ה TOP 10 של הפורום

הוד11

New member
ה TOP 10 של הפורום

לכל אחד יש את עשרת השירים שהוא הכי אוהב, עשרה שירים של טיפקס שהוא הכי אוהב לשמוע. אז לכבוד יומולדת שנה לפורום שכל אחד ישרשר את העשירייה שלו ומהתוצאות נרכיב את הטופ טן של הפורום כולו. הבהרה אחרונה 1 הכי גבוהה ברשימה 10 אחרון ברשימה

הוד11

New member
שלי, וואי איזה דילמות!!!!

אני בהתלבטויות קשות אבל תקחו את העשירייה שלי בעירבון מוגבל זה משתנה כל חודש 1)ואתה - מה כרב אפשר להגיד על השיר הזה, אחד המדהימים של הזמר העברי לדורותיו (אני ממש לא צוחק) שיר פשוט מדהים 2)בבית אבא- מהשירים של טיפקס שמשלבים גם הומור (שימו לב לחתימה שלי) גם מסר וגם אמנות, הספוקן וורד של קובי, באפקטים הקוליים וכל כלי הנגינה המזרחיים בשיר שהוא יצירה 3)מעלה אבק - בתחילת השנה הייתי די ממורמר, כיתה י' התבררה כקשה מאוד, התגעגעתי לחופש בצורה שלא תאומן ורק שיר אחד ליווה אותי השיר הזה השיר המעולה הזה 4)התחנה הישנה - אין מילים, פשוט אין מילים 5)ריקוד הפסדובלה - על פי חברי הפורום זה השיר הכי טוב באלבום הראשון, שיר מצויין וכיפי אחד השירים שהכי כיף לשמוע 6)אם ואחות - הגיטרה, הבאס, הקול של קובי והתוכן, אחד התכנים המדהימים טפקס, שיר שגרם לי אחרי השמיעה הראשונה לחשוב עליו ועל המסר שלו במשך יום שלם 7) כל יום אני כמעט - שיר חדש יחסית ואחד האהובים עלי בזמן האחרון, מהפתיחה החלשה ועד לפזמון, אחד השירים היחידים שאני מכיר שמדברים על חוסר ביטחון, נושא כלכך משמעותי בחיינו 8) ביום שייפלו הכוכבים - שי יפיפה ומרגש, שיר האהבה האולטימטיבי של טיפקס 9)הרבי ג'ו כפרה - שיר גדול, מצחיק משעשע עם מסר נוקב 10)היה לילה גשום- שיר גדול, מצחיק מרגש, קסום, עם כתיבה ווירטואוזית של קובי פרט לעשירייה הזו יש עוד שירים רבים וטובים שלא נכנסו אבל היו נכנסים לפני חודש אפשר למנות את גבר רומנטי, שיר הפז"ם, 3 בלילה, זמנים קטנים, מאמי, שיר על מצוקה שכונתית, את לא מנסה, ג'וני מאר וכמובן ריקודי עמבה ועוד ועוד ועוד...

Funky Giraffe

New member
קשה מדי כדי לשלוף את העשירייה

באמת ואתה שיר מדהים אני רוצה לשמור על רקורד של אי הקשבה לעוד שנתיים של השיר הזה כדי שאוכל לחרוש עליו שוב

sunshiner

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo203.gifאני שם עשירייה בלי לדרג

וזה כנראה גם ככה ישתנה בקרוב, אבל מה שהצלחתי לדוג אחרי לא מעט התלבטויות זאת הרשימה הזאת:
ואתה- שיר עם מילים מרגשות ולחן מקסים של רמי יוסיפוב. אחד השירים השקטים שאני הכי אוהב בכללי.
התחנה הישנה- רק הרעיון של לכתוב שיר על התחנה הישנה זה אחד הדברים היפים שמייחדים את טיפקס. שלא נדבר על הביצוע המרגש והמדויק.
מעלה אבק- שיר מדהים כמו שאני אוהב, עם מילים חברתיות, שנינות, שילוב בין דיבור לשירה וליין גיטרה מדהים. פנינה טיפקסית ללא ספק.
והפעם שיר אהבה- הדואט ושיר האהבה היפה ביותר טיפקס. הפשטות הכובשת שבמילים, האירוח המקסים של הזמרת רונית וסולו קלידים פשוט מדהים.
בתוך נייר עיתון- זה שהוא לא של טיפקס במקור זה לא אומר. שיר כיפי שכיף להקשיב לו, לנגן אותו ולפרש אותו ובכלל, אחד הלהיטים הראשונים והגדולים של טיפקס.
שיר התקווה של מסייה רונסיה- לא פלא שזה השיר שסוגר (פחות או יותר) את "דיסקו מנאייק" הנפלא. שיר שמצליח לשעשע ולרגש בו זמנית, בסגנון שרק קובי יודע.
גבר רומנטי- כי מי אמר שאביר חייב להיות על סוס לבן?
כל יום אני כמעט- קובי ניסה, לדבריו, לראשונה לכתוב על איך שהוא מרגיש ממש עכשיו. מטבילת האש הזו נוצר אחד השירים היפים והכנים של טיפקס.
הדואר בא היום- אחחחח. המילים הכל-כך ישראליות, התפקיד של אלון אולארצ'יק, הביצוע הקצת-אלקטרוני המגניב...תענוג.
סתם- כי הרשימה הזאת לעולם לא תהיה שלמה בלעדיו. אחד השירים העצובים שיש, בסגנון המיוחד של טיפקס. --------------------------------------------- לדיסק האחרון של טיפקס אין ייצוג למרות שהוא מעולה כי לוקח לי זמן לעכל את כל השירים שם ולצרוב אותם בזכרון יחד עם שאר השירים של טיפקס, אבל בואו נגיד שואלס הזמר בהחלט יכול להיכנס לעשירייה שלי. בואו נגיד שהוא בפינה לשיפוטי

אני גם מנסה, אם אני אדרג

אני אכה את עצמי למוות דקה אחר כך על הדירוג אז לפי האלף בית. (דרך אגב, העשירייה הזו באה לי די בקלות, זה לא שהיה קשה לבחור עשר שהם ממש הכי טובים ולהשאיר את השאר, היה קשה לדרג אותם. -אלוף המונופול: מאז שהייתי ילד קטן נדלקתי על השיר הזה, הטקסט כל כך חזק, המטאפורה בשיר מעולה, שיר איכותי למדי. -אני ואת: הזוי אמרנו? אז מה! זה מצחיק, אבל בנוסף למצחיק העיבוד גדול ובסך הכל יצא שיר פצצה! -בבית אבא: אולי הפנינה האמיתית של האלבום הזה, שיר גדול, אין טקסט יותר ראוי לציטוט ממנו בכל האלבומים של טיפקס, כל השוואה להיה לילה גשום (למרות שגם הוא טוב) מקרית בהחלט. השיר הזה מתבקש לאחר כל האלבום הזה שלמעשה עסק רובו בעיירת הפיתוח והמעבר ממנה החוצה. -גבר רומנטי: השיר הכי מאוחר בעשיריה, שיר מעולה. הבלדה הכי טובה שטיפקס ביצעה אי פעם. הסולו הכל כך מוכר, המילים, הלחן ובעיקר, השילוב של הכל והפשטנות שמתרכזת סביב זה, בלי להיות פלצפן. -ילד: עוד שיר שמאוד אהבתי כילד (סטוגודוש). הפזמון דגול, בייחוד איך שהוא מבוצע. שיר מעולה שלא מוערך מספיק. -ירון זהבי בשביל קליפות הגרעינים-לא הפסדובלה ולא נעלים, זה השיר הכי טוב באלבומם הראשון של טיפקס. פרודיה מטורפת על כל מתמסטלי חו"ל למינהם, ואולי באיזשהי צורה גם יכולת של טיפקס לצחוק על עצמם (למה? ראה מקרה "אני ואת"). אגב, המילה "הודו" לא מופיעה בכל השיר אפילו פעם אחת! כנראה שזה לא נכנס טוב במשקל של השיר.. -כמו נעלם: נאמר כבר הכל על השיר הזה, גם פה הפזמון תפס אותי מאוד חזק. -מעלה אבק: שיר ה-מחאה בה' הידיעה של טיפקס. הטקסט הכי טוב שקובי כתב אי פעם. -ריקוד הפסדובלה: שלא תחשבו, חס וחלילה שזה שיר גרוע! שיר מצוין שתופס מקום מכובד בעשיריה, השיר עצמו בנוי באופן דגול, אבל קשה להתעלם מהקומיקס הדגול בחוברת של האלבום. -שיר בלחץ: הפתעה גאונית וחד פעמית של טיפקס, שיר ייחודי ומעניין. אגב מעניין, מעניין אם יש מקום כלשהו שבו כתובות כל המילים של השיר... "והמספר הנוסף"-למרות שאין לו מקום בעשירייה הפותחת, קשה לי שלא להזכיר את "אני אוהב אותך ממש מוגזם".

עופר 123

New member
העשיריה שלי, עם אופציה לשינויים ../images/Emo13.gif

ללא דירוג פנימי: שיר בלחץ - שיר שגאונותו טרם נתפסה בקרב הקהל הרחב. יום אחד יבינו שהקדים את זמנו. ריקוד הפסדובלה - אהבה גדולה למרות שהיא קפאה מקור והוא הפעיל מזגן. 3. זמנים קטנים - שיר עם הרבה זכרונות. 4. ביום שיפלו הכוכבים - עוד בלדה לא מעורכת מספיק. 5. יש לי חברה - שיר המוצי-פוצי המדליק מכל. 6. כלבים לא נובחים בירוק - הרפסודיה הבוהמית של טיפקס. 8. כמו ספינה על מים - שיר עצוב כל כך. 9. שלוש בלילה - אחחחח... פעם היו דייטים כאלה. 10. דינה - עד היום אני מדקלם את המילים בע"פ. הרבה זכרונות על ה"דינות" שהיו.
עופר

עופר 123

New member
איזה אהבל אני ../images/Emo122.gif

כתבתי רק 9 שירים. נמחק לי משום מה "התחנה הישנה". אני צריך להפסיק לשתות כל כך הרבה
עופר

טיפקסית

New member
הטופ 10 שלי!

קודם כל שב"ש לכולם וכעת לדירוג 1.ביום שייפלו הכוכבים-שיר האהבה האולטימטיבי לאוהבים 2.ואתה-אולי אחד הלחנים היותר מופשטים ומדהימים בזמר העברי בעשר השנים האחרונות 3.החיים שלך בלאפה,אולי אחד מהאהובים עליי ביותר שיצא לאור,תעצרו,תירגעו,קחו קצת אוויר,תיסעו קצת לים,תצאו מהעיר 4.נדפק לי המוח-לא יצא באופן רשמי,אבל אין ספק שהוא הזוי בצורה גאונית 5.איזה עולם-השעמום של דור האיקס,אין ספק שטיפקס היו שם להפיג את השעמום שהיה בשנות התשעים במוזיקה הישראלית שהייתה די רדומה [פרט למשינה],במקום הנכון ובזמן הנכון 6.התחנה הישנה-המקום שהיווה את לב ליבה של המדינה,את שיא הישראליות,אולי אחד המרגשים,קשה לשמוע אותו מאז הפיגוע,התחנה הזו כבר לא תחזור להיות מה שהייתה 7.האחרון בעשירון התחתון-ההתחלה ההרמונית קצת מזכירה את כוורת,אין ספק שהיה אחד מהשירים שפרצו את הדרך של טיפקס 8.שיר בלחץ-גאונות לשמה,אבל בגלל עניין המילים קצת קשה לעקוב אחריו,עדיין אהוב מאוד 9.גבר רומנטי-החיפוש אחר הגבר הרומנטי האולטימטיבי,אולי גם סוג של אהבה נכזבת במובן מסוים 10.תזרח-תענוג לאוזניים,אנשים די פיספסו אותו לצערי ולכן לא מתברג גבוה למרות שהוא אחד האהובים עליי מעולם

אמממ בפעם האחרונה שבדקתי

משינה לא הייתה קיימת ב1997... מלבדה באמת רוב החצי השני של הניינטיז היו "רגועות מוזיקלית" אבל החצי הראשון היה בדיוק ההפך שלו.

1מאיוש

New member
שלי ../images/Emo6.gif

1) סתם 2) עננה 3) פרח השכונות 4) התחנה הישנה 5) החיים שלך בלאפה 6) והפעם שיר אהבה 7) בתוך נייר עיתון 8) הרבי ג'ו כפרה 9) זמנים קטנים 10) סמי וסומו וואו....... זו הייתה החלטה מאוד קשה !!! ויש עוד מלא שירים שהיו יכולים להיות בטופ בעצםם....... כל השירים

slallum

New member
אכן קשה.

1) סתם. 2) לספור כבשים. 3) אני ואת. 4) כל יום אני כמעט. 5) היה לילה גשום. 6) שיר על מצוקה שכונתית. 7) שיר הפז"ם. 8) העוול. 9) דינה. 10) זמנים קטנים.

האחד עשר הפותחים בהרכב

1.סתם שיר יפה מאוד שאני אוהב אותו יותץר אפילו מאשר התחנה הישנה 2.התחנה הישנה שיר מלא נוסטלגיה על התחנה המרכזית הישנה היו ימים 3.כמו לפני עשרים שנה שיר מתאר את המציאות הצינית שהורסים מקומות ישנים ובמקומם יש מגדלים ובקליפ מראים את הרציפים ההרוסים שם 4.הפעם שיר לאהבה 9.יושבים בבית קפה 6.יש לי חברה 7.מה עשית ? 11.כולם הלכו לקניון החדש השיר היה יכול להיות מקום שני אבל אני לא אוהב את המנגינה בשיר 9.בתוך נייר עיתון 5.הרבי ג'ו כפרה 8.תזרח

sunshiner

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo203.gifהוא סידר כמו בכדורגל

שוער-הגנה-קישור-התקפה

למעלה