הCLI הכי טוב והכי גרוע, והGUI

lavifighter

New member
הCLI הכי טוב והכי גרוע, והGUI

נכון שזה לא העיקר ברוב המקרים, אבל מה לעשות בסופו של דבר צריך לנהל את המוצר ונוחות ממשק הניהול שלו חשוב מאוד, גם לצורך עבודה נכונה ויעילה וגם לצורך פתרון תקלות, וגם כדי למנוע תקלות בגלל טעויות אנוש.
אז מה לדעתכם דוגמה לממשקי ניהול טובים במיוחד או גרועים במיוחד?
לדעתי, CLI טוב במיוחד הוא זה של נטאפ: גם cluster mode הידידותי למתחילים וגם הישנים יותר שהם נוחים מאוד למי שמכיר אותם קצת. עוד אחד שנוח למי שרגיל הוא nx-os של סיסקו.
לגבי לינוקס אני חצוי בדעתי-לפעמים זה נוח, ולפעמים זה שטן, אבל זה הסטנדרט ככה שזה יתרון. ואני תמיד שונא עריכת קבצים...
דוגמה לCLI גרוע במיוחד: מתגי SAN של ברוקייד-CLI ללא רווחים! נורא ואיום. גם EMC(לפחות בvnx וclarrion) לא מצטיינים, וגם הshell הדפולטי של esxi יכול לעצבן לפעמים ואין בו מספיק manualים ועזרות.
ממשקי הניהול של IMM/CMM/AMM של IBM ולנובו גם כן נוראיים, מזל שיש GUI...
בGUI, אני אישית מעריץ של הvsphere client המקורי שפשוט נוח מאוד. גם veeam ורוב הGUI של EMC נוחים וכמובן ווינדוס(ברוב השימושים).
QNAP למי שמכיר גם ידידותי מאוד.
נוראי: נטאפ(מינימלי מידי), IBM הישנים שנוטים לאיטיות ובעיות JAVA, התוכנה fabric manager הישנה של סיסקו(החדשה בסדר)-התקנה נוראית, איטית וכבדה
אבל הכי גרוע בפער הוא Ctera שבו הGUI לא מראה על מה אתה לוחץ/מסמן-אפשר בקלות למחוק את הדבר הלא נכון. בנוסף הוא איטי, לא נותן מספיק מידע ואופציות. אבל הכי גרוע: הCLI ניתן לגישה רק דרך הGUI(משחק עם הURL), והוא נוראי ומוגבל מאוד ואין לו כמעט שום תיעוד ברשת.
שומר נפשו ירחק מctera cloud gateway!

למעלה