבעה.

המחשבה שעומדת מאחורי זה היא לתת יותר עדיפות למכשירים הבודדים. ישנו תקן קבוע למתעמלים באולימפיאדה - בערך 96. כרגע, המכסה הזאת מתמלאת ע"י 60 מתעמלי נבחרת (חמישה מתמעלים כפול 12 נבחרות) - כלומר נשארים רק 36 מקומות פנויים למתעמלים ממדינות אחרות. וכך, אלפת'ריוס קוזמידיס - אלוף עולם בקרקע - נותר מחוץ לאולימפיאדת לונדון, כי שני המוקמות היחידים שהיו ליוון הלכו לצולאקידיס ולולאסיוי מאראס)
הכוונה היא להוריד את גודל הנבחרות ל ארבעה מתעמלים, שיהיה 48 מתמעלים מנבחרות, מה שישאיר עוד 48 מקומות למתעמלים ממדינות אחרות ומתמחים על מכשירים.

הטענה נגד היא שתחרות הנבחרות תהפוך להיות פחות אטרקטיבית - וירידה מ 7 ל 4 לא משאירה יותר מדי

מה דעתכם?

cubano1

New member
השינוי התקבל!

החל מ 2020 - ארבעה מתעמלים או מתעמלות לנבחרת
אך כל מדינה יכולה לזכות בעוד שני מקומות שלא יהיו חלק מהנבחרת - הכוונה למתעמלים מתמחים (קרב רב או מכשירים בודדים)

Tammie

New member
אם הבנתי אותך נכון

זה אומר שמדינה יכולה לשלוח 4 מתעמלות בנבחרת ובנוסף 2 מתעמלות מתמחות?
&nbsp
זה אומר שכל מעצמות ההתעמלות ישלחו מעכשיו 6 מתעמלות?
האם הם יהיו חייבים להגדיר מראש מי בנבחרת ומי מתמחה או שאפשר לשחק עם זה?
&nbsp
אשמח להסברים או לינק לפרטים

cubano1

New member
למיטב הבנתי

מדינה שמצליחה להעפיל כנבחרת למשחקים האולימפים תוכל לשלוח ארבעה מתעמלים (כנ"ל מתעמלות)
בנוסף, שני מתעמלים נוספים יוכלו להעפיל במתכונת הרגילה שתיקבע לפני האולימפיאדה (כרגע זה אליפות עולם ותחרות המבחן, אך יש דיבור על כך שאולי גם דרך אליפויות יבשתיות, תחרויות גביע עולם, וכו)
אני מניח שההעפלות דרך תחרויות המבחן למיניהם שלא דרך הנבחרת תהינה אישיות, כמו למשל אלכס שטילוב שהעפיל ללונדון על בסיס ההישג באליפות העולם 2011.
אבל במקרה של ארה"ב, סין, רוסיה בטח הם יוכלו לשחק עם זה ולהחליט מי לנבחרת ומי לאישי קצת לפני האולימפיאדה, ואז יצטרכו להשאר עם הסידור. כלומר - לא יוכלו בערב התחרות להתחיל לשנות את הרכב הנבחרת.

יש כאן אנליזה מורכבת של ההחלטה - אבל הפסקאות הראשונות מדברות על המשמעות הפרקטית של ההחלטה
http://www.tripletwistgymnastics.com/2015/05/2020-olympic-team-size-reduction-our.html

trilliane

Well-known member
מנהל
קראתי את הניתוח בקישור (כן, רק עכשיו... אני איטית
)

והם מדברים על היתרון העצום שיהיה לארה"ב בתחום... מה שכנראה נכון; אבל אין רע בלי טוב, כפי שהם עצמם מציינים.
אגב, במדינה כמו ארה"ב אני מניחה שהמתעמלות לקרב-רב יגיעו פשוט מהנבחרת (כי אליה יתנקזו המתעמלות האלה) ולשני המקומות הנותרים יעיפלו (יש להניח) מתמחות במכשירים בודדים, כן?
האם זה ישנה את המוקדמות וההעפלה לתחרויות, או שבעצם כל שש המתעמלות תוכלנה להעפיל לגמרים אישיים עפ"י הישגיהן במוקדמות? (כפי שהיה עד היום, פחות או יותר). או שבעצם אם מישהי נכנסה עם כרטיס של מכשיר בודד היא תוכל להתחרות במוקדמות רק בו? אני תוהה...
והאם למדינה אין שום החלטה מי תהיינה המתחרות הבודדות וזה ייקבע ע"י הוועד האולימפי לפי הקריטריונים שהן ישיגו?
כי אני חושבת לעצמי שלמעשה יכול להיות מצב שיעיפלו שתי מתעמלות מתמחות באותו מכשיר (מאותה מדינה) אף שבנבחרת יכולה להיות מתעמלת טובה מהן (או לכל הפחות מאחת מהן) באותו מכשיר ממש, ומכיוון שלגמרים יכולות להעפיל רק שתיים, יוצא שבעצם יש מקום "מבוזבז" שיכול היה ללכת למתעמלת שמתמחה במכשיר אחר (צרות של עשירים, אני יודעת....).

zuxitani3

New member
נשמע שהמון אנשים לא מרוצים

שאלתי בג'ים אם זה משפיע על תכניות האימונים שלהם באיזושהי צורה והם אמרו שלא, אבל שנראה שה-JUNIOR OLYMPICS הולכת לגדול מאוד עכשיו (התכוונו שיותר יחליטו ללכת למסלול קולג' במקום עלית מלכתחילה).

trilliane

Well-known member
מנהל
מעניין! לדעתי עדיף היה להוסיף מתעמלים אישיים

במקום להקטין את הנבחרות, כלומר למצוא סידור שאלה לא יבואו בהכרח על חשבון אלה... (בעיקר במדינות שזקוקות לכך).
&nbsp
נ.ב.
קטנה לשונית: ששת הנבחרים, חמש התוצאות (כמו ששת-אלפים, חמש-מאות).

למעלה