הNAO שלילי מאז תחילת ספטמבר

idansof

New member
הNAO שלילי מאז תחילת ספטמבר

ניתן לשים לב לכך במיעוט יחסי של שקעים איסלנדיים הנכנסים לאיי בריטניה, ולעומת זאת להתהוות שקעים רבים יחסית באיזור חצי האי האיברי, מה שהביא שם לגשמים כבדים בימים האחרונים. בכלל נראה שמאז יולי חגורת המשקעים נמצאת דרומית מהרגיל באיזור אירופה. אם זה יימשך לתוך החורף, דיינו.

אסף4יי

New member
בעברית - זה טוב או רע ליהודים ?

אני זוכר בשחורף 91-92 היתה בצורת בבריטניה...

אסף4יי

New member
ועוד דבר:

בספרד ירדו ב 24 שעות כמויות גשם הגדולות מהסה"כ הצפוי לספטמבר (עשרות מ"מ למי ששואל)

א ס ף ב

New member
אני אבוא לעזרתכם

עידן, אני מקווה שזה בסדר מבחינתך (פשוט העם צמא לידע ובצדק). התנודה הצפון אטלנטית ואינדקס NAO (עידן) -------------------------------------------------------------------- במזרח האטלנטי ישנן שתי מערכות הקבועות פחות או יותר לאורך השנה, הרמה האזורית, הממוקמת מול חופי פורטוגל, והשקע האיסלנדי. ישנו מתאם בין הפרש הלחצים בין הרמה האזורית לשקע האיסלנדי לאופי ומסלול המערכות באירופה ובים התיכון. במצב החיובי, שבו השקע האיסלנדי מתעמק, והרמה האזורית מתחזקת, רוחות חזקות כולאות את האוויר הקר סביב גרינלנד. מערכות עתירות לחות מהאטלנטי נעות לסקנדינביה ורוסיה ומביאות למזג אוויר חמים יחסית וגשום, בעוד המזרח התיכון נותר יבש. במצב השלילי, הרוחות החלשות יחסית בין השקע האיסלנדי לרמה האזורית מאפשרות לאוויר הקר להדרים, ואיתו מסלול המערכות, שנעות דרך דרום אירופה והים התיכון. כל זאת רלוונטי בעיקר לחודשי החורף, ובמידה משהו גם לחודשי המעבר לדעתי. בקיץ אנו נמצאים עמוק בחגורה הסוב טרופית, כך שבדר"כ אין לזה השלכה לגבינו כמובן:) למרות זאת בחודשי הקיץ (בארץ!) - ככל שNAO גבוה יותר הטמפרטורה במפלס 850 נמוכה יותר. או במילים אחרות התעמקות השקע האיסלנדי נותנת לנו ערכי NAO גבוהים יותר והמשמעות היא ירידה בטמפ´ במפלס 850 מ"ב

kranves

New member
השנה יהיה את זה?

ו...פעם יריב אמר משו על אפיק ועל מיקומו. מישו יודע איך האיפק ממוקם השנה?

אסף עטר

New member
אי אפשר לדעת

זה משתנה כל הזמן כמו שהיום זה שלילי בעוד כחודש זה יכול להיות חיובי (עם המזל שלנו)

NAO שלילי = מסלול דרומי של שקעים

וטמפ´ חורף חמות יחסית - ייתכן חורף חמים אך גשום, אך עדיין לא נמצאה קורלציה מובהקת לגבי הקשר בין NAO לכמות גשם בארץ. בטורקיה אכן המצב כך (חורף גשום באינדקס שלילי)

א ס ף ב

New member
ערן, למה טמפ´ גבוהות יחסית?

NAO שלילי מאפשר גם הדרמת אוויר קר

idansof

New member
אכן הקולרציה לטמפרטורה בארץ

קצת בעייתית, מצב של רכס קר עם זרימות יבשתיות בחורף יכול להביא לטמפ מינימום נמוכות יותר, וטמפ מקס שאינן גבוהות בהרבה ממצב של קדמת שקע קפריסאי בעל זרימות מערביות ארוכות. מצד שני עליית אי"ס בהיעדר מערכת חזיתית, או ריבוי מערכות חזיתיות צפוניות וקרות עשוי להביא לתוצאה ההפוכה. גם NAO שלילי לא מבטיח בהכרח שהמערכות יכנסו אלינו, לדוגמא, הNAO בדצמבר האחרון היה שלילי במשך רוב ימי החודש, גלי קור פלשו לאירופה מהצפון, וסדרה של מערכות קרות ואינטנסיביות פקדו את איטליה, יוון וטורקיה, אבל כמעט כולן ויתרו על ביקור באיזורינו.

אלון ל

New member
שימו ../images/Emo23.gif

תמיד אנו מנסים למצוא קורולציה לחורף עם תיאוריה כלשהי ותמיד ישנה דחייה של התיאוריה על הסף. ניסינו לקבוע - שנה מעוברת - לא הלך. שנת אל ניניו- ומישהוא אמר שלא מחייב. אינדקס נוהה - גם לא. אז מה נשאר לנו. אני מתפלל שיהיה טוב ואין לי שמץ מלבד תחושה אישית של חורף 130 אחוז , שעוד באותו יום ערן הפריך לי את התקווה שאמר שכמעט אין סיכוי כזה השנה.

kranves

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

* הממוצע של שנים מעוברות יותר גבוה משל שנים רגילות. * הערכים של האל ניניו בנתיים דומים לערכים של 87 ו92(אל ניניו בינוני). * קיץ גשום באירופה- סימן טוב לנו. * לא היה/היה ספטמבר מפוצץ, שנים של ספטמבר מפוצץ היו שחונות. * וגם עם המשו השלילי הזה, שאנחנו מדברים עליו עכשיו. * הדרמת מערכות משקעים. * הרבה תחזיות של הרבה אנשים אומרים מעל הממוצע. * תחושות בטן של הרבה אנשים. מספיק סיבות לחורף גשום לא?

kranves

New member
הנה על האל ניניו

למה האל ניניו טוב השנה..... עוד דבר, שנים גשומות באות בזוגות! שנה שעברה הייתה גשומה.

גם אם החורף יהיה מעל הממוצע -בפנים

אז לא יותר מ 10-15% מעל הממוצע וגם זה באזורים מעטים בלבד כמו מישור החוף, אזור נגבה, ובאופן מקומי בגליל. אני לא מאמין שנקבל 305 מעל הממוצע - זה ממש מופרך ובדיוני. הנתונים נכון להיום מצביעים על חורף ממוצע בלבד סביב 100% עם נטיה של 5% מטה ועד 5% מעלה כלומר 105% - 95%. האל ניניו חלש יחסית ולהזכירכם עדיין אין ודאות ששנת אל ניניו תמיד מתבטאת בחורף גשום (עד אמצע שנות 70 היו שנות אל ניניו עם חורף שחון). לא היתה התפרצות געשית משמעותי בשנה החולפת בניגוד לפינטובו של 91 או אל צ´יצון במכסיקו ב 1982 שגרמו לחורפים גשומים בעקבותיהם עקב הזרקת כמות עצומה של אפר געשי (גרעיני התעבות) לאטמוספירה הגבוהה. לא תמיד שנה מעוברת היא שנה גשומה. ולא תמיד לאחר שנה גשומה מגיעה או שנה גשומה. (שנה שעברה היתה גשומה מעל לממוצע, אבל לא באופן היסטרי). אבל תמיד האטמוספירה מפתיעה לחיוב או לשלילה. נחכה לראות את נתוני חודש אוקטובר - את מיקומו של זרם הסילון ואת מיקום ציר אפיק הרום כדי לקבל אינדיקציה לעתיד על סמך סטטיסטיקה משנים עברו. יש לזכור שתחזית אינה ניחוש או תחושת בטן או התגשמות של רצון או משאלה. הנתונים כיום לא הולכים לכיוון של חורף גשום באופן היסטרי אלא דווקא לכיוון של חורף ממוצע. ותאמין לי שאם באמת יהיה ממוצע אז זה גם טוב, רק שלא יהיה פחות, והלוואי שאלוהים יגשים את "תחזיתו" של אלון. חג שמח

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifערן בשנתים האחרונות גם מיקום

הרמות ואפיקים באוק´ לא מתאימים למצב החורף בצורה מובהקת

NadavG

New member
ערן, מתי לאחרונה

שמעת על תחזית עונתית ל130%? האמת, תמיד השמ"ט, כמו רוב הגורמים הנותנים תחזית כזו, נמנעים מלעבור את גבולות ה 90% - 110% . לא זכורה לי שנה שבה חזו חורף קיצוני, ותמיד חורף קיצוני היתה הפתעה. זכורה לך תחזית כזו?

למעלה