ה-Jule מתקרב

morning star

New member
ה-Jule מתקרב

שלום לכולם! ובכן, בינינו יש החוגגים את החג הקדום הזה המסמל את לידתו מחדש של האל ו"נצחון" האור על פני החושך (אין פה עניין של טוב ורע) - היום הקצר ביותר בשנה, אשר ממנו מתחילים להתארך הימים. בחג מקורו באירופה, אם כי אני די בטוח שיש לו מקבילות במקומות אחרים (מאחר וזה אירוע אסטרונומי-שמשי ברור מבחינת כוכבנו הקט) - במרכז אירופה וסקנדינביה נקרא החג יול. באנגליה העתיקה, אצל העמים הקלטיים שישבו שם, נקרא גם אלבאן ארתואן והנוצרים אף הם חוגגים חג זה (גילגול של החג והתאמתו לאמונה הנוצרית - הולדת ישו) - חג המולד או הקריסמס. מיותר לציין שה נחשב לחג האור, ואפילו ביהדות ישנו חג דומה אשר נחוג בסמוך והוא כמובן חג החנוכה. בד"כ חוגגים את החג ב-21.12 (יום שישי הקרוב) זה היה הסבר ממש קצרצר על החג - כל מי שרוצה מוזמן להוסיף. רציתי רק לשאול את מי שחוגג את החג (אם הוא/היא רוצה לענות כמובן) - כיצד הוא חוגג את החג (לבד, עם חברים)? -מאכלים מיוחדים לחג -טקסים משמעותיים -כל דבר אחר שקשור... שלכם הנווד

RainBird

New member
בעיקרון זה חג של אור ניצחון וכדומה אני חוגג אותו ממש כמו קריסמס רק בלי ישו סנט ניק למרות שוהא נחשב לרוח יער חמודה ממש אני מכין ארוחה ענקית ומזמין משפחה וחברים (גם את הפמליארים שלהם במידה שהם מכשפים) בעיקרון אני מכין או עוגת ריבה שהיא מתכון קלאסי מאנגליה שלפני תחילת הנצרות וגם את הפאלם פודינג המפורסם שזה מקפא של פירות שיש בתוכו מטבע שמי שמוצא אותו מבל משאלה מהפיות וזה נחמש לממש מאכל קסום מה שהוא גם מאוד טעים עוף בדומדמניות, המון יין ומחית בטטות ועוד ועוד זה רק חלק מהדברים שאני מבשל, ויש לי גם צינית מה שעושה את כל העיניין ממש אוטנטי.... RainBird

morning star

New member
היול שלי

השנה אני אובד עצות. חשבתי לסוע לטקס השאמאני (גם השאמאנים הרי חוגגים את מאורע היום הקצר ביותר) בראשל"צ (ואפילו דאגתי לסידורי לינה), אבל אני לא אוכל להגיע כי ישנה ידידה קרובה מאוד חוגגת יום-הולדת... אני בטח אעשה משהו פרטי קטן - הצעות תתקבלנה בברכה. שלכם, הנווד

The Wraith

New member
היי נווד

אתה לא תגיע בסוף לטקס ביום שישי?
חבל..חבל.. הייתי מציע לך איזה טקס שטני אבל אין לי את הספר ולא האביזרים ואתה לא שטניסט אז בכלל, יש טקסים וויקאנים, בספר "ויקה" מצויינים כמה אם אני לא טועה..

morning star

New member
אני מסכים

הספר "ויקה" שתורגם לעברית הוא מאוד חובבני. גם לא מובן למה לי מיהרו לתרגם כל-כך מהר ספר שנכתב בספטמבר השנה (יש שם התייחסות לפיגוע בתאומים וזה אומר דרשני) כשיש ספרים מליגה גבוהה יותר כבר הרבה זמן (שפשוט מחכים לתרגום...). שלך הנווד

שאמן

New member
היום הקצר בשנה

היום הקצר בשנה הוא אחד משמונה חגים שאמניים אשר נחשבים לחגי שמש. ביום הזה יולדת לנו הרחם של אמא אדמה את האור שוב לחצי שנה. מלך האיילים אשר מסמל את הגבריות המוארת חוזר לשלוט על פני האדמה, ואילו מלך הזאבים ירדם לחצי שנה. לאחר היום הקצר ביותר ישנם שלושה ימים של כאוס, חשוב לעבור אותם בשקט כמה שאפשר. ואז ב24.12 נולדה השנה השאמנית החדשה. בתקופות קדומות היו האנשים יוצאים ליערות מוצאים עד ירוק עד גדול , מקשטים אותו בסרטים אדומים וירוקים ונרות והוא סימל את העובדה שגם בזמן המוות ישנם כאלו שנושאים את אנרגית החיים. המנהג הנוצרי של עץ הכריסמס נולד מתוך המסורות השאמניות- אבוי לנו שעכשיו כורתים את העץ!!!! ביום הקצר אנו נוהגים להגיע למקום של מערות אלו שמסמלות את הרחם של אמא אדמה ולהתחבר לאהבה שנובעת מתוך הרחם הזו, זה זמן טוה לחלום לנו את רצונותינו לשנה החדשה, זהו זמן לחיבור עם האבות הקדומים והאימהות הקדומות שלנו. וכמובן תמיד מסיימים באוכל טוב. את מולד השנה חוגגים בבית, חשוב לקשט את הבית בצבעים של אדום וירוק, זה זמן בו הזקנים מחלקים מתנות לצעירים יותר. עץ( לא כרות) אפשר מפלסטיק הוא קישוט נפלא לאירוע. שתהיה לכולם שנה חדשה נפלאה. אמא אדמה אוהבת גם אותך טרה

למעלה