ואאאאאהההה

rastotman

New member
ואאאאאהההה

נידמה לי שאני במקום הנכון קניתי מצלמת וידאו חביבה דיגיטאלית של סוני, וגם איזו ערכת עריכה שכוללת וידיאו סטודיו 4 וכרטיס PIC IEEE - 1394 Firewire וכבל די וי. הכל במזל טוב מחובר, כל ממוני הושקע בזה ועכשיו אני רק רוצה לערוך משהו. רק שהיצור המרושע לא מוכן להישתמש בקבצי mepg או משהו, הייתי מדייקת אם הגוש רשע הזה לא היה מחליט שעכשיו משהו גם לא מחובר בסדר. רררררר אל תגידו לי שקניתי כרטיס ומצלמה לא מתאימים וממוני היקר הלך לעלמו-- בבקשה
.

rattlehead

New member
לא יודע לגבי המקום.

קודם כל, ברכותי על הציוד. בלי לשעמם אותך במידע טכני. כשאתה עורך סרט DV אתה גם עובד בפורמט DV (בPC זה קובץ AVI עם CODEC של DV). כל העריכה מתבצעת בפורמט הזה בגלל שהמחשב משתמש במצלמה בתור כרטיס פורס. בשביל לערוך סרטים בMPEG תשתמש בתוכנה כמו פריימיר.

rastotman

New member
?

אני אסכם את מה שהבנתי ומה שנידמה לי שקרה- לא באמת הייתי זקוקה לכרטיס הזה כי המצלמה שלי מתפקדת בתור אחד והתוכנה שקניתי אולי טובה אבל רק למצלמות אחרות ועכשיו אני צריכה להשיג פרימייר- הלא כן? אבל אין דרך להישתמש בתוכנה שקניתי? אני רוצה להישתמש בה, היא באה עם חוברת חביבה בעיברית ולעבוד עם פרימייר אני עדיין לא יודעת. פוף
.

rattlehead

New member
אהה.. מה? :)

לא לא.. תני לי להסביר.. אהם. אז ככה. הכרטיס שקנית הוא כרטיס FIREWIRE. הוא לא כרטיס עריכת וידאו. FIREWIRE הוא כרטיס שנועד להעברת נתונים. בדיוק כמו USB. היתרון הגדול שלו זה המהירות הגדולה שלו והיציבות. בגלל המהירות שלו הוא אופטימלי ללכידת וידאו דרך התקנים שתומכים בפורמט הזה (כמו המצלמה שלך ומכשירי וידאו יקרים). עכשיו, כשאת מצלמת הנתונים נשמרים בפורמט DV במצלמה שלך (ולא בפורמט MPEG מסיבות ברורות של איכות). אם את רוצה לעבוד בMPEG את צריכה להעביר את הסרט מהמצלמה למחשב בפורמט DV ואז להמיר את זה לMPEG או לDIVX או לQT או למה שבא לך. אם הבנתי את יופי. אם לא את מוזמנת להשאיר EMAIL או ICQ או כל דרך התקשרות אחרת. (או שפשוט תביאי לי את הציוד.. אני במסע לקניית לכד וידאו איכותי :)

asher_al

New member
כרטיס עריכה

שלום, אז ככה, גם לי יש מצלמה של סוני עם חיבור לDV (כמו גם לS-VIDEO). כרטיס FIREWIRE הינו כרטיס מתאם תקשורת בין המחשב למצלמה. לאחר שחיברת את הכרטיס למחשב והדלקת את המחשב, המחשב יזהה מיידית את הכרטיס,במידה ויש לך לפחות חלונות 98SE. לאחר מכן תתקיני את התוכנה למחשב ואז אני מאמין כי התוכנה תזהה את הכרטיס ולכן ברירת המחדל שלה תהיה שאת תעבירי קבצי DV עם( CODEC (CODER DECODER של DV. המחשב יוכל להמיר לך רק קבצי AVI. את ביצוע העריכה תוכלי לבצע רק דרך התוכנה שיש לך, ULEAD או MGI או PRIMIER. מנסיוני יש בעיה עם הלכידה למחשב מאחר ויש לפעמים (ברוב המקרים) עצירות מעצבנות כך שלאחר הלכידה את רואה את הסרט שלך על המחשב עם עצירות. הפתרון לכך יכול להיות כרטיס וידאו משובח יותר או הרכבת כרטיס עריכה אנלוגי PINNACLE או משהו כזה. בכל מקרה תנסי, זה אמור לעבוד. אשמח לעזור לך. [email protected] בברכה.

orlov

New member
מצלמת וידאו

שלום גם לי יש ציוד דומה( מצלמת וידאו דיגיטלית של סוני וכרטיס הFIREWIRE בעזרת הכרטיס הזה ניתן להעביר את הסרט שצילמת לתוך המחשב ובעזרת תוכנת עריכה לערוך אותו במחשב ואז להעביר אותו בחזרה למצלמה ואז לקלטת או לצרוב. ניתן לצלם סרטים קצרים של כ 15 שניות בפורמט MPEG על כרטיס הזיכרון שיש במצלמה שעליו אגב ניתן גם לצלם תמונות סטילס.

למעלה