ה
שלכם

ה
שלכם

אז הבחור ואני עברנו ממש לא מזמן לדירה חדשה ואנחנו נהנים לעצב אותה ולהפוך אותה לשלנו לאט לאט.
איך אתן הפכתן את הבית לביתי ו״שלכם״?
עיצוב הדירה זה בכלל משהו שאכפת לכן ממנו, או שהלכתן על מה שהיה זמין/פרקטי/זול? האם הסכמתם בקלות על מה לקנות ועל איזה סגנון ללכת, או שאין לכם את אותו הטעם? או שצד אחד מחליט ולצד השני לא אכפת?
תמונות יתקבלו בברכה

The Blue Fairy

New member
כרגע אנחנו גרים אצל ההורים של בעלי :)

ביחידת דיור אמנם, אבל עדיין, ומפנטזים על הרגע שנקנה דירה משלנו סופסוף.
בינתיים עושים הכל כדי להרגיש שזה שלנו - לי יש בעיה עם לבן, אני שונאת קירות לבנים, אז הסלון הקטן שלנו מעוצב בגווני אפור-שמנת-אדום-שחור (קיר אחד אפור, שאר הקירות בשמנת, ספה אפורה עם כריות נוי אדומות ושולחן סלון ומזנון טלוויזיה שחורים). והכלבה שדואגת להשאיר פרווה לבנה בכל מקום :p
חדר השינה בגווני בננה
הממ"ד על תקן מחסן
וזהו :)
בכל מה שקשור לעיצוב - הרוב אני עם הפסיכיות של האנטי ללבן, הוא לשמחתי לרוב זורם עם הבחירות שלי.
המבחן האמיתי, אני מניחה, יהיה כשנעבור לבית משלנו ויהיה בית שלם לעצב

אנחנו הומלסים כרגע
("בין בתים"
)

נאלצנו לעבור מהדירה ששכרנו בתום החוזה כך שאנחנו כבר חודש וחצי אצל חמי וחמותי.
זה לא פשוט ומאוד מתסכל,משתדלת במיוחד עכשיו שלא עובדת-להיות כמה שיותר בחוץ.
גם לא נעים מפני חמי וחמותי על ההוצאות הנוספות אז משתדלים לעשות אנחנו את הקניות לבית, לשלם על הקניות,להביא אוכל מבחוץ וכו' כדי לספוג חלק מהעלות...
&nbsp
עוד יום וחצי הטיסה לארה"ב ואז אמורים לגור במלון דירות ולחפש לעצמנו דירה -מקווה למצוא דירה נורמלית באיזור טוב. מה שנחמד שראינו בלוחות המודעות שיש הרבה דירות עם חדר כושר בבניין וכל מיני דברים נחמדים בתקציב לא רע בכלל.

הבית שלנו

אז כמו שאמרתי, עברנו לא מזמן לדירה חדשה וגדולה יותר, וזה כל כך כיף לעבוד עליה:)
אנחנו צריכים כל מיני דברים אבל לא רוצים להוציא הרבה, אז אנחנו מחפשים הרבה בחנויות יד שניה וקרייגסליסט ושווקים, והתהליך כיפי בפני עצמו, אפילו כשלא מוצאים. יש כל כך הרבה דברים מעניינים ומיוחדים ומגניבים! חלקם מאוד יקרים, אבל זה כיף לחפש את המציאות.
בינתיים מצאנו שידה נוספת לבגדים, vanity בשבילי, ותיבה ענקית שמשמשת סטנד לטלויזיה (אבל טלויזיה עוד אין
). וקנינו חבית יין ישנה שהפכנו לבר קטן.
ויש לנו גם פרוייקטים שאפתניים, כמו לבנות לעצמנו שולחן קפה, ואם זה יצא לפועל זה יהיה ממש ממש מגניב.

Fufu The Girl

New member
בית לא בית...

אנחנו גרים בשכירות, בדירה ממש מגניבה וגדולה, הבעיה היא... שבעלי הדירה לא מאשרים לעשות שום שינויים בבית (ברמה שלתלות תמונה זה מוגזם).
הדירה עצמה מרוהטת סבבה.
לפני פחות משנה ההורים שלי החליטו לשפץ את הבית, אז לקחתי מהם מזנון ושולחן לסלון, זה היה השינוי היחיד שעשיתי.
קצת מבאס, כי אני גרה בדירה נורא חמודה שאם היו נותנים לי.. הייתי הופכת אותה לפנינה אמיתית!! וההרגשה היא לא ממש של בית שלך...

אבל בנתיים זה בסדר, מספיק לי..
מקווה שכשנעבור לבית משלנו נוכל לעצב ולשפץ איך שאנחנו רוצים.

אוי, זה ממש מעצבן

בעלי הדירה באים לבדוק אתכם? כי אתם יכולים לתלות ואז לתקן את זה לפני שאתם עוברים.
אני לא בטוחה שגם לנו מותר לתלות - פשוט לא שאלנו. אנחנו גם מתכוונים לצבוע קצת, ואז מקסימום לצבוע על זה כשנעזוב.

Ruby Gem

New member
אצלנו זה היה פרוייקט

כי קנינו דירה משלנו וגם שיפצנו אותה.
היו דברים שעליהם התפשרנו - למשל עשינו ריצוף חדש לא בכל הבית, אלא רק במטבח, סלון ומסדרון, או שויתרתי על אסלה תלויה לטובת אסלה רגילה...
אבל על דברים שהם מאסט כמו מקלחת ומטבח - ממש לא רצינו להתפשר, כי חשוב שיהיה לנו נעים ונוח.
אני מאוד אוהבת אסתטיקה ועיצוב, אני גם באה מבית כזה שהכל בו מתוקתק ולכן זה היה משהו שחשוב לי מאוד.
לשמחתי הוא זרם איתי :)

הבית שלנו

אנחנו גרים בשכירות ביחד כבר מהתקופה הסטודנטיאלית שלנו (כבר מלפני 6 שנים
לקח לי זמן לחשב ועכשיו אני קצת בהלם שהזמן עבר מהר כל כך... נראה פחות)
הדירה הנוכחית היא דירת 3 חדרים מקסימה שאנחנו פשוט מאוהבים בה.
עיצבנו אותה כשעוד נכנסנו אליה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים ופשוט כייף להכנס אליה בכל יום מחדש אחרי יום מתיש וארוך.

איך אתן הפכתן את הבית לביתי ו״שלכם״?
קנינו כמה רהיטים חדשים (ספה, שולחן)- היה לנו חשוב רהיטים פונקציונליים שיתאימו גם לדירות הבאות, וגם שיתאימו לתקציב ולטעם העיצובי שלנו. לדוגמא- קנינו ספה עם שזלונג שניתן להעביר אותו גם לכיוון השני, במידה והדירה הבאה תהיה פינתית בצד השני. זה לא חרג מהתקציב, הספה היום בת שנתיים ועדיין נראית כחדשה (נקנתה בדרום ת"א אם מישהי צריכה המלצות).
רהיטים שקיבלנו בירושה מבני משפחה וחברים שופצו- המיטה נצבעה ועשינו לה Head board DIY שמוסיף לה עניין ונוחות, שולחן במטבח שהיה נראה זוועה וקיבל שיפוץ מאסיבי, ועוד ועוד.
כמובן תליה של וילונות ותמונות עושה את הבית חמים וביתי יותר, ועוד פיצ'יפקס קטנים שגורמים לדירה להיראות שלנו.

עיצוב הדירה זה בכלל משהו שאכפת לכן ממנו, או שהלכתן על מה שהיה זמין/פרקטי/זול?
מאוד חשוב גם לי וגם לו. שילבנו את העיצוב והיופי עם נוחות ושיקולי תקציב, ואני חושבת שעמדנו במשימה בגבורה (בעיקר בזכות ידי הזהב של בעלי- אני החולמת על התוצר הסופי והוא פועל ומבצע פרוייקטים של DIY ושיפוצי רהיטים).

האם הסכמתם בקלות על מה לקנות ועל איזה סגנון ללכת, או שאין לכם את אותו הטעם? או שצד אחד מחליט ולצד השני לא אכפת?
אנחנו תמיד מסכימים בקלות, ותמיד החצי הוא שותף בכל ההחלטות (גם החלטות עיצוביות של הבית, וגם לצורך העניין בהחלטות של עיצוב החתונה..)
בסה"כ זה גם הבית שלו, וגם לו איכפת.
מזל שהטעם שלנו זהה לחלוטין.
ההתנגשויות היחידות שהיו בבחירת העיצוב הן שאני חולמת בגדול והוא הפרקטי מביננו, ותמיד מזכיר לי את עניין התקציב והמגבלות הריאליות

הייתי מוסיפה תמונות בכייף, אבל כרגע זה יותר מדי אאוטינג בשבילי.

haych

New member
שלנו...

אנחנו מתחילים שנה חמישית בדירה.
הבעיה, שכל שנה אמורה להיות השנה האחרונה...
פשוט התואר של א' נמשך ונמשך... ונמשך... ועכשיו תוך כדי שהוא עובד הוא מחפש עבודה בצד השני של המדינה, אז כל הזמן אנחנו בהרגשה שאולי השנה נעזוב-אז למה להשקיע?
אז הבית הוא לא בדיוק בית החלומות שלי. בנתיים אני אוספת ראיונות מפינטרסט לבית האמיתי שיהיה לנו אי פעם.

יש קיר בסלון שצבוע בכחול והיה כך עוד לפני שנכנסנו לדירה. בסלון יש תמונות שצילמנו בחו"ל, הגדלנו ותלינו, ובמטבח עשינו ריק של תחתיות בירה. אנשים אומרים שהבית שלנו נראה ביתי, שזה נחמד כי באמת שעשינו את המינימום של המינימום.
חדר השינה וחדר העבודה בכלל לא מושקעים, כי אנחנו מבלים 99% מהזמן שאנחנו בבית בסלון ובמטבח.
אז בינתיים אני מסתפקת בזה.
א' כבר הבין שאני זו שאעצב את הבית העתידי שלנו, ואני מתחילה לטפטף לו רעיונות בינתיים.

למעלה