תראו מי חזר! ../images/Emo24.gif
כן, אז חזרתי, עדיין לא קראתי את כל ההיסטוריה של הפורום שפיספסתי, לכן אינני יודע אם עלו תהיות היכן אני, אז בכל מקרה: ישנן כמה סיבות מדוע נעדרתי מהפורום. הכל התחיל כאשר המודם שלי נדפק... חיש ומהר קניתי מודם חדש - אבל הפלא ופלא, ההתקנה שלו דפקה לי את כל המחשב... מכיוון שהיה לי מבחן בבר-אילן (הסבר בקרוב) היום, ראיתי את זה כדרך חיובית להבטיח את זה שאני אלמד באמת למבחן ולא ארבוץ מול המחשב... אבל למעשה המחשב תוקן לפני כמה ימים, אבל אני התאפקתי ולמדתי למבחן שהיה לי היום. דיסקליימר: בר-אילן מסבסדת פרוייקט שנועד להאיץ תלמידי תיכון לסיים בגרות 5 יח"ל במתמטיקה מוקדם (לרוב בכיתה י´, במקרה שלי בגלל סיבות טכניות זה יצא י"א) ומשם הם ימשיכו (אם ירצו) לתואר במתמטיקה, או תואר חלקי במתמטיקה. בכל אופן היה לי מבחן היום ומסתבר שלהשלים חומר במתמטיקה שנלמד במשך שנה וחצי ברמה מואצת, זה קצת קשה בשבוע וחצי...
אז חרשתי לחלוטין כל השבוע, ניגשתי למבחן לחוץ למדי (אני הייתי צריך לקבל בו מעל 85-90)... נתחיל מההפתעה הקטנה שהייתה לי בבוקר: אני מגיע לבר-אילן, ומתברר לי שאנחנו עושים את המבחן באולם הרצאות... כלומר על כיסאות סטודנטים מיניטורים למדי, עם שולחנות פיצפונים (דף A4 לא נכנס בהם!!!) וצריך במבחן: מקום לדף נוסחאות, מקום לדפים שכותבים עליהם, מקום לדברים שכותבים איתם, מקום לדפים שסיימת לכתוב, מקום למחשבון...) ולקינוח: השולחנות לא היו מאוזנים... אם מניחים עליהם מחשבון, או עט או משהו - זה פשוט נופל מהשולחן. בכל מקרה, עשיתי את המבחן לקול מחשבונים נופלים, אנשים מיואשים, והקנקים של הגב שלי שכל פעם שהתיישרתי החליט לייצר כמה כאלו (מסתבר שלשבת 4 שעות על כיסא מיניאטורי זה לא דבר מומלץ לאנשים שהם 1.90 מ´). אז איך הלך לי המבחן? (מי שבאמת מעניין אותו לשמוע פירוט יכול לקרוא את החלק הבא, מי שלא יכול לדלג לשורה התחתונה שמודגשת) חלק א של המבחן: כביכול אמור להיות החלק הקל ביותר, צריך לבחור 2 שאלות מתוך 3 הכוללות: מטריצה, אינדוקציות וסדרות. מסתבר שמישהו שם למעלה הבין שכל התלמידים מתייחסים לחלק הזה בזילזול והחליט לשים שאלות בלתי אפשריות, שבחיים שלי לא ראיתי שאלות מהסוג הזה (הסעיפים שהם המציאו שם.... בעעע....) בכל מקרה, הצלחתי רק את המטריצה, את האחרות לא הצלחתי. (אם כי אח"כ לא בלחץ של המבחן התברר לי שהייתי מצליח את השאלת אינדוקציות) כבר ירדו לי 12.5 נקודות, ובמטריצה היה לי איזה סעיף שלא בטוח יתנו לי עליו את כל הנקודות, מקסימום יורדות לי עוד כ-2 נקודות. חלק ב של המבחן: כולל 5 שאלות מתוכן צריך לעשות 4. אחת מהן חובה היא אינטגרלים, האחרות הן: בעיית קיצון, בעיית טריגו, חקירה של פונקציה וחקירה של פונקציה טריגונומטרית. החלק הזה הלך לי חלק, אם כי התברר לי שהייתה לי איזו טעות חישוב פצפונת בשאלת אינטגרלים שיורידו לי עליה, אני משער 2-3 נקודות. חלק ג´ של המבחן: כולל 3 שאלות מתוכן צריך לעשות 2. אחת מהן חובה היא שאלה בוקטורים, ה-2 האחרות כוללות הנדסה אנליטית וחקירה של פונקציה מעריכית (כולל לוגים, לנים וכדו´). בכל מקרה, זרם לי בצורה יחסית בשתי השאלות היו לי טעויות חישוב פצפונות, אני משער שיורידו לי 2-3 נקודות על כל אחת מהן. בכל מקרה, דיברתי עם המורה שלי אח"כ, הוא אמר לי שמעל 75 הוא יעביר אותי בלי בעיה, מתחת "הוא יראה..." (דרך יפה להגיד שהוא או יגיש אותי למועד ב´, או יעיף אותי...) הדגש| שורה תחתונה: בהנחה שאכן אין לי טעויות נוספות, ואני צודק בצורת החישוב של הטעויות שכן יש לי אני אמור לקבל באזור ה 75-80, אם תהיה בדיקה קפדנית, או שיש לי עוד טעויות אני עלול לגלוש אפילו ל 65. (לאלו שדילגו על החלק הקודם ואומרים לעצמם: אויש, הוא אמר שהוא צריך לקבל מעל 85-90, שיקראו את הפסקה הקודמת). בכל מקרה, עכשיו חזרתי אליכם - לפחות עד המועד ב´ (אם יהיה)