ה
של הודעות ה

העידכון השבועי - היכן?

אני אצטרך להתנצל בשם נטע, היא מרגישה טיפה לא טוב והגיעה הביתה יחסית מאוחר... היא תיכננה למרות הכל להספיק לכתוב את העידכון היום, אבל כנראה לא הספיקה. תצטרכו להיעזר בסבלנות, ובינתיים.... לאחל לנטע: - החלמה מהירה
- הרבה אהבה והערכה על ניהול הפורום (ובאותה הזדמנות גם לטלי שעשתה עד הגיוס את רוב העבודה השחורה מאחורי הקלעים של ניהול הפורום...)

מאשולה

New member
דרושים לתוכנית טלוויזיה

אני מחפשת דחוף לתוכנית חדשה ומגניבה אמהות או אבות צמחוניים שמתלבטים אם לתת לילדיהם תזונה מן החי (אבל באמת מתלבטים) ומוכנים לחשוף את התלבטותם לעיני המצלמות ולקבל פתרונות ממומחים (לא בשידור חי) מי שמעוניין\ת נא לפנות אליי דרך הודעה זו

../images/Emo110.gif ... והים יהיה נוח ../images/Emo42.gif ../images/Emo19.gif

אורי רוטשטיין הקים את קבוצת TEAM ISRAEL במטרה להציב את ישראל על מפת תחרויות השיט הבינלאומית ולקדם את שיט היאכטות התחרותי בישראל בקרב הבוגרים והנוער. כמו כן, הציבה הקבוצה כיעד, מתן מסגרת לקבוצות נוער מנותק על ידי שילובם במסגרת קבוצת שיט תחרותי. אורי ישוחח על נושאים הקשורים במפרשנות,שייט תחרותי ועוד. היום בשעה 18:00 אורי יתארח בפורום שיט וימאות, ויענה לשאלות הגולשים! כולם מוזמנים!!! ************************************************* האירוחים הקרובים בתפוז אנשים
: 28/10- פורום איידס מארח את ד"ר שמואל רשפון 29/10- פורום אנימציה מארח את רוני אורן 30/10- פורום ניתוח טכני ושוק ההון מארח את ראשי חברת "אוורגרין השקעות" 31/10- פורום מתכונים מארח את מירי בלקין 3/11- פורום חיי לילה מארח את חיים רייכנטל 6/11- פורום אקטואליה מארח את אהוד יערי.

Neta558

New member
מאחר, הכלב אכל לו את המחברת...

מרגישה טיפה לא טוב? למי שפיספס הודעות אחרות, אני מרגישה איכסה פיכסה. בכל מקרה, אתמול נרדמתי בכל הזדמנות, וכשקמתי בבוקר, נרדמתי שוב... אז היו לי המון כוונות טובות לשלוח עידכון אתמול, אבל גורמים גדולים ממני (מי היה מאמין) הכניעו אותי. העידכון ישלח היום... (ואם לא, יש לכם סיבה לדאוג לבריאותי הרופפת)

לא ממש...

דבר ראשון, אפליה מתקנת נשמע לי כמו אוקסימורון. אם כבר, העדפה מתקנת. בכל מקרה, הסקר מיועד לנשים ולגברים כאחד. הוא מנוסח בלשון נקבה הפעם בדיוק כפי שהוא יכול להיות מנוסח בלשון זכר בפעם הבאה. משום מה כאשר פונים בלשון זכר אף אחד לא מתלונן "מדוע פונים רק לזכרים". ניסוח הסקר נועד ליצור שיוויון בפנייה לנשים ולגברים בפורום זה.

כי בעברית

מה שנקרא "לשון זכר" היא בעצם "לשון כללית" לקהל שמינו אינו אחיד. ככה שבעצם ה"העדפה המתקנת" הזאת לא מתקנת כלום כי שום דבר לא שובש מלכתחילה- היא רק משבשת את העברית (ומשעשת את המנהלות
).

דורון ק

New member
נכון../images/Emo45.gif

אבל מצידי שהם יכתבו את הסקר בפורטוגזית אם זה משעשע אותם והם מרוצים ומשעושעים מזה.

lifegirl

New member
השרשור הזה הוא לחלוטין ../images/Emo32.gif...

אבל מילא. האקדמיה העברית שינתה פעמים רבות את חוקי השפה... ביטויים לא תקינים שהיו בשימוש רחב- הפכו לתקינים, מילים לועזיות הוחדרו, חוקי השפה הוגמשו... לכן- הבחירה לפיה לשון זכר היא לשון כללית, ואילו לשון נקבה אינה יכולה לשמש כלשון כללית- מייצגת תרבות והלך-רוח מסויימים, ואין טעם לטעון שאלו הם חוקי השפה ותו-לא.

aradori

New member
../images/Emo32.gif indeed...

אשמח לדוגמה בה שינתה האקדמיה את חוקי השפה. נכון שהוספו מילים (גם לועזיות) וביטויים - אבל ככל הידוע לי חוקי הדקדוק הבסיסיים נשארו כמות שהם. ואם לתקן את אסף - בניגוד לכתיבה המקובלת (ב"לשון כללית") שמתייחסת לנקבה וזכר באופן שווה, ועל-כן אינה מפלה שום אדם - הכתיבה בלשון נקבה דווקא כן מפלה, מכיוון שאינה מתייחסת לזכרים שבינינו. למזלנו, אפליה בסד"ג כזה לא ממש מטרידה את רוב משתתפי הפורום הזה. אנחנו רק מחפשים משהו טוב ולא מת לאכול. אוהב אתכם. אורי.

../images/Emo12.gif

איך אתה מתקן אותי? לא אמרתי שום דבר שסותר את זה... נו טוב, לא חשוב..

lifegirl

New member
בבקשה!

<ולאחר התייעצות עם נטע> בעברית קיימת צורת עתיד-רבות. כלומר? נלמדנה, נלכנה, נטיילנה. אבל זה לא נח, וכמעט אפאחד לא מדבר ככה. אז האקדמיה אישרה את השימוש בעתיד-רבים גם כאשר הכוונה לנקבות.. (נטע ואני נטייל- ברגע שנטע תבריא
)

Neta558

New member
../images/Emo5.gif אני חולה חולה, איכסה פיכסה!

אבל בכל זאת אני ילדה טובה שמשרשרת ל
כמו שצריך! (אין כמוני!) אני חולה חולה, איכסה פיכסה!!!! זה מה שיש לי, מחלת האיכסה פיכסה! "טבעונים אף פעם לא חולים", כן בטח...זה רק סיפור שמספרים לכם, שתדעו! האמת היא, שטבעונים כמעט אף פעם לא חולים (כן, מילה קטנה נשמטה). כאשר הם כן חולים, זה בענק, מפצה על כל יום, כל דקה שהם היו בריאים כמו שכל אוכל גופות היה רוצה להיות! בקיצור, מה זה החום הזה? מי ביקש את הבחילה הנוראית והמתמשכת? וגם לפדלאות יש גבול... זה לא שאני ספורטאית גדולה, אבל יהיה נחמד להיות מסוגלת לעמוד בלי להסתחרר!!! שרשרו רחמיכם, אולי זה יעזור. (ואם לא, לפחות יהיה לי נחמד להיות חולה...) אל תהיו חולים, אף פעם אף פעם!!! נטע, חולה חולה, איכסה פיכסה!

../images/Emo127.gif../images/Emo61.gif לי זה לא יקרה (איידס)

פורום איידס מארח את ד"ר שמואל רשפון, באירוח הראשון מתוך סדרה של שלושה אירוחים המתקיימים כהכנה לשבוע המודעות למחלת האיידס. האירוח יתקיים בשעה 20:00, וניתן לשאול את הד"ר כל העולה על דעתכם בנושא. ד"ר רשפון הוא רופא המחוז של משרד הבריאות בחיפה. האירוחים הבאים יתקיימו בתאריכים: 11/11- בשעה 20:00, ובשבוע המודעות עצמו, ב-25/11 בשעה 20:00
אירוחים עתידיים בתפוז 29.10 רוני אורן, אמן הפלסטלינה, יתארח בפורום אנימציה 31.10 מירי בלקין, דיאטנית ועורכת סדנאות להרזיה, תתארח בפורום מתכונים

Neta558

New member
בלי סיבה מיוחדת

ואין סיבה להתעצבן מזה, או להתרגש, או דברים אחרים שגורמים לאנשים לכתוב שלושה סימני שאלה. כן, אנחנו מוצאות את זה משעשע, ולא חושבות שצריך להעלב מזה. גברים יקרים, אם נעלבתם, אנא, חיזרו בכם מעלבונכם, ושועשעו בשעשועינו!
חוץ מזה, כל פעם מחדש זה גורר את השאלה הזאת, ודוחף אנשים לעסוק קצת יותר בענינים מגדריים בחברה... אז זה גם קצת שווה את זה, לא? נטע, מקווה שרוני תשתוק לה בקשר לזה

למעלה