הYELLOW BOOK באינטרנט האזרחי (ועוד כמה שאלות)

magic goldfish

New member
הYELLOW BOOK באינטרנט האזרחי (ועוד כמה שאלות)

ערב טוב ושבוע טוב לכולם. מספר שאלות: אני מחפש בנרות דרך להוריד את הYELLOW BOOK. אני יודע שהקובץ מסתובב במיילים הצבאיים, תהיתי אם ידוע לכם על עליו בשרתים אזרחיים. 2. ראיתי תכנית המדברת על מחלה ניורולוגית שלא מאפשרת לחוליה לחוש כאב. בתכנית כינו אותו "סיפה", אבל כל ניסיון להקיש את המילה בכל וריאציה שהיא במנועי חיפוש העלה חרס. האם ידוע לכם שם המחלה? 3 (ואחרונה). אני מחפש מקום טוב לרכוש ספרות רפואית בירושלים. תודה רבה מראש.

CIPA - על קצה המזלג...

Congenital Insensitivity to Pain with Anhidrosis (CIPA) זוהי בעצם הפרעה גנטית נדירה שהחולה לא מרגיש כאב/חום/קור. המחלה נגרמת ע"י מוטציה גנטית שבעצם משבשת את התפתחות סיבי העצב שמעבירים את התחושות הללו למוח. מחלה זו אינה ניתנת לטיפול ואנשים אלה אינם מרגישים את התחושות הנ"ל (חום,קור וכאב) אך שאר התחושות נשמרות. חוסר היכולת של הגוף להתמוגג עם עלית הטמפ' שלו - גם מונע מאותם אנשים להזיע. לא ידוע כמה אנשים סובלים מההפרעה הזו אך נכון לנובמבר 2004 - מתועדים 35 מקרים (באוניברסיטת ניו-יורק- פקולטה לרפואה שמתמחה בעניין הזה) מהם 17 חולים תושבי ארה"ב. אגב, ביפן יש את ה"איגוד" הגדול ביותר של חולים אלה - המונה 67 חולים. לקריאה נוספת: תמיד אפשר לגגל CIPA או את ר"ת המלאים המופיעים בכותרת ההודעה. למי שאין חשק- מצורף קישור ראשון וממנו פשוט "להתגלגל". http://en.wikipedia.org/wiki/Congenital_insensitivity_to_pain_with_anhidrosis בהצלחה! דסה.

amitp

New member
לא צריך להרחיק עד יפן

מתוך בערך כ120 חולים הידועים בעולם מעל 40 נמצאים בארץ ומטופלים בביה"ח סורוקה. כמו כן כדאי להדגיש שלמרות מה שניתן היה אולי לדמיין מדובר על מחלה קשה מאוד. כל כך קשה שכמעט ולא ידוע על חולה שעבר את גיל 18. לקריאה נוספת: פרופ' יעקוב לוי על cipa.

magic goldfish

New member
תודה רבה....

עכשיו שאני יודע את שם המחלה אעמיק עוד בנושא. בקשר לYELLOW BOOK: לא חשבתי על צורך לפרט עליו, כי מי שהיה עונה לי סביר להניח שמכיר אותו, אבל בכל זאת: זהו ספר שכתבו רופאים שעברו מסלול קצונה ונהיו קציני רפואה בצבא, ומדבר על תכנים שונים במתן הטיפול הרפואי, מתרופות, פרוטוקולים, אר"נים ועוד ועוד. ספר קטן וצהוב בצורתו המוחשית, בצורתו הוירטואלית הוא סתם קובץ. ושאלה לעמית: מה יש לחולים האלה לחפש דווקא בסורוקה? האם התכוונת שהם חולים ישראלים, או שיש שם מומחים שמתעסקים במחלה בסורוקה והם הגיעו לפה במיוחד? תודה לכל העונים ושבוע טוב

עוד לא עמית, אבל בכ"ז

המחלה היא ביטוי גנטי. נפוץ במגזר הבדואי המאופיין בנישואים בין בני המשפחה. בדואים .. נמצאים בנגב. ומכאן סורוקה. לילה טוב, דסה.

שאלה..

מישהו פעם אמר לי שחולי סכרת לא מרגישים חום וקור בכפות רגליים או משהו כזה..האם זה נכון? ו...אם כן...האם זו תופעה של התרכזות הסוכר בכפות הרגליים?

כזכור לי זה נגרם כתוצאה מפגיעה בעצבים

עצבים כידוע פועלים רק על גלוקוז - ולא על אף מסלול מטבולי אחר (לא מסוגלים להשתמש בשומנים וכו'). בסכרת נוצר מצב של הרעבה בתאים - הגלוקוז לא נכנס לתאים. תאי העצב, שהם מראש פגיעים, נפגעים יותר מתאים אחרים כתוצאה מהמחסור בגלוקוז. תחושת חום וקור היא תוצאה של פעילות עצבית, ולכן היא נפגעת.

amitp

New member
--->

כמעט. הסיבה היא אכן פגיעה בעצבים (תיתכן גם פגיעה במערכת האוטונומית, למשל), אלא שהסיבה היא פגיעה בכלי הדם המזינים את אותם עצבים (טרשת מואצת בנוכחות סוכרת ועוד מספר מנגנונים).

amitp

New member
שנים! שנים חיפשתי

איך לקרוא מייל במ"ק 624 שלי... (וזה עוד היה שידרוג אחרי ה77...
)

למעלה