ה-
של יום ראשון!

N o R i K o

New member
ה-
של יום ראשון!

עבור החזרה לשגרת הפורום :) היא עוד תצליח לנו!

מזכירה לכם שאם יש לכם רעיונות לפינות, משחקים וסתם שטויות, תרגישו חופשי לפתוח

N o R i K o

New member
איילת, תהני בלונדון!

העיר המושלמת בעולם

ממליצה לך לבקר בפורבידן פלאנט, אחת החנויות הכי כיפיות בעולם לחנונים D: לעשות את סיור הארי פוטר כי הוא לגמרי לגמרי שווה את ה-29 פאונד כניסה
ולאכול מלא אוכל טעים

תחזרי עם מלא חוויות!

Ayelet 363

New member
תודה רבה!!!

בדיוק נכנסתי לכתוב כמה שאני מפוחדת... חחח....
מצד אחד אני מבועתת לגמרי, מצד שני- שיגיע כבר.

N o R i K o

New member
גם אני שקשקתי לפני הטיסה שלי,

ופשוט אמרתי לעצמי - "תנשמי עמוק, עוד שניה לא רק שתהיי אחרי, את תבכי שאת רוצה שוב." וזה באמת עבר ממש מהר, ואני באמת רוצה שוב

pennylane11

New member
תהני!!! אומייגאד הקנאה

אני רוצה פירוט חוויות כשאת חוזרת! אני בטוחה שתהני!

Ayelet 363

New member
תודה רבה!

אני ברצינות מאמינה שמשהו רע הולך לקרות.
אבל פירוט בטוח יהיה...
תודה!

Black Stain

New member
תהנייייייי!!

איזה כיף לך רק שתדעי שכל ישראל הקטנה כולה מתגעגעת אלייך
בא לי גם!! עוד לא מאוחר לקחת אותי איתך ;[

N o R i K o

New member
קצת על הסדרה הקודמת של קולינס

"עולמטה" - תסלחי לי יעל אכמון, את יודעת שאני אוהבת אותך, אבל הפעם לא כל כך אהבתי את התרגום. במקור המושג הוא Underland, מה שממש נשמע כמו מושג "שגור" בשפה בעוד 'עולמטה' נשמע כמו סתם המצאה של ילדים. אני הייתי קוראת לזה "הארץ התחתונה"...
בכל מקרה, הספר הראשון בסדרה, 'גרגור והנבואה האפורה', תורגם ויצא לאור עכשיו, וכמובן שקראתי אותו...
האמת? חמוד, מחמם לב ומאוד קולינסי, המון אלמנטים שהזכירו לי את משחקי הרעב, פשוט הרבה יותר מכוון לילדים. גרגור כמו קטניס גם הוא מגונן על אחותו הקטנה ולא יעזוב אותה בעד אף הון שבעולם, גם הוא קשור רגשית לאביו שנעלם מהבית, גם הוא סובל מתסמין האנטי-גיבור בעוד הוא במרכז... אבל כן חסרים לי קצת יותר רבדי עומק בדמות שלו שהתפתחו אצל קולינס בדמויות שלה במשחקים.
עוד באסה על התרגום - לאחותו הקטנה נדבק הכינוי Boots כי היא גונבת לכולם את המגפיים (ממש מקווה שקולינס תבעה את היוצרים של דורה
) והתרגום שאני הייתי מצפה שיהיה לשם שלה הוא 'מגפונת' או משהו בסגנון, ובמקום זה היא תורגמה כ'נעלולה', כינוי שהוא קצת מעליב כשאנחנו משתמשים בו בדרך כלל ככינוי גנאי לאנשים די... נעלולים
והילדה דווקא חכמה, יחסית לבת שנתיים.
בקיצור, חמוד אבל לא חובה, אפשר לנשנש אותו בשעתיים פנויות (אני עשיתי את זה על שפת הים
) ולהמשיך הלאה. הוא נגמר די סגור, אני אקרא את הספרים הבאים בסדרה אם וכשיתורגמו, אבל לא כזה הכרחי...

E l S i

New member
אבל בדקתי ו

הספר יצא ב2003
ודורה התחילה ב2000

נשמע חמוד

אכמו

New member
סלחתי

את יודעת שאני אוהבת שמתווכחים איתי על תרגום, תמיד מעדיפה שתהיה לאנשים דעה, גם אם מנוגדת לשלי, העיקר שיהיה אכפת. נסכים לא להסכים, זה בסדר

למעלה