הvix קפץ התנודתיות גבוהה

mnakash

New member
הvix קפץ התנודתיות גבוהה

ולמרות זאת אנחנו סה״כ 8% משיא כל הזמנים.תיקונים בסדר גודל כזה קורים כל הזמן אבל התנודתיות הנמוכה בשנתיים האחרונות גורמות לירידות האחרונות להיות בולטות יותר.תחילתו של שוק דובי או סתם תיקון זמני? אני אהיה מרוצה יותר אם השוק הדובי שאני מצפה לו לא מעט יתחיל עכשיו.

KobeRider

New member
הדרך למטה היא אף פעם לא בקו ישר

וכולם כל כך מחכים לשוק הדובי שיגיע, שאני נותן את רוב הסיכויים שגל הירידות הנוכחי הסתיים, לפחות לעת עתה.

השף מ

New member
מעניין אם הבורסה עושה מחקר על מי הגופים שיוצרים את הירידות

או העליות ,
יש להם את הנתונים לדעתי ..

mnakash

New member
איזה יום אדום היום

בינתיים מעניין. מקווה שגם בהמשך יהיה כך.

KobeRider

New member
הספיידר במינוס 1%, אפילו אחרי העלייה של אחר הצהריים

תנודתיות יפה, לא ראינו כזו הרבה זמן.

למה אתה מחכה לשוק דובי?

זה אמנם יכול ליצור הזדמנויות קניה אבל יכול גם להסתיים במפולת של 80%.

mnakash

New member
אני מחכה לשוק דובי בגלל שהתימחור של מניות בארה״ב

הוא גבוה היסטורית.
כבר היו תימחורים גבוהים יותר בשנת 2000 אבל אז היו גם סקטורים כמו פיננסים שלא היו מנופחים.
היום בארה״ב כנראה בגלל הרחבית האפסית אין סקטורים זולים והכל די יקר.
לא סביר שתהיה ירידה גדולה כ״כ כמו שהזכרת פשוט כי התימחורים לא מצדיקים כזו ירידה. טווח סביר לs&p500 הוא כנראה משהו כמו 1100-1600. תספיק ירידה של 25-30% כדי להחזיר אותו לשיווי משקל.
&nbsp
יותר סביר מירידות של מעל 50% הוא סנריו בו השוק ממשיך לעלות עוד כמה שנים מעכשיו ואז ירידות או לחילופין סנריו אחר של עמידה במקום לאורך כמה שנים במקום שוק דובי שיחזיר את התימחור הסביר.
&nbsp

אני דווקא רואה תרחיש של מלחמה באופק

מיתון עולמי, מדינות בפשיטת רגל, איסלאם קיצוני שמטרתו כיבוש העולם, איחוד אירופי עם ימין מתחזק (האיחוד הוא פיקציה בהגדרתו, אי אפשר לאחד גרמנים עם ספרדים עם יוונים) - כל אלה לא מובילים למשהו טוב.
גילוי נאות - מחזיק RTN. ההנהלה קונה בחזרה מניות, מגדילה דיבידנדים בעקביות, חוב נמוך. מעריך כי לאור המצב הכלכלי והגאופוליטי שווה הרבה יותר ממחירה הנוכחי.

mnakash

New member
בכל אלמנט של השקעה יש הנחות לגבי העתיד

בגלל שמהוונים הכנסות עתידיות אבל לנסות לנבא עתידות (מלחמות / פוליטיקה / התפתחות משברים לרזולוציה כזו גבוהה) לטובת השקעות נשמע לי מתכון גרוע. תמיד יהיו מלמות מתחים ומשברים. זו נק׳ המוצא. לא חושב שבריא לקחת פוזיציה לפי ההשקפה קצרת הטווח בנושאים הלו.
בלי קשר ל rtn שדווקא כבר משכה את תשומת ליבי.
&nbsp

מלחמות בטוח יהיו, זה טבע האדם

והן יתחילו שוב באירופה. לאורך אלפי שנים היו מלחמות באירופה, והיבשת נמצאת כרגע בהפוגה, או הפסקת אש זמנית.
מיתון ממושך מסתיים במלחמות גדולות. בין 1932 – 1954
Electric Boat ו- Douglass Aircraft זינקו עשרות אלפי אחוזים.

Ron W

New member
תרמתי את תרומתי לדובים

מכרתי DVY ו JPM (שניהם אחרי הדיבידנד) עדיף קצת מאוחר וקניתי קצת VXX (אלפי דולרים בודדים סה"כ)
ברור שהדובים יחזרו לשנתם אבל בינתיים מחביא מהם חלק מהדבש.בהנחה שיש רבים כמוני הירידות בעיצומן...

למעלה